– 089 – XXIV Edici贸 dels PREMIS BUTACA – 2018.11.26 – Teatre-Auditori de Sant Cugat

XXIV Edici贸 dels PREMIS BUTACA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Una nova gal路la d’entrega dels PREMIS BUTACA聽que ha tingut lloc en un espai diferent, al Teatre-Auditori de Sant Cugat, que celebra enguany els 25 anys.

Es tracta de la XXIV edici贸 d’aquests premis presentada com cada any pels seus impulsors Gloria Cid i Toni Martin, que van encetar-ho des del seu programa de r脿dio de Premi脿 de Mar. Un premi que atorga el p煤blic sobre una llista de nominats que pr猫viament ha seleccionat un Comit猫 de persones de tots els 脿mbits amb l’煤nic requisit d’haver vist al llarg de la temporada m茅s de seixanta obres.

Aquest any el Miquel ha format part d’aquest comit猫.

Fem cap a l’Auditori de Sant Cugat, que no coneix铆em, molt d’horeta. Comencem a veure cares conegudes i de mica en mica el gran espai d’entrada de l’auditori 茅s ple de gom a gom. Somriures, encaixades de mans, petons, c脿meres, copes, … I nosaltres gaudint de l’ambient i de la proximitat de persones que admirem per la seva v脿lua professional i humana.

En estar asseguts al final de la platea ens d贸na perspectiva de tot l’auditori i ens permet escoltar les instruccions que reben els c脿meres instal路lats al darrere del tot. Que han de gravar, com, i en quin moment, ….

La Gala comen莽a amb una聽extraordin脿ria聽puntualitat amb un n煤mero protagonitzat per Clara聽Peya, Mariona Castillo, i les germanes聽Sey. Amb text de Marc Rosich i coreografia d’Ariadna聽Peya, el numero ha estat farcit de refer猫ncies a la situaci贸 actual del teatre catal脿 passant per sobre de totes, i sota una p脿tina de fin铆ssim humor, “Cal obrir finestres, cal que corri l’aire“.

A l’escenari l’Orquestra Banda Ciutat de Sant Cugat que conformen els alumnes de l’escola conservatori Vict貌ria dels 脌ngels i de l’escola Fusi贸, dirigits per l’Enric Mestre.

Al llarg de la Gala han anat intervenint els dos presentadors amb refer猫ncies a diferents problem脿tiques que afecten el sector teatral, i que han fet palesa la seva simpatia i desimboltura dalt de l’escenari.

Els premis han estat entregats per diferents persones del m贸n de l’espectacle i durant la gala hem pogut gaudir de l’enginy de les Glorias Cabareteras, la Capitana (Marta Bernal) i la Mart铆nez (Gloria Mart铆nez) que han fet la seva “espatarrant aparici贸” i en cinc minuts han deixat anar un munt de “puyes” cap a la professi贸 teatral i聽 cap a la mateixa gal路la.

Una聽gal路la聽que ha esdevingut molt 脿gil i on a m茅s dels premis que s’hi han atorgat en les diferents categories, ha atorgat el premi honor铆fic Anna聽Lizaran聽a la gran actriu de teatre, cinema,聽televisi贸聽i doblatge, MARTA ANGELAT, que havia preparat un magn铆fic discurs posant 猫mfasi en la reivindicaci贸 del paper de la dona a la societat i en el paper de la seva fam铆lia al llarg de la seva carrera.

This slideshow requires JavaScript.

Les produccions i/o persones que han obtingut un premi Butaca han estat:

(clicant sobre el nom en vermell de les produccions, s’accedeix a la valoraci贸 que v脿rem fer en el seu dia de cada un dels espectacles guanyadors)

A.K.A.(ALSO KNOWN AS)聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – ha obtingut 4 butaques: el premi al millor muntatge de petit format, a la millor direcci贸 per a Montse Rodr铆guez, al millor actor per a Albert Salazar, i al millor text per a Daniel J. Meyer.

CABARET (馃悓馃悓馃悓馃悓) -ha obtingut 3 butaques, al聽millor musical,聽 al millor actor en un musical per a聽Ivan Labanda聽i a la millor actriu en un musical per a聽Elena Gadel.

LA IMPORT脌NCIA DE SER FRANK (馃悓馃悓馃悓馃悓) – ha obtingut tres butaques, a la millor actriu de repartiment per a Laura Conejero, al millor vestuari per a Maria Armengol i a la millor composici贸 musical per a Paula Jornet.

SOPA DE POLLASTRE AMB ORDI (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – ha obtingut dos butaques, el premi al millor Muntatge Teatral i el premi al millor espai sonor per a Damien Bazin.

TEMPS SALVATGE (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – ha guanyat dos butaques,聽a la millor escenograf铆a de Lluc Castells i al millor disseny de llums per a Ignasi Camprodon.

A VORE (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – ha obtingut el premi al millor espectacle de dansa.

LA NENA DELS PARDALS (馃悓馃悓馃悓馃悓) – ha obtingut el premi al millor espectacle per a public familiar.

LES NOIES DE MOSSBANK ROAD聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) –聽s鈥檋a emportat el premi a la millor actriu per a la Clara Segura.

LA CALAVERA DE CONNEMARA (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – ha obtingut el butaca al millor actor de repartiment per a l鈥Oriol Pla.

FRANKENSTEIN (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – s鈥檋a endut el butaca a la millor caracteritzaci贸 per a Laura P茅rez i Carla Casals.

REBOTA REBOTA Y EN TU CARA EXPLOTA (馃悓馃悓馃悓馃悓+馃悮) – ha rebut el butaca de Noves Dramat煤rgies

Una gala entretinguda amb premis molt merescuts i que han donat pas a una estona compartint i saludant amb una cervesa a la m脿.

This slideshow requires JavaScript.

Clicant AQU脥 podeu veure la retransmissi贸 sencera de la Gal.la

Leave a Reply