– 066 –  Teatre – PERDUTS (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Aquitània – 2018.10.01 (temp. 18/19 – espectacle. nº 048)

PERDUTS (temp. 18/19 – espectacle nº 048)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I un altre inici de temporada, aquesta vegada a L’Aquitània Teatre amb PERDUTS una comèdia escrita i dirigida per Ramon Madaula.

PERDUTS és la quarta obra escrita per Ramon Madaula (Sabadell, 1962), després de “Coses nostres” que vam veure en 2015 a la Sala Atrium, “L’electe” la temporada passada a la Sala Muntaner, “Ignots” que es va poder veure a El Maldà i “Adossats” al Teatre Romea, també la temporada passada i on vam veure treballar per últim cop a l’escenari a Carles Canut.

PERDUTS està basada en fets reals i ens parla de l’amistat de dos homes, pares de família i companys de feina.

This slideshow requires JavaScript.

El Joan i el Lluís, dinen cada dia al mateix restaurant. Estan casats i porten els seus fills a fer les activitats extraescolars que impliquen desplaçaments fora de la ciutat. Han arribat a la quarantena i tenen tot el que consideren indispensable per gaudir de la vida: feina, dona, fills, salut, …. Parlen de tot. Els hi manca alguna cosa. Un dia inicien una conversa que començarà com un joc i es transformarà en un embolic del qual no sortiran indemnes.

Tot i que parlen en tot moment de les seves dones (l’Ester i la Maria) l’obra està interpretada només pels dos personatges masculins que encarnen els actors Xavier Bertran i Jordi Coromina (quina veu!!!!). De fet l’obra inicialment portava el títol d’ELLES canviant a Perduts durant el procés d’assajos.

El sainet de dos bons homes que tenint-ho tot, estan a punt de perdre-ho tot.

Unes interpretacions que ens han semblat del tot convincents, amb la dificultat que entenem que ha de suposar fer tota la representació asseguts a una cadira amb petits canvis de lloc entre escenes. Una escenografia de Laura Orri molt senzilla però molt efectista, que situa la taula amb les dues cadires a tocar de la vidriera que separa el restaurant del carrer. Una vidriera on s’anuncien les especialitats de la casa.

This slideshow requires JavaScript.

Una conversa entre dos amics amb moments molt divertits, i tot i que ja de bon principi preveus cap on anirà tot plegat, no per això deixes d’estar pendent de la història que ens expliquen amb una gran agudesa, agilitat i sentit de l’humor.

Malgrat que és un text expressament “comercial” o millor dit “popular”, que no pretén anar més enllà de divertir i fer riure, així i tot destapa temes importants del nostre dia a dia, com són els desitjos sexuals “amagats” que podem tenir molts de nosaltres, la gelosia, el sentit de “propietat” de la parella que conviu amb nosaltres.

… però també temes menys profunds com la feixuga “feinada” de portar als fills a fer activitats extraescolars, de l’amistat relativa i fins on pot arribar i on es troba la línia vermella …. de les mitges veritats i de les mitges mentides…

… i tot això amb un text intel·ligentment construït, que sorprèn a cada escena i que fa passar una molt bona estona als espectadors asseguts a la Sala d’un Teatre.

Una proposta en definitiva, que recomanem de totes totes.

This slideshow requires JavaScript.

Autor i direcció: Ramon Madaula
Intèrprets: Xavier Bertran i Jordi Coromina
Producció artística: Miquel Murga \ Producció executiva: Antoni Coll \ Disseny escenografía: Laura Orri \ Construcció escenografía: Òscar Hernàndez \ Vestuari: Gemma Borrell \ Disseny il.luminació: Daniel Gener \ Transicions audiovisuals: David Murga \ Cap tècnic: Germán Girelli \ Regidor : Marc López \ Fotografía: Martí E.Berenguer \ Comunicació: Comedianet \ Tiqueting: Josep Maria Galilea i Claudia López \ Distribució i management: Artisteando
Co-producció: Intent Produccions, S.L. i Aquitània Teatre
Idioma: català – Durada: 70 minuts 

Leave a Reply