– 079 – Teatre – I HATE MUSIC (Can√ßons, cartes i records de Leonard Bernstein) (ūüźĆūüźĆūüźĆūüźĆ) … i RdP √ÄNTEROS – Onyric Teatre Condal – 2018.11.19 (temp. 18/19 – espectacle. n¬ļ¬†060 i RdP 015)

I HATE MUSIC (temp. 18/19 – espectacle n¬ļ 060 i RdP 015) … i RdP √ÄNTEROS

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ens hem pres un “descans” de 5 setmanes al Blog, per realitzar un somni que l’Imma i jo¬†ten√≠em¬†pendent des de l’any 2011 …¬†Viatjar¬†a JAP√ď.

Aquell any¬†hav√≠em¬†comprat els¬†bitllets¬†d’avi√≥ 2 dies abans del¬†fat√≠dic¬†terratr√®mol¬†de magnitud 9 de¬†l’escala¬†sismol√≤gica i posterior Tsunami que es va produir en aquell pa√≠s l’11¬†de mar√ß del 2011. El pitjor per√≤, va ser la greu fuita radioactiva que es va produir a la a central nuclear de Fukushima. Tot plegat ens va decidir suspendre el viatge, malgrat que¬†v√†rem¬†perdre l’import dels¬†bitllets¬†d’avi√≥,¬†perqu√®¬†segons la companyia Air France, els que no¬†vol√≠em¬†anar eren nosaltres i el vol no¬†se¬†suspenia.

7 anys¬†despr√©s¬†hem pogut cumplir el nostre somni de con√®ixer per fi el pais en un¬†magn√≠fic¬†viatge de 34 dies en l’√®poca¬†del “Momijigari”¬†quant¬†els boscos i els jardins es¬†tenyeixen¬†de colors vermellosos. En una o unes properes ressenyes del Blog, intentarem resumir el nostre viatge.

Ens hem oblidat temporalment aquestes 5 setmanes de les Arts Esc√®niques, perque √ļnicament¬†v√†rem¬†assistir a una representaci√≥ i no sencera al Teatre¬†Kabukiza¬†del barri de¬†Ginza¬†de¬†T√≤quio, el principal teatre on es fan representacions de teatre tradicional Kabuki.

____________________

Per√≤ ara ja estem de nou a Barcelona, i ahir,¬†l’endem√†¬†de la nostra arribada, ja vaig poder¬†assistir¬†a la primera Roda de premsa, aquesta vegada a¬†l’Onyric¬†(teatre Condal), on es van presentar¬†dues¬†propostes musicals: I¬†HATE¬†MUSIC !¬†…. i¬†√ÄNTEROS.

Una¬†RdP¬†amb la pres√®ncia de Daniel Angl√®s, director art√≠stic d’ONYRIC, i amb les dues companyies protagonistes, que ens van oferir una petita interpretaci√≥ de cadascun dels espectacles.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Curiosament la¬†RdP¬†es va fer ahir, quan ja¬†s’havia¬†realitzat¬†la primera de les 3 representacions de I¬†HATE¬†MUSIC !, que es podran veure a Barcelona. Un grand√≠ssim espectacle que es va estrenar a la ciutat italiana de Parma, per celebrar el centenari del naixement del compositor¬†Leonard¬†Bernstein. La protagonista¬†√©s¬†la soprano Joana Estebanell acompanyada al piano per¬†Mauro¬†Arbusti¬†i sota la direcci√≥ de Massimiliano Farau.

Una veu realment extraordin√†ria¬†la de la soprano catalana Joana¬†Estebanell, que hem pogut sentir en musicals com Mar i Cel,¬†Los¬†Miserables o el Fantasma de¬†l’√ípera, per√≤ que actualment est√†¬†establerta¬†a It√†lia i per tant, aquesta √©s una ocasi√≥ gairab√© √ļnica¬†per poder-la escoltar novament.

I¬†HATE¬†MUSIC !¬†√©s un recorregut per la m√ļsica de¬†Leonard¬†Bernstein, que ens mostra clarament l’enorme varietat i complexitat de la seva obra i tamb√© de la seva vida on va d’haver de lluitar amb la interposici√≥ de dos factors contraposats: l’immens amor que tenia per la seva dona i la seva amagada homosexualitat.

El repertori que ens ofereix l’espectacle va des de la m√ļsica cl√†ssica (els cicles¬†per a¬†soprano i piano “I¬†Hate¬†music!” i “La¬†bonne¬†cuisine“), a la “incidental¬†m√ļsica” que va¬†compondre¬†per Peter Pan, passant l’opereta¬†(“Candide“) i pels musicals “Wonderful¬†Town“, “On¬†the¬†town” i “West Side¬†Story“, tot recolzat per projeccions i veus en off que llegeixen la seva correspond√®ncia o algunes entrevistes.

Una posada en escena molt senzilla per√≤ efectiva, on els espectadors estan a tocar amb els protagonistes i que a nosaltres ens va arribar a posar la pell de gallina, per les¬†m√ļsiques¬†creades pel gran mestre, per√≤ especialment per la¬†incre√Įble¬†veu de la Joana, que va culminar l’espectacle amb les conegudes can√ßons de West Side¬†Story, “I¬†feel¬†preety”, “I¬†have¬†a¬†love” i la meravellosa “Somewhere” que ahir va provocar aplaudiments entusiastes del que¬†est√†vem¬†a la petita sala del Club¬†Onyric.

Un espectacle que encara es podr√† veure aquesta nit en l’√ļltima representaci√≥ que es far√† a Barcelona. Us recomano que no us la perdeu per res del m√≥n.

Us deixo per altra banda l’√†udio de la Roda de premsa on es van presentar els dos espectacles mencionats, aquest¬†I HATE MUSIC !¬† …. i √ÄNTEROS.,

M√ļsica:¬†LEONARD BERNSTEIN
Director: Massimiliano Farau
Pianista i direcció musical: Mauro Arbusti
Veu: Joana Estebanell
Veus en off: Olalla Moreno, Josep Maria Mestres, Joaquim Borrel i Rubén Yuste 
Una producció de Fondazione Teatro Due

____________________

Us deixo tamb√© una petita mostra de l’espectacle √ÄNTEROS que se’ns va oferir ahir als mitjans.

Un espectacle creat per la compositora i actriu N√ļria Llaus√≠, en format de concert dramatitzat que combinar√† m√ļsica i teatre, que ens parlar√† del desamor i les ruptures amoroses a trav√©s de 12 can√ßons interpretades en directe per 8 veus diferents:¬†N√ļria Llaus√≠, Roc Bernad√≠, Bittor Fern√°ndez, Pol Forment, Eloi G√≥mez, Carme Mil√°n, Claudia Nogu√©s¬†i¬†S√≠lvia Sonet.

La direcci√≥ de l’espectacle ser√† responsabilitat de Xavier Casan i la direcci√≥ musical de Dani Campos.

ÀNTEROS, es podrà veure en aquest mateix teatre, a la sala principal, el dia 3 de desembre.

2 pensaments sobre “– 079 – Teatre – I HATE MUSIC (Can√ßons, cartes i records de Leonard Bernstein) (ūüźĆūüźĆūüźĆūüźĆ) … i RdP √ÄNTEROS – Onyric Teatre Condal – 2018.11.19 (temp. 18/19 – espectacle. n¬ļ¬†060 i RdP 015)

  1. Miquel Gascon Autor de l'entrada

   La veritat √©s que ha estat un dels viatges m√©s meravellosos que hem realitzat…. i a m√©s a m√©s estem super satisfets per anar tots sols, sense tenir ni punyetera idea de japon√®s ni d’angles…. i ha estat molt f√†cil. Gr√†cies per la teva felicitaci√≥ Montse !!!

   M'agrada

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.