– 053 – Roda de premsa – Presentació temporada Sala Beckett – 2018.09.27 (temp. 18/19 – RdP 013)

RdP – Presentació temporada Sala Beckett (temp. 18/19 – RdP nº 013)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest dijous al matí la Sala Beckett va presentar la seva nova temporada 2018-2019. Aquesta doncs és la tercera temporada amb la seu al Poblenou. El director artístic de la Sala, Toni Casares, ha afirmat que serà l’última vegada que anomeni com a “nova” aquesta seu, ja que ara ja està plenament consolidada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una roda de premsa pel meu gust excessivament llarga que va durar més de dues hores, i on gairebé tots els representants dels espectacles presentats van poder dir la seva per presentar les seves propostes.

La temporada comptarà amb dos cicles temàtics, quatre produccions pròpies, tres coproduccions, una nova línia de teatre familiar i amb la vessant formativa de l’Obrador, que només aquesta tardor proposa gairebé una vintena de cursos de dramatúrgia i interpretació. Tot això sense oblidar el suport a l’autoria i a la creació contemporània que la Beckett ofereix amb les residències i els laboratoris de creació.

Els cicles temàtics de la temporada:

El primer cicle: Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i de pororganitzat conjuntament amb la UOC i comissariat per Isaac Gonzàlez Balletbò. El cicle està dedicat a les pors contemporànies i a l’amenaça constant amb què vivim: atacs terroristes, crisi política i social…

 • BLUES, de Sergi Pompermayer, coproduït amb La Brutal, que explica la història d’una directora general de policia que ha d’enfrontar-se a un possible atac terrorista (i a tots els seus problemes familiars) – del 3 d’octubre al 4 de novembre
 • OFICI DE TENEBRESde Joan Rusiñol, periodista expert en la situació política del País Basc, que presenta un thriller moral que comença amb la sortida de presó d’un home, després de complir anys de condemna per terrorisme – del 3 d’octubre al 4 de novembre
 • AMNÈ(I)S(T)IAde Chokri Ben Chikha, un projecte conjunt amb l’Institut del Teatre sobre els prejudicis i les pors col·lectives i la seva relació amb els mitjans de comunicació – del 6 al 11 de novembre
 • LA BENVINGUDAde Marc Guevara, en la que una noia que fa un voluntariat s’endú una jove del camp de refugiats i la porta al seu pis, sense adonar-se que, tot i les bones intencions, acaba de cometre una il·legalitat – del 15 de novembre al 2 de desembre

El cicle també inclou tres lectures dramatitzades: El ChinabumDes del desert i Njudra d’Albert Mestres

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El segon cicle: de la temporada: Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals, també organitzat conjuntament amb la UOC i comissariat per Elisenda Ardèvol Piera.

 •  EL CHICO DE LA ÚLTIMA FILA, un text de Juan Mayorga que la Beckett produeix amb direcció d’Andrés Lima i amb Sergi López, Míriam Iscla, David Bagés, Anna Ycobalzeta, Guillem Barbosa i Arnau Comas al repartiment – del 23 de gener al 3 de març
 • POCAHONTAS o La verdadera historia de una traviesa de Bàrbara Mestanza – del 31 de gener al 17 de febrer
 •  GOD IS ADJ del col·lectiu VVAA –del 21 de febrer al 10 de març
 • ANDREA PIXELADA de Cristina Clemente (una coproducció de la Sala Beckett amb El Pavón Teatro Kamikaze) – del 13 de març al 14 d’abril
 • LA PEPA PREN CONSCIÈNCIA DE SER UNA PORQUETA de David Carnevali, un text de l’autor italià que ens arriba gràcies al projecte Fabulamundi.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

AUTORA RESIDENT d’aquesta temporada: VICTORIA SZPUNBERG , que pren el relleu de Clàudia Cedó i Marilia Samper. Assumeix l’encàrrec d’escriure una nova obra i reposarà LA MARCA PREFERIDA de las hermanas Clausman (del 5 al 16 de junyi, a més, s’incorpora com a dramaturga i assessora de l’equip artístic del teatre.

COMPANYIES RESIDENTS d’aquesta temporada:

 • LA RUTA 40 – que presenta UNA LLUITA CONSTANT dirigida per Carlota Subirós i que reflexiona sobre l’activisme polític – del 14 de novembre al 8 de desembre
 • LES IMPUXIBLES que investiguen el Transtorn Obsessiu Compulsiu a la seva obra SUITE TOC núm 6 del 20 de març al 14 d’abril
 • LA CALÒRICA, que fa una adaptació de l’obra d’Aristòfanes ELS OCELLSdel 2 al 26 de maig

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Teatre familiar a la Beckett
Per primer cop, la Beckett programa teatre familiar amb la complicitat de Les Bianchis. La companyia presenta dues obres: LES SUPERTIETESa partir de Contes infantils contra tot pronòstic d’Empar Moliner, i LES CLINCK de Cristina Clemente, que s’encarrega de donar resposta a totes les preguntes que es plantegen els nens i nenes.

Nadal amb Pluja i L’alegria:

 • Torna un dels espectacles més aplaudits de la temporada passada L’ALEGRIA de Marilia Samper del 19 de desembre al 4 de gener
 • PLUJA, l’espectacle intimista de Guillem Albà i Clara Peya. Un viatge de petites accions i notes musicals – del 19 de desembre al 13 de gener

Companyia convidada
La Cia. Teatre Nu, presentarà LA LLEUGERESA I ALTRES CANÇONS amb Aida Oset. Un monòleg interior acompanyat de cançons que reconstruirà la vida d’una infermera que ha hagut de deixar la feina – del 25 d’abril al 12 de maig

La Sala Beckett estrena Biblioteca
La Sala Beckett ha inaugurat una nova col·lecció per publicar alguns dels textos dels autors que passen per la casa. La col·lecció ja compta amb tres títols: Una gossa en un descampatBluesIF-FI Ofici de tenebres. Els llibres editats es poden aconseguir a la mateixa Sala Beckett i a algunes llibreries de Barcelona. Per altra banda La Beckett segueix amb la revista digital Pausa, especialitzada en teatre contemporani.

Per últim, la Beckett gestiona Catalandrama, un servei online (www.catalandrama.cat) que permet obtenir, de manera fàcil, ràpida i gratuïta, informació sobre autors, textos i traduccions de teatre contemporani escrit originalment en català.

Us deixo com de costum els àudios de la RdP …

 

Deixa un comentari