– 076 – Teatre – LINK LINK CIRCUS (🐌+🐚) – Teatre Akadèmia – 2018.10.09 (temp. 18/19 – espectacle. nº 057)

LINK LINK CIRCUS (temp. 18/19 – esp. nº 057)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

La temporada passada no vam poder anar a veure aquesta proposta en el Teatre Akadèmia i no vam dubtar en comprar les entrades per no perdre-la en aquesta ocasió. I ves per on,  LINK LINK CIRCUS ha estat per nosaltres una gran decepció.

Aquesta vegada, el monòleg s’ha adaptat al francès. Davant nostra Isabella Rossellini, la famosa actriu que conserva tot el seu encant i com no podia ser d’un altre manera, demostra un enorme domini de l’escena. Ella ha ideat i escrit aquest espectacle que combina ciència i entreteniment.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Link Link Circus és un monòleg inspirat en el món animal, basant-se en dades científiques però amb una visió còmica. “És molt important per a mi que el meu art sigui tan entretingut com científicament rigorós” explica Rossellini. Un espectacle que gira entorn de la intel·ligència, les emocions i la comunicació animal.

Link Link Circus està il·lustrat amb els seus propis curts còmics i dibuixos i està acompanyada del seu gos, que interpreten alternativament Minnie i Darcy (a escena es diu “Pan”) i del titellaire i ensinistrador del gos, Schuyler Beeman. Aquesta proposta està co-dirigida per Guido Torlonia.

Però malauradament LINK LINK CIRCUS  no deixa de ser poc més que una conferència sobre els animals i la seva capacitat de pensar, una reivindicació de la seva intel·ligència, completada amb referències a la seva vida i a la seva carrera, la seva mare Ingrid Bergman, el que va ser el seu marit David Lynch …. amb projeccions que la mostren de nena i de jove i on veiem el seu interès pels animals.

Una conferència amb detalls filosòfics i científics fent servir objectes i projeccions i les interpretacions del titellaire i del gosset que apareix/en disfressat/s de diferents animals, gallina, elefant, abella, lleó, dinosaure …. Un monòleg on ens parla del llenguatge de les gallines, de la domesticació de les gavines, del penis de les balenes, de la selecció natural que fan les abelles i on acaba fent broma sobre la seva condició de dona gran menopàusica.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta que a priori semblava interessant però que a nosaltres ens ha decebut i avorrit. Una xerrada sense pauses que obliga a anar llegint de forma continuada els sobretítols i una posada en escena que ens ha deixat amb la sensació que calia alguna cosa més que la seva presencia per captar la nostra atenció.

Creiem que no arriba a poder ser catalogat com a “teatre”, ni tampoc com a “circ”. Per nosaltres ha estat simplement una conferència sobre l’instint o intel·ligència dels animals, i curiosament explotant a escena un gos, amb “premis” per tal de que fes el que l’actriu volia. No hi havia una llei a Catalunya que ho prohibia ???

Pagar més de 30 euros per barba i bigoti, per assistir a una conferència pseudo-científica, de poc més de 60 minuts, creiem que és excessiu.

Per rematar-ho en sortir al carrer plovia molt, moltíssim. És una d’aquelles ocasions que penses que a vegades no paga la pena l’esforç de sortir al carrer, mullar-se, passar fred, i a sobre pagar una quantitat excessiva per un espectacle que no t’ha arribat a emocionar en cap moment. ….. i és que esperàvem molt més que la simple presència física d’una actriu “coneguda”….

Autora: Isabella Rossellini
Co-direcció: Guido Torlonia
Intèrprets: Isabella Rossellini, Schuyler Beeman i el gos Minnie o Darcy (Pan)
Espai escènic i escenografia: Rick Gilbert i Andy Byers \ Il.luminació: Alberto Rodríguez \ Música original i vestuari: Andy Byers \ Atrezo: Gina Freedman \ Vestuari personatge “Mestra de Cerimònies”: Fanny Karst \ Direcció d’animals: Bill Berloni \ Animacions: Andy Smetanka i Courtney Pure \ Video i àudio: Stacey Foster \ Cap tècnic: Jason L. Miller \ Cap de producció:
Rick Gilbert\ Ajudant de producció i regidoria: Sergi Galera \ Fotografía (cartell): Brigitte Lacombe \ Fotografíes d’escena: David Ruano \ Video promocional: OMEN
Idioma: francès sobretitolat en català
Durada: 70 minuts

Deixa un comentari