– 079 – Teatre – I HATE MUSIC (Cançons, cartes i records de Leonard Bernstein) (🐌🐌🐌🐌) … i RdP ÀNTEROS – Onyric Teatre Condal – 2018.11.19 (temp. 18/19 – espectacle. nº 060 i RdP 015)

I HATE MUSIC (temp. 18/19 – espectacle nº 060 i RdP 015) … i RdP ÀNTEROS

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ens hem pres un “descans” de 5 setmanes al Blog, per realitzar un somni que l’Imma i jo teníem pendent des de l’any 2011 … Viatjar a JAPÓ.

Aquell any havíem comprat els bitllets d’avió 2 dies abans del fatídic terratrèmol de magnitud 9 de l’escala sismològica i posterior Tsunami que es va produir en aquell país l’11 de març del 2011. El pitjor però, va ser la greu fuita radioactiva que es va produir a la a central nuclear de Fukushima. Tot plegat ens va decidir suspendre el viatge, malgrat que vàrem perdre l’import dels bitllets d’avió, perquè segons la companyia Air France, els que no volíem anar eren nosaltres i el vol no se suspenia.

7 anys després hem pogut cumplir el nostre somni de conèixer per fi el pais en un magnífic viatge de 34 dies en l’època del “Momijigari” quant els boscos i els jardins es tenyeixen de colors vermellosos. En una o unes properes ressenyes del Blog, intentarem resumir el nostre viatge.

Ens hem oblidat temporalment aquestes 5 setmanes de les Arts Escèniques, perque únicament vàrem assistir a una representació i no sencera al Teatre Kabukiza del barri de Ginza de Tòquio, el principal teatre on es fan representacions de teatre tradicional Kabuki.

____________________

Però ara ja estem de nou a Barcelona, i ahir, l’endemà de la nostra arribada, ja vaig poder assistir a la primera Roda de premsa, aquesta vegada a l’Onyric (teatre Condal), on es van presentar dues propostes musicals: I HATE MUSIC ! …. i ÀNTEROS.

Una RdP amb la presència de Daniel Anglès, director artístic d’ONYRIC, i amb les dues companyies protagonistes, que ens van oferir una petita interpretació de cadascun dels espectacles.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Curiosament la RdP es va fer ahir, quan ja s’havia realitzat la primera de les 3 representacions de I HATE MUSIC !, que es podran veure a Barcelona. Un grandíssim espectacle que es va estrenar a la ciutat italiana de Parma, per celebrar el centenari del naixement del compositor Leonard Bernstein. La protagonista és la soprano Joana Estebanell acompanyada al piano per Mauro Arbusti i sota la direcció de Massimiliano Farau.

Una veu realment extraordinària la de la soprano catalana Joana Estebanell, que hem pogut sentir en musicals com Mar i Cel, Los Miserables o el Fantasma de l’Òpera, però que actualment està establerta a Itàlia i per tant, aquesta és una ocasió gairabé única per poder-la escoltar novament.

I HATE MUSIC ! és un recorregut per la música de Leonard Bernstein, que ens mostra clarament l’enorme varietat i complexitat de la seva obra i també de la seva vida on va d’haver de lluitar amb la interposició de dos factors contraposats: l’immens amor que tenia per la seva dona i la seva amagada homosexualitat.

El repertori que ens ofereix l’espectacle va des de la música clàssica (els cicles per a soprano i piano “I Hate music!” i “La bonne cuisine“), a la “incidental música” que va compondre per Peter Pan, passant l’opereta (“Candide“) i pels musicals “Wonderful Town“, “On the town” i “West Side Story“, tot recolzat per projeccions i veus en off que llegeixen la seva correspondència o algunes entrevistes.

Una posada en escena molt senzilla però efectiva, on els espectadors estan a tocar amb els protagonistes i que a nosaltres ens va arribar a posar la pell de gallina, per les músiques creades pel gran mestre, però especialment per la increïble veu de la Joana, que va culminar l’espectacle amb les conegudes cançons de West Side Story, “I feel preety”, “I have a love” i la meravellosa “Somewhere” que ahir va provocar aplaudiments entusiastes del que estàvem a la petita sala del Club Onyric.

Un espectacle que encara es podrà veure aquesta nit en l’última representació que es farà a Barcelona. Us recomano que no us la perdeu per res del món.

Us deixo per altra banda l’àudio de la Roda de premsa on es van presentar els dos espectacles mencionats, aquest I HATE MUSIC !  …. i ÀNTEROS.,

Música: LEONARD BERNSTEIN
Director: Massimiliano Farau
Pianista i direcció musical: Mauro Arbusti
Veu: Joana Estebanell
Veus en off: Olalla Moreno, Josep Maria Mestres, Joaquim Borrel i Rubén Yuste 
Una producció de Fondazione Teatro Due

____________________

Us deixo també una petita mostra de l’espectacle ÀNTEROS que se’ns va oferir ahir als mitjans.

Un espectacle creat per la compositora i actriu Núria Llausí, en format de concert dramatitzat que combinarà música i teatre, que ens parlarà del desamor i les ruptures amoroses a través de 12 cançons interpretades en directe per 8 veus diferents: Núria Llausí, Roc Bernadí, Bittor Fernández, Pol Forment, Eloi Gómez, Carme Milán, Claudia Nogués i Sílvia Sonet.

La direcció de l’espectacle serà responsabilitat de Xavier Casan i la direcció musical de Dani Campos.

ÀNTEROS, es podrà veure en aquest mateix teatre, a la sala principal, el dia 3 de desembre.

2 pensaments a “– 079 – Teatre – I HATE MUSIC (Cançons, cartes i records de Leonard Bernstein) (🐌🐌🐌🐌) … i RdP ÀNTEROS – Onyric Teatre Condal – 2018.11.19 (temp. 18/19 – espectacle. nº 060 i RdP 015)

    1. Miquel Gascon

      La veritat és que ha estat un dels viatges més meravellosos que hem realitzat…. i a més a més estem super satisfets per anar tots sols, sense tenir ni punyetera idea de japonès ni d’angles…. i ha estat molt fàcil. Gràcies per la teva felicitació Montse !!!

      Respon

Deixa un comentari