– 106 – Teatre Musical – BON NADAL DR. GREENWICH (🐌🐌🐌) – Jove Teatre Regina – 2018.12.07 (temp. 18/19 – espectacle. nº 082)

BON NADAL DR. GREENWICH (temp. 18/19 – espec. nº 082)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Fa massa temps que no trepitjàvem el Jove Teatre Regina, malgrat ser un Teatre que està relativament a prop de casa nostra, al barri de Gràcia. Crec que la darrera representació que vàrem veure en aquest espai va ser “Celebracions (res a celebrar)“, i d’això ja fa un parell d’anys. La temporada passada vàrem assistir a la Roda de premsa de presentació de temporada, perquè considerem que s’ha de fer costat al teatre familiar i per joves, que malauradament els mitjans de comunicació “oficials” el tenen força oblidat.

Ahir vam fer cap al Jove Teatre Regina per veure l’última producció de La Trepa (companyia resident) destinada al públic familiar. BON NADAL DR. GREENWICH, un text original de Sílvia NavarroAlicia Serrat, amb música original d’Eduard Tenas  i dirigida per la mateixa Sílvia Navarro.

This slideshow requires JavaScript.

Fa goig un teatre amb famílies senceres i criatures de totes les edats que esperen ansiosos l’inici de l’espectacle, sentir-los comentar el que ja veuen a l’escenari o el que esperen veure, i els comentaris a la sortida ….

Bon Nadal Dr. Greenwich és un musical que parla de l’estrafolari científic (Marc Miramunt) que inventa estris per mesurar els somriures, pesebres vivents en miniatura o aparells per aconseguir cantar. Per ell el Nadal és la seva època preferida perquè tothom és feliç. El seu jove ajudant Lewis Langton (Eloi Gómez) li fa costat en tot i secunda la creació de nous invents.

El Nadal és el dia en què es retroba amb les seves dues germanes (Mariona Campos i Olga Fañanàs) i la seva neboda (Mireia Òrrit) a les que no veu en tot l’any. Per això decideix crear un invent que permeti alterar el temps i fer que cada dia sigui Nadal.

El que d’entrada ha  semblat una idea molt bona que li permetrà veure a la seva família cada dia, acabarà fent anar de corcoll a tothom que comença a estar fart de regals, neules i torrons i demana a l’alcaldessa (Esther Pérez-Ferrer) que aboleixi el Nadal o el faci de celebració bianual.

Ha acabat sense voler amb la màgia del Nadal ?? Que farà per solucionar-ho ??

This slideshow requires JavaScript.

Un plantejament simpàtic i una posada en escena on les actrius es desdoblen en més personatges, com la veïna Sra. Holloway que un dia i un altre demana una mica de sal, o el Cor de Nadal. Unes interpretacions acurades i una magnífica música i coreografia amb direcció d’Ernest Fuster.

Un any més la Companyia la Trepa (1977) estrena un nou muntatge nadalenc apostant per una dramatúrgia que convida a la reflexió.

Segons ells mateixos, manifesten “L’obra ens parla del veritable sentit i significat del Nadal, no només des del punt de vista religiós, sinó dels valors d’amor, solidaritat o unió, i alhora és una crítica a la superficialitat, a les falses aparences, als excessos i al consumisme que també envolten les festes nadalenques”.

Cal també esmentar l’excel·lent direcció de Sílvia Navarro, de la que ja hem vist algunes altres propostes per adults, amb dramatúrgia o dirigides per ella; recordem per exemple “Fly me to the Moon” a l’institut del Teatre (2015), “R.I.P (Rest In Pis)” al Festival Píndoles 2015, “Invisible, El Musical” (2017), “94 minuts” (2017) o “La inversemblant peripècia d’en James Richards” (Festival Píndoles 2018).

BON NADAL DR. GREENWICH, és una bona proposta de Teatre Musical, que pot agradar a tothom, encara que creiem que pels més petits (està indicada per a partir de 4 anys) es faci una mica feixuga per excessivament llarga i potser difícil d’entendre en alguns aspectes.

Des d’aquest espai que és “Voltar i Voltar” aplaudim la tasca de les companyies de Teatre, que es dediquen amb tota la seva passió al teatre per a públic familiar i per joves. Malgrat que nosaltres ja sóm uns “carrosses”, i que els nostres fills ja són adults, intentarem freqüentar més sovint aquest tipus d’espectacles.

This slideshow requires JavaScript.

Text: Silvia Navarro i Alicia Serrat
Direcció: Silvia Navarro
Intèrprets: Marc Miramunt (John Greenwich), Eloi Gómez (Lewis Langton), Esther Pérez-Ferrer (Sra. Holloway/ Alcaldessa/ Repartidora), Mariona Campos (Regidora de Salut/Cor de Nadal), Olga Fañanàs (Regidora de Medi Ambient/Cor de Nadal), Mireia Òrrit (Maisie/Cor de Nadal)
Disseny escenografia, il·luminació i atrezzo: Tània Gumbau \ Disseny vestuari: Lleo Quintana \ Música original: Eduard Tenas \ Direcció musical i coreografia: Ernest Fuster\ Disseny gràfic: Eduard Fortuny \ Disseny de so: Francesc Campos \ Tècnics: Juan Azor i Pau Palau \ Producció executiva: Mª Agustina Solè
Promoció i publicitat: JOVE TEATRE REGINA.
Idioma: català – Durada: 80 minuts

Leave a Reply