– 060 –  Festival TNT – COLD BLOOD (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre Principal de Terrassa – 2018.09.28 (temp. 18/19 – espectacle. nÂș 042)

Festival TNT – COLD BLOOD (temp. 18/19 – espectacle nÂș 042)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

I del Teatre Alegria al Teatre Principal, sense interrupciĂł. Ens espera l’espectacle “inaugural” que porten des de BĂšlgica, MichĂšle Anne de Mey, Jaco Van Dormael i Collectif Kiss & Cry.

COLD BLOOD és un viatge cap al més subtil. Una aventura escÚnica entre la microdansa i el cinema. Mans que ballen o cinema coreografiat en directe.

Els dits sĂłn els protagonistes d’aquesta meravella de proposta, les cĂ meres els segueixen i es desenvolupen set histĂČries curtes. Amb una caracterĂ­stica especial, totes expliquen maneres de morir i l’Ășltim record abans de la mort. Ens mostra com pot ser d’absurda o fins i tot cĂČmica la mort.

This slideshow requires JavaScript.

Com explica l’autor del text, Thomas Gunzig, “El final pot ser mecĂ nic de vegades, de vegades de forma natural, de vegades immĂČbil, o fins i tot erĂČtic en la naturalesa

PerĂČ la peça no enfoca de manera macabra o trista el fet de morir, l’obra Ă©s un cant a la vida i ens recorda la naturalesa frĂ gil d’aquesta i la necessitat de viure plenament els moments seriosos, els tristos, els alegres, els sensuals, 
 i emmagatzemar en el nostre cor tots els records possibles.

COLD BLOOD (creat en 2015) Ă©s una oda a la vida i a la mĂ gia del teatre. Creada pels artistes belgues Jaco Van Dormael (1957) i MichĂšle Anne de Mey (1959), cineasta i coreĂČgrafa que duen a terme una pel·lĂ­cula en directe en el mateix escenari, amb els dits de les mans com a protagonistes, els textos de Thomas Gunzig i el treball de creaciĂł del col.lectiu Kiss & Cry.

Uns textos que nosaltres hem pogut escoltar en catalĂ , grĂ cies a que la companyia belga ha volgut oferir aquesta possibilitat. Set vides com a protagonistes d’un viatge poĂštic acompanyades d’una magnĂ­fica mĂșsica on podem escoltar Ravel, Schubert, David Bowie o Janis Joplin.

This slideshow requires JavaScript.

Les llums de la sala s’apaguen. Una veu ens convida a dormir. Ens convida a somiar i morir en el somni.

Els actors i ballarins es posen en marxa, apareixen les maquetes i comença el moviment de les mans que no estan mai quietes. Una delicada i precisa il·luminació.  Una posada en escena encisadora, mil·limÚtrica, on veiem al mateix temps la filmació i el moviment de maquetes, càmeres i artistes, darrere la pantalla.

COLD BLOOD ens porta mĂ gicament a l’altre costat del mirall.

La veu narra. Les cĂ meres suren. Les maquetes entren i surten sense fer soroll. La mĂșsica sona. Les mans ballen. Les imatges es projecten a la pantalla. Somiem i gaudim d’un espectacle senzillament deliciĂłs. Passa el temps.

La veu ens diu que comptarĂ  fins a tres i el somni s’haurĂ  acabat…..

Malgrat que era l’espectacle “inaugural”, per nosaltres gairebĂ© va ser el de “clausura”, ja que havĂ­em decidit dies abans no assistir els dos Ășltims dies del Festival TNT, davant l’overbooking de peticions d’acreditacions per aquests dos dies i tampoc ja era possible comprar cap entrada com a pĂșblic perquĂš dels espectacles que ens interessava, estaven exhaurides.

This slideshow requires JavaScript.

Millor final per la nostra selecciĂł del Festival, impossible, ja que aquest espectacle és un d’aquells amb el que hem pogut gaudir mĂ©s, de tots els que hem vist al llarg de la nostra vida…. uns quants !!!

Gràcies Pep Pla, per portar-nos aquest meravellós espectacle a casa nostre. Tot un regal impagable !!!  Crec que el recordarem la resta de la nostra vida.

Un espectacle de MichÚle Anne De Mey, Jaco Van Dormael i el col·lectiu Kiss & Cry.
Textos: Thomas Gunzig
Creació col·lectiva: Grégory Grosjean, Thomas Gunzig, Julien Lambert, Silvye Olivé, Nicolas Olivier i la participació de Thomas Beni, Gladys Brookfield-Hampson, Boris Cekevda, Gabriella Iacono, Aurélie Leporcq, Bruno Olivier, Stefano Serra i en gira amb Manuela Rasaldi, Nora Alberdi, Grégory Grosjean, Harry Cleven, Julien Lambert, Pierre de Wurstemberge, Boris Cekevda, Yann Hoogstoel, Ivan Fox, Stefano Serra, Thomas DobruszkÚs, Thomas Van Cottom.
Fotografia: Julien Lambert

Producció: Astragales asbl
Productor associat: Mars, Mons Arts de la ScÚne (BE), Théùtre de Namur (BE)
Idioma: catalĂ  – Durada: 60 minuts

Leave a Reply