– 079 – Teatre – I HATE MUSIC (Cançons, cartes i records de Leonard Bernstein) (🐌🐌🐌🐌) … i RdP ÀNTEROS – Onyric Teatre Condal – 2018.11.19 (temp. 18/19 – espectacle. nÂș 060 i RdP 015)

I HATE MUSIC (temp. 18/19 – espectacle nÂș 060 i RdP 015) … i RdP ÀNTEROS

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ens hem pres un “descans” de 5 setmanes al Blog, per realitzar un somni que l’Imma i jo tenĂ­em pendent des de l’any 2011 … Viatjar a JAPÓ.

Aquell any havĂ­em comprat els bitllets d’aviĂł 2 dies abans del fatĂ­dic terratrĂšmol de magnitud 9 de l’escala sismolĂČgica i posterior Tsunami que es va produir en aquell paĂ­s l’11 de març del 2011. El pitjor perĂČ, va ser la greu fuita radioactiva que es va produir a la a central nuclear de Fukushima. Tot plegat ens va decidir suspendre el viatge, malgrat que vĂ rem perdre l’import dels bitllets d’aviĂł, perquÚ segons la companyia Air France, els que no volĂ­em anar eren nosaltres i el vol no se suspenia.

7 anys desprĂ©s hem pogut cumplir el nostre somni de conĂšixer per fi el pais en un magnĂ­fic viatge de 34 dies en l’Ăšpoca del “Momijigari” quant els boscos i els jardins es tenyeixen de colors vermellosos. En una o unes properes ressenyes del Blog, intentarem resumir el nostre viatge.

Ens hem oblidat temporalment aquestes 5 setmanes de les Arts EscĂšniques, perque Ășnicament vĂ rem assistir a una representaciĂł i no sencera al Teatre Kabukiza del barri de Ginza de TĂČquio, el principal teatre on es fan representacions de teatre tradicional Kabuki.

____________________

PerĂČ ara ja estem de nou a Barcelona, i ahir, l’endemà de la nostra arribada, ja vaig poder assistir a la primera Roda de premsa, aquesta vegada a l’Onyric (teatre Condal), on es van presentar dues propostes musicals: I HATE MUSIC ! …. i ÀNTEROS.

Una RdP amb la presĂšncia de Daniel AnglĂšs, director artĂ­stic d’ONYRIC, i amb les dues companyies protagonistes, que ens van oferir una petita interpretaciĂł de cadascun dels espectacles.

This slideshow requires JavaScript.

Curiosament la RdP es va fer ahir, quan ja s’havia realitzat la primera de les 3 representacions de I HATE MUSIC !, que es podran veure a Barcelona. Un grandĂ­ssim espectacle que es va estrenar a la ciutat italiana de Parma, per celebrar el centenari del naixement del compositor Leonard Bernstein. La protagonista és la soprano Joana Estebanell acompanyada al piano per Mauro Arbusti i sota la direcciĂł de Massimiliano Farau.

Una veu realment extraordinĂ ria la de la soprano catalana Joana Estebanell, que hem pogut sentir en musicals com Mar i Cel, Los Miserables o el Fantasma de l’Òpera, perĂČ que actualment està establerta a ItĂ lia i per tant, aquesta Ă©s una ocasiĂł gairabĂ© Ășnica per poder-la escoltar novament.

I HATE MUSIC ! és un recorregut per la mĂșsica de Leonard Bernstein, que ens mostra clarament l’enorme varietat i complexitat de la seva obra i tambĂ© de la seva vida on va d’haver de lluitar amb la interposiciĂł de dos factors contraposats: l’immens amor que tenia per la seva dona i la seva amagada homosexualitat.

El repertori que ens ofereix l’espectacle va des de la mĂșsica clĂ ssica (els cicles per a soprano i piano “I Hate music!” i “La bonne cuisine“), a la “incidental mĂșsica” que va compondre per Peter Pan, passant l’opereta (“Candide“) i pels musicals “Wonderful Town“, “On the town” i “West Side Story“, tot recolzat per projeccions i veus en off que llegeixen la seva correspondĂšncia o algunes entrevistes.

Una posada en escena molt senzilla perĂČ efectiva, on els espectadors estan a tocar amb els protagonistes i que a nosaltres ens va arribar a posar la pell de gallina, per les mĂșsiques creades pel gran mestre, perĂČ especialment per la increĂŻble veu de la Joana, que va culminar l’espectacle amb les conegudes cançons de West Side Story, “I feel preety”, “I have a love” i la meravellosa “Somewhere” que ahir va provocar aplaudiments entusiastes del que estĂ vem a la petita sala del Club Onyric.

Un espectacle que encara es podrĂ  veure aquesta nit en l’Ășltima representaciĂł que es farĂ  a Barcelona. Us recomano que no us la perdeu per res del mĂłn.

Us deixo per altra banda l’Ă udio de la Roda de premsa on es van presentar els dos espectacles mencionats, aquest I HATE MUSIC !  …. i ÀNTEROS.,

MĂșsica: LEONARD BERNSTEIN
Director: Massimiliano Farau
Pianista i direcció musical: Mauro Arbusti
Veu: Joana Estebanell
Veus en off: Olalla Moreno, Josep Maria Mestres, Joaquim Borrel i Rubén Yuste 
Una producció de Fondazione Teatro Due

____________________

Us deixo tambĂ© una petita mostra de l’espectacle ÀNTEROS que se’ns va oferir ahir als mitjans.

Un espectacle creat per la compositora i actriu NĂșria LlausĂ­, en format de concert dramatitzat que combinarĂ  mĂșsica i teatre, que ens parlarĂ  del desamor i les ruptures amoroses a travĂ©s de 12 cançons interpretades en directe per 8 veus diferents: NĂșria LlausĂ­, Roc BernadĂ­, Bittor FernĂĄndez, Pol Forment, Eloi GĂłmez, Carme MilĂĄn, Claudia NoguĂ©s i SĂ­lvia Sonet.

La direcciĂł de l’espectacle serĂ  responsabilitat de Xavier Casan i la direcciĂł musical de Dani Campos.

ÀNTEROS, es podrà veure en aquest mateix teatre, a la sala principal, el dia 3 de desembre.

2 pensaments a “– 079 – Teatre – I HATE MUSIC (Cançons, cartes i records de Leonard Bernstein) (🐌🐌🐌🐌) … i RdP ÀNTEROS – Onyric Teatre Condal – 2018.11.19 (temp. 18/19 – espectacle. nÂș 060 i RdP 015)

    1. Miquel Gascon

      La veritat Ă©s que ha estat un dels viatges mĂ©s meravellosos que hem realitzat…. i a mĂ©s a mĂ©s estem super satisfets per anar tots sols, sense tenir ni punyetera idea de japonĂšs ni d’angles…. i ha estat molt fĂ cil. GrĂ cies per la teva felicitaciĂł Montse !!!

      Respon

Leave a Reply