– 058 – Festival TNT – NO FUTURE YES (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Amics de les Arts de Terrassa – 2018.09.28 (temp. 18/19 – espectacle. nº 040)

Festival TNT – NO FUTURE YES (temp. 18/19 – espectacle nº 040)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Des de Berlín arriba al Festival TNT “NO FUTURE YES”, una proposta del creador David Fernández i la ballarina Maureen López, membre de la companyia de dansa Sasha Waltz a Berlín. Un espectacle on es confronten màquines i cossos i que s’estrena en aquest Festival, oferint una única representació a la sala Amics de les Arts i les Joventuts Musicals.

Després de set anys tocant música al carrer i allunyat dels teatres, David Fernández va decidir, el 2017, tornar a escena amb aquest treball futurista sobre les identitats digitals, la tecnologia i el cos. Una proposta que ha estat rebutjada en innombrables festivals i teatres i que no s’havia arribat a estrenar fins ara.

Cos i màquina es confronten a escena: pantalles sobre cossos, tecnologia i gènere cyborg. Una reflexió crítica sobre l’era de les pantalles i la identitat digital.

Usant com a teló de fons una performance danyada (un Black Mirror cutre), David Fernández, Maureen Lopez, i el robot P4qui7o s’endinsan en un terreny deformat, caòtic i sense límits, posant en risc el futur d’aquesta peça que volen tirar endavant (i el seu propi).

This slideshow requires JavaScript.

Unes fotografies visualment impactants de Jerónimo Álvarez són el pròleg d’una magnífica posada en escena dels dos intèrprets.

Vivim en un món rodejats de pantalles, on cada dia ens identifiquem més amb la nostra identitat digital, un món on la tecnologia ens fa esclaus i ha modificat de manera força significativa els nostres costums i la nostra forma de relacionar-nos. La total “pantallització” de la realitat ja és un fet.

This slideshow requires JavaScript.

La peça proposa la ficció d’una identitat hiperconnectada, que està dotada de capacitat per definir el seu propi gènere, raça o edat confrontant l’essencial de la condició humana a l’essencial de la tecnologia i les noves possibilitats que aquesta ens brinda. La unió entre organisme i màquina – el cyborg- replanteja aquests límits entre cos i tecnologia.

Una proposta que ens ha agradat molt, moltíssim … amb moments en els que hem rigut i amb un plantejament d’una realitat i un futur que no pot fer res més que inquietar-nos i fer reflexionar.

Una peça que al nostre entendre mereix l’oportunitat de ser programada en temporada. Creiem que es mereix que el públic que no té costum d’assistir a Festivals avantguardistes com el TNT, també ho conegui i ho gaudeixi.

Creació i interpretació: David Fernández i Maureen López
Concepte, producció i video: David Fernández
Fotografies: Jerónimo Álvarez
Amb el suport de l’Institut Cervantes Berlín, Centro Conde Duque Madrid, Cch Sierra Norte i TNT.
Idioma: castellà i anglès
Durada: 60 minuts

Leave a Reply