– 088 – Teatre – SEX ESCAPE (馃悓+馃悮) – Eixample Teatre聽– 2018.11.25 (temp. 18/19 – espectacle. n潞聽069)

SEX ESCAPE (temp. 18/19 – espec. n潞 069)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Aprofitant que aquella mateixa tarda an脿vem a veure “Los聽39 escalones” a l’Eixample Teatre, v脿rem aprofitar per fer “doblete” sense bellugar-nos i anar a veure aquesta proposta, perqu猫 ens va cridar l’atenci贸 de qu猫 treballaven dos actors que ens agraden for莽a (Ar谩ntzazu聽Ruiz i Adri脿聽Olay)聽i que seguim des de fa molt de temps; ten铆em curiositat de veure’l’s treballar en un registre diferent del que ens tenen acostumats.

Sab铆em del cert que aquest no 茅s el nostre tipus de teatre, malgrat que un cop vista reconeixem que聽SEX聽ESCAPE 茅s una bona proposta per una part important del p煤blic que omplia la Sala, que almenys permet passar una estona divertida sense mes, i que suposem 茅s el que聽pret茅n聽aquesta proposta.

Una pe莽a teatral escrita i dirigida per Borja聽Rabanal, un dels quatre responsables de la sala, que ha vist possibilitats d’猫xit de p煤blic tractant el tema dels “Room聽Escape”, donant-li una connotaci贸 sexual. I ha creat un text que parla de dues parelles d’amics que han quedat per jugar junts una partida al聽Room聽Escape m茅s fam贸s de la ciutat.

Una com猫dia creada amb la intenci贸 d’entretenir a un determinat tipus d’espectadors, en un joc de situacions equ铆voques on els quatre protagonistes, aparentment molt ingenus, van descobrint en la parella o en l’amic que no s贸n tan ignorants com a priori aparenten en el tema del sexe.

Amb escenes molt previsibles i una mica exagerades, provoquen el riure en els espectadors que que han vingut a passar-ho聽b茅聽sense buscar聽m茅s聽profunditat en el text.

Les interpretacions estan ajustades perfectament als papers que suposadament han de fer els homes en el camp sexual, mostrant-se m茅s agosarats i experts, que les dones que aparentment “no entenen de sexe”.

Ar谩ntzazu聽Ruiz,聽Dana聽C谩ceres, Adri脿聽Olay聽i聽Benjam铆n聽Montes,聽s贸n聽les dues parelles que han decidit jugar aquesta partida.

Un sorprenent i gran canvi de registre pels dos actors que nosaltres hem vist treballar聽m茅s聽sovint en altre tipus de propostes molt m茅s adequades al nostre gust teatral.聽Ar谩ntzazu聽Ruiz i Adri脿聽Olay聽als que hem vist en propostes com “Una casa聽a l’est“, “Quan acabi la nit“, “Historia聽de mi聽huida” o “L’hora Blava“.

Tamb茅聽hav铆em聽vist treballar a la聽Dana聽C谩ceres聽a “Entre聽relatos“.

I de les tres interpretacions, com diria aquella dita, “ni millor ni pitjor …聽diferent”.

El que 茅s evident 茅s que 茅s una proposta que聽t茅 el聽seu聽p煤blic i el mes important … omple la sala.

Text i direcci贸: Borja Rabanal
Int猫rprets: Adri脿 Olay (Miquel), Ar谩ntzazu Ruiz (Susana), Benjamin Montes (Bruno) i Dana C谩ceres (Jana)
Veu: Karen Guti茅rrez
Idioma: castell脿
Durada: 69 minuts

Leave a Reply