– 070 – Teatre Musical – LA JAULA DE LAS LOCAS (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre Tivoli – 2018.10.04 (temp. 18/19 – espectacle nº 051)

LA JAULA DE LAS LOCAS (temp. 18/19 – espectacle nº 051)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir vam tenir una doble sorpresa amb aquest musical de LA JAULA DE LAS LOCAS al Teatre Tívoli, d’una banda un problema amb les localitats que ens va fer pensar que hauríem de tornar cap a casa, però que ens van resoldre meravellosament al teatre i vam poder veure la funció des d’un lloc privilegiat en una de les llotges. Des de aqui gràcies a la persona que ens ho va facilitar.

L’altra sorpresa va ser la qualitat de l’espectacle que ens va agradar moltíssim.

Aquesta versió en castellà de LA JAULA DE LAS LOCAS (La cage aux folles)  està basada en el musical de Jerry Herman i Harvey Fierstein que es va presentar a Broadway en 1983. La traducció i adaptació està realitzada per Roser Batalla i Roger Peña.

Està dirigida per Àngel Llàcer amb direcció musical de Manu Guix i Andreu Gallén. El musical està inspirat en la comèdia, del mateix títol de Jean Poiret (estrenada al 1973)  que en el teatre, i a casa nostra, van interpretar Paco Morán i Joan Pere.

La plàcida vida de parella d’Albin (Àngel Llàcer) i Georges (Ivan Labanda), propietaris del club nocturn “La Cage aux Folles” de Saint Tropez, es veu totalment alterada per una notícia inesperada. Jean Michel (Roc Bernadí), el fill de Georges, es va a casar amb la filla (Lucia Madrigal Cuadra) d’un diputat ultraconservador (José Luis Mosquera), gran defensor dels valors més tradicionals a la vida familiar. La trobada explosiva entre dues famílies tan diferents desencadena una divertidíssima comèdia plena d’amor i de situacions delirants.

En aquesta brillant proposta destaca un nom amb llum pròpia, el d’ÀNGEL LLÀCER, que la dirigeix amb una extraordinària habilitat i ens regala una magnífica interpretació de Zaza-Albin. Un personatge que ha de mantenir l’equilibri entre la seva faceta Zaza, la gran vedette del cabaret i Albin, la persona maternal i sensible que s’amaga darrere el maquillatge, les perruques i l’enlluernador vestuari. I Àngel Llàcer ho aconsegueix a la perfecció.

En els últims temps l’hem vist com a protagonista de “Frankenstein” al TNC, “Relato de un náufrago” al Teatre Lliure i ha dirigit amb èxit els musicals “El Petit Príncep” al Teatre Barts,  “Molt soroll per no res” al TNC, o l’obra teatral “Un cop l’any”, al Poliorama, per anomenar les últimes.

Nostromo Live (Núria Valls, Adrián Guerra i Jordi Sellas), la productora, li va oferir la possibilitat d’aixecar aquest projecte en el qual participen 28 artistes a escena i es produeixen 140 canvis de vestuari.

Ivan Labanda, per nosaltres, un dels millors actors de musical, al que hem pogut veure la temporada passada en “Requiem for Evita” a la Seca o en “Cabaret” al Teatre Victòria, interpreta també fantàsticament a Georges, el propietari del cabaret La Cage aux Folles i parella de la gran vedette.

També ens agradaria destacar la divertida interpretació de Ricky Mata com a Jacob, el majordom de la casa.

La música en directe sota la direcció d’Andreu GallénManu Guix, amb Gerard Alonso al piano, les coreografies d’Aixa Guerra, la il·luminació d’Albert Faura, el disseny de so de Roc Mateu i l’espectacular vestuari de Míriam Compte, juntament amb les magnífiques interpretacions, fan d’aquest un musical que ens ha emocionat i ens ha fet passar d’una volada les dues hores i mitja.

Estructurada en dues parts en el primer acte s’interpreten set temes:

 1. Somos lo que veis
 2. Rímel
 3. Con Anne junto a mi
 4. Si estás junto a mi
 5. Canción de la playa
 6. La Cage Aux Folles
 7. Soy lo que soy

I sis temes en el segon acte:

 1. Canción de la playa
 2. Virilidad
 3. Contrapunto del cóctel
 4. La vida empieza hoy
 5. Nos queremos más
 6. Finale

El teatre pleníssim, autocars a la porta, aplaudiments a dojo.

Èxit assegurat i merescut.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Autor: Jean Poiret
Llibret: Harvey Fierstein
Traducció i adaptació: Roser Batalla i Roger Peña 
Música original: Jerry Herman
Direcció: Àngel Llàcer
Direcció musical: Manu Guix i Andreu Gallén
Repartiment:  Àngel Llàcer ,  Ivan Labanda, Oriol Burés, Mireia Portas, José Luis Mosquera, Ricky Mata, Roc Bernadí, Lucía Madrigal Cuadra, Anna Lagares, Antonio del Valle, Clàudia Bravo, Víctor Gómez, Jordi Díaz,  Empar Esteve, Evangelina Esteve, Alejandro Fernández, Jordi García,  Enric Marimon, Pedro Martell, Ana Micó, Joan Salas, Sergi Terns, Danel Xabier.
Coreografía: Aixa Guerra \ Director Adjunt: Marc Montserrat-Drukker \ Ajudant de direcció: Daniel J. Meyer \ Disseny escenografia: Enric Planas \ Disseny Vestuari: Miriam Compte \ Disseny d’il.luminació: Albert Faura \ Disseny de so: Roc Mateu \ Disseny de caracterització: Helena Fenoy i Marta Ferrer.
Producció: Nostromo Live 
Idioma: castellà
Durada: 2 hores i 30 minuts més un entreacte de 20 minuts

4 pensaments a “– 070 – Teatre Musical – LA JAULA DE LAS LOCAS (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre Tivoli – 2018.10.04 (temp. 18/19 – espectacle nº 051)

 1. ROGER PEÑA CARULLA

  Miquel, tot i agrair la crítica, lamento que ni la Roser Batalla ni jo mateix figurem ni tan sols a la fitxa que publiques. Ja no demano una menció a la traducció (fa temps que ens vam acostumar a ser l’aneguet lleig i que tothom oblidi que tot el que es diu surt de la ment dels traductors), però ni tan sols “existir”. Una abrçada. ROGER PEÑA

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Disculpa Roger !!!

   En el tema dels noms de les persones que fan possible els espectacles, intentem sempre ser molt curosos. Malauradament aquesta vegada ens havíem basat únicament en la part posterior del ventall/programa de mà, en la que els vostres noms no figuren. No vam caure que venia en lletres ben grans a la portada del mateix ventall.

   En el moment de la redacció de la ressenya ens va estranyar que no constes qui havia fet l’adaptació i inclús vàrem mirar la pàgina web del Teatre i tampoc ho vàrem saber trobar per enlloc.

   Ha estat simplement un error a l’hora de traslladar-los a la nostra ressenya, i en cap cas ha estat volgudament intencionat aquest oblit.

   Com veuràs ja hem solucionat l’error tant en el text com a la fitxa al final de la ressenya.

   Una abraçada

   Respon
 2. ROGER PEÑA

  Gràcies, Miquel. Ja imaginava que no era volgut. Però és que va ser una feinada i em sabia greu. De debò, gràcies.
  Abraçada.

  Respon
 3. Retroenllaç: – 094 (22/23) – Teatre Musical – LA JAULA DE LAS LOCAS – Teatre Tivoli (🐌🐌🐌🐌) – 03/03/2023 |

Deixa un comentari