– 099 – Roda de premsa TOP MAGIC – Escenari Joan Brossa – 2018.12.04 (temp. 18/19 – RdP 020)

RdP – TOP MAGIC (temp. 18/19 – RdP nº 020)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest matí, estàvem convocats a l’Escenari Joan Brossa, per assistir a la Roda de premsa de presentació de TOP MAGIC, el nou espectacle del mag Hausson. Torna doncs per les dates de Nadal com ja és habitual en aquest teatre.

L’any passat en acabar el seu darrer espectacle el mag Hausson va pensar en deixar un cert temps i descansar almenys aquest any, però el director artístic del Teatre, Ferran Madico, l’ha anat convencent de què no podia faltar aquest any un nou espectacle i encara menys després del premi que se li va atorgar fa pocs mesos.

Hausson doncs celebra així el Premi Nacional de Cultura 2018 (el primer que s’atorga a un il·lusionista) amb aquest espectacle; en resposta a un periodista ha afirmat que aquest premi creu que efectivament és un reconeixement a la seva trajectòria, però al mateix temps, creu que també a la MÀGIA en general, un art molt més antic que el mateix Teatre.

L’espectacle és una selecció de 10 números d’entre els més sorprenents i originals que es poden presentar en un espectacle de màgia, el que podria ser el Top 10 de la Màgia en una impressionant combinació de màgia de saló, manipulació, mentalisme, prediccions i alguna sorpresa més….

Malgrat tot, ha afirmat que no vol ser una antologia dels seus espectacles, ja que el 85% dels números no els havia encara presentat en públic.

En cada una de les representacions, a més a més hi haurà “El joc de mans del dia” un número diferent en cada funció, on Hausson ens presentarà el millor del seu repertori.  Seran 25 números diferents i par tant si algú els vol veure tots, haurà d’assistir a totes les representacions.

Hausson estarà acompanyat per Carles Arquimbau com a ajudant/regidor, que interpretarà un personatge que pot semblar una mica a Buster Keaton, gairebé sense paraules i amb molta mímica; les músiques són de Jordi Bonet, les projeccions de Marc Lleixà i la il·luminació d’Albert Julve.

Serà un espectacle molt participatiu i per tots els públics. L’espectacle té una duració d’entre 70 a 80 minuts.

Abans de començar les representacions es podrà veure una petita exposició (afirma Hausson… única al món) de petites figures de ceràmica cedides per un bon amic, que representen mags executant els números de màgia mes clàssics.

L’espectacle es podrà veure a partir del dimecres 12 de desembre i es podrà veure fins al 6 de gener del 2019.

De dimecres a divendres les funcions seran a les 20.30 i dissabtes i diumenges les funcions seran a les 19 h; per inaugurar les festes de Nadal, dissabte 22 de desembre hi haurà 2 funcions especials a les 18.30 h i a les 20.30 h.

Us deixo com de costum, l’àudio de la presentació …

Leave a Reply