– 065 – II Festival Fado de Barcelona – MISIA (🐌🐌+🐚) – Sala Barts – 2018.09.30 (temp. 18/19 – espectacle. nÂș 047)

MISIA (temp. 18/19 – espectacle nÂș 047)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

El segon concert del Festival Fado de BCN 2018 ens porta de nou a la Sala Barts, diumenge dia 30. Ens espera una artista pionera del nou Fado portuguĂšs dels anys 90, MISIA.

MISIA Ă©s el nom artĂ­stic de Susana Maria Alfonso de Agular que va nĂ©ixer a Porto el 18 de juny de 1955 de pare portuguĂšs i mare catalana. AllĂ  va passar la seva infĂ ncia i adolescĂšncia i va cantar fado a les cases de fado. No obstant en els seus inicis professionals va treballar com a ballarina de cabaret al Teatre el Molino de Barcelona. DesprĂ©s s’instal·la a Madrid fins que decideix tornar a Lisboa amb la decisiĂł presa de dedicar-se al fado professionalment.

Amb un repertori format bĂ sicament per fados inclou tambĂ© cançons d’altres artistes i d’altres estils com “La gavina” de Marina Rosell, alguns temes de Luis Eduardo Aute o la cançó de Serrat “Plou al cor” que va cantar en catalĂ  en el disc del 2007 de la MaratĂł de TV3.

This slideshow requires JavaScript.

Ha publicat els discos “Misia” (1991), “Fado” (1993), “Tanto menos, tanto mais” (1995), “Garras dos Sentidos” (1998), “Paixoes diagonais” (1999), “Ritual” (2001), “Canto” (2003), “Drama box” (2005) amb el que es va presentar per primera vegada al Palau de la MĂșsica en el marc del Festival Únicas, “Ruas” (2009), “Senhora da noite” (2011), “Delikatessen CafĂ© Concerto” (2013), “Para AmĂĄlia” (2015) i “Do primeiro fado oa ultimo tango” (2016).

En el Festival de Fado d’enguany presenta el seu nou treball “Pura Vida” resultat de la feina dels dos Ășltims anys. Aquest treball presenta un repertori de 12 fados i dos inĂšdits i Ă©s el resultat del treball amb el pianista Fabrizio Romano que ha fet els arranjaments dels temes.

En el recital l’han acompanyada el mateix Fabrizio Romano al piano, AndrĂ© Dias a la guitarra portuguesa, en Paulo Gaspar al clarinet baix i LuĂ­s Pacheco Cunha al violĂ­.

En “Pura Vida”, Misia torna a cantar fado, que com ella diu no Ă©s trist ni alegre, Ă©s destĂ­. Torna a cantar sentiments i emocions, perquĂš la vida estĂ  feta d’aixĂČ i estĂ  plena de sorpreses. La vida Ă©s pura quan porta les petjades, visibles o invisibles, de qui la viu i de qui la comparteix.

Entre d’altres ens ha interpretat :

 • Destino
 • Los hombres que yo ame
 • MarĂ­a la portuguesa
 • Fado de los dos gorriones
 • Saudade
 • En la carretera
 • El tiempo pasa
 • Viaje
 • Fado del anuncio
 • Plou al cor
 • LĂĄgrima

HavĂ­em assistit a algun concert de MISIA en directe, perĂČ d’aixĂČ ja fa uns quants anys, abans de publicar aquest Blog; ens agradava molt i inclĂșs tenim algun CD d’ella a casa.

Potser per aquesta causa, esperĂ vem molt mĂ©s d’aquest concert; reconeixem que ha estat un bon concert, perĂČ l’hem trobat una mica desigual; malauradament no ha aconseguit fer-nos posar la pell de gallina, com de fet ens acostuma a passar quan escoltem fados.

Veu: Misia

Piano: Fabrizio Romano \ Guitarra portuguesa: André Dias \ Violi: Luís Pacheco Cunha i clarinet baix: Paulo Gaspar

Leave a Reply