– 051 – Roda de premsa de l’OBC – inauguració temporada – L’Auditori i concert popular al Born – 2018.09.26 (temp. 18/19 – RdP 012)

RdP de l’OBC, inauguració temporada (temp. 18/19 – RdP nº 012)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir a primera hora de la tarda vaig assistir a la Roda de premsa convocada per l’OBC, en ocasió de l’inici de temporada 2018-2109. Una molt original i divertida roda de premsa que va anar molt més enllà de la xarrada amb el gerent de L’Auditori, Jordi Tort i el mestre Kazushi Ono, al vestíbul de la Sala principal de L’Auditori.

Principalment la RdP va ser convocada per anunciar que el director de l’orquestra Kazushi Ono seguirà al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya fins a la temporada 2021-22. D’aquesta manera el mestre que és titular de la formació des de la temporada 2015-16 i, amb la renovació del contracte, completarà sis temporades com a director de l’OBC.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La temporada 2018-19 de l’OBC arrencarà el proper 28 de setembre a L’Auditori amb un programa d’alta volada protagonitzat per la Cinquena Simfonia de Gustav Mahler i la Peça de concert per a 4 trompes i orquestra de Robert Schumann.

Mahler serà una de les figures centrals de la temporada i la seva música vertebrarà uns programes en els quals sentirem els seus antecedents romàntics, coetanis i músiques dels seus continuadors.

En aquesta temporada l’orquestra estrena nova imatge creada per l’artista plàstic Frederic Amat, refermant la seva implicació amb l’excel·lència artística i potenciant el diàleg de la música amb les altres arts sota el lema …

Ets art. Ets música. Ets OBC

Aquesta nova imatge ve acompanyada d’altres novetats, com la creació del cicle OBCPOPS, dirigit a tots els públics amb propostes de noves fusions i projeccions de pel·lícules amb la banda sonora interpretada en directe per l’orquestra.

Us deixo l’àudio de la roda de premsa …

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En acabar la Roda de premsa, la trobada amb els mitjans ha seguit amb un viatge en Barcelona Bus Turístic de TMB en el qual la premsa i els músics de l’OBC han recorregut la distància que hi ha entre L’Auditori i el Born, tot fent un tomb previ pel litoral marítim de la ciutat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un cop al Born, un quintet de membres de l’OBC va oferir un concert “sorpresa” i gratuït a la ciutat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els músics que en formaven part són: Adrián Moscardó a la trompeta, Eusebio Sáez al trombó, Joan Aragó a la trompa, Dani Martínez a la tuba i Carlos Aguiar a la trompeta.

Aquestes són les peces que van interpretar:

 • Galliard Battaglia de Samuel Scheidt
 • Suite Americana per a quintet nº 1 d’Enrique Crespo
  • – Ragtime
  • – Vals Peruano
 • Jurassic Park de John Williams
 • Huit et demi de Nino Rota
 • West Side Story de Leonard Bernstein
  • – Tonight
  • – America
 • La vida es bella de Nicola Piovani

Deixa un comentari