– 049 –  Teatre Musical – FUN HOME (🐌🐌🐌🐌🐌) – Onyric – teatre Condal – 2018.09.24 (temp. 18/19 – espectacle. nº 034)

FUN HOME (temp. 18/19 – espectacle nº 034)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Després d’assistir a dues presentacions del projecte en roda de premsa, en 2017 a la Llibreria Documenta i fa una setmana al Teatre Condal, teníem unes ganes enormes de veure finalment l’espectacle.

I no ens ha decebut gens, …. al contrari, FUN HOME ens ha agradat molt, moltíssim.

Amb aquesta proposta, Daniel Anglès ha iniciat la seva etapa com a director artístic del Teatre Condal, ara anomenat ONYRIC Teatre Condal, que s’ha de convertir en “La casa dels musicals” de la mà del Grup Focus.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotografies d’Àgata Casanovas

FUN HOME és un musical que va conquerir Broadway guanyant cinc premis Tony. A partir de la novel·la gràfica d’Alison Bechdel (Pensilvània 1960), amb música de Jeanine Tesori i llibret i lletres de Lisa Kron, arriba ara a Barcelona, adaptada al català per Daniel Anglès i Marc Gómez.

Quan el seu pare mor inesperadament, l’Alison, una novel·lista gràfica, se submergeix en el seu passat per explicar la història d’aquell home inestable, brillant i únic, amb un temperament i uns secrets que van definir la seva família i la seva vida. Cavalcant entre el passat i el present, l’Alison reviu com jugava de petita a l’empresa familiar, la funerària Bechdel, com va anar comprenent la seva sexualitat al llarg dels anys i li van anar quedant respostes pendents sobre els desitjos ocults del seu pare. Fun Home és un musical fresc, honest i original que tracta sobre veure els pares amb ulls d’adult.

L’obra recull tres moments vitals de la vida de l’Alison: la infantesa, paper que a la nostra funció ha interpretat Noa Flores, la joventut interpretada per Clara Solé i la maduresa amb Mariona Castillo. L’Alison adulta condueix tota la història davant d’un taulell on dibuixa i posa “títols” als diferents moments viscuts i que han marcat la seva vida.

Recorda els moments essencials de la seva infantesa, la seva relació amb el pare, amb la mare i amb els germans. Reviu la seva adolescència i el seu pas per la universitat. I, reviu l’última vegada que va parlar amb el seu pare.

La família de l’Alison és doncs, la gran protagonista de la història, una família integrada per un pare (Daniel Anglès) al que la filla sent lluny i distant, una mare (Pilar Capellades) que viu un matrimoni desafortunat en silenci i els seus dos germans, en Christian (Aleix Colomer) i el petit John (Jan Gavilan). Cal esmentar que en aquesta producció s’alternen tres equips de nens, per qüestions legals.

Hi ha altres personatges importants en el desenvolupament de la trama, la Joan (Julia Jovè), amiga de la universitat de l’Alison i amb qui descobreix la seva sexualitat i en Roy, en Mark, el Pete o el Bobby, tots ells interpretats per en Marc Andurell, que ens descobreixen l’homosexualitat del pare.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotografies d’Àgata Casanovas

La direcció artística és de Daniel Anglès (al qui per cert feia temps no veiem damunt d’un escenari) i la direcció musical va a càrrec de Miquel Tejada (aquí cal destacar el salt qualitatiu experimentat en la sonoritat del teatre). No hem pogut veure en els crèdits els noms dels components de l’equip musical que han acompanyat Miquel Tejada. La coreografia de la proposta és d’Óscar Reyes.

De la mà de Raquel Ibort, Marc Salicru i Marc Udina, una escenografia realment aclaparadora, una paret farcida d’elements decoratius, llibres i mobles i peces mòbils que apareixen de la mateixa paret per reproduir l’habitació d’estudiant de l’Alison, el passadís de casa seva que conduïa a la seva habitació, el despatx del pare, el saló ….

Un espai on també constatem la millora en el sistema d’il·luminació i so, amb un magnífic disseny de Xavi Costas i Jordi Ballbé respectivament.

Una proposta magnífica, amb unes veus que ens arriben a l’ànima i ens emocionen, en una història on es barreja la temporalitat d’una manera totalment comprensible, i on es mostren diferents mirades i formes de viure-ho, sobre el tema de l’homosexualitat.

La veritat és que es nota l’esforç de més d’un any de treball i assajos, perquè feia temps que no veiem una producció d’aquestes enormes característiques, tan rodones i ben acabades. Gallina de piel !!!

Estem contents i esperançats amb l’equip capitanejat per Daniel Anglès i Miquel Tejada, tot veient aquest magnífic resultat, i també convençuts de què el gènere del Teatre Musical a casa nostre, tindrà un gran futur, especialment en aquest nou espai del ONYRIC.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Música: Jeanine Tesori
Llibret i lletres: Lisa Kron
Basat en la novel·la gràfica Alison Bechdel
Direcció: Daniel Anglès
Repartiment: Mariona Castillo, Daniel Anglès, Pilar Capellades,
Clara Solé, Júlia Jové, Marc Andurell,  Noa Flores, Aleix Colomer, Jan Galivan
Coreografia: Óscar Reyes \ Direcció musical: Miquel Tejada \ Productor: Javier Pérez- Tenessa \ Adaptació en català: Daniel Anglès i Marc Gómez \ Escenografia i vestuari: Raquel Ibort, Marc Salicru, Marc Udina \ Il·luminació: Xavi Costas\ So: Jordi Ballbé \ Caracterització: Núria Llunell \ Adjuntes de direcció:  Àgata Casanovas i Mireia Sanmartin \ Adjunt de direcció musical: Gustavo Llull \ Assistent de coreografia: Helena Jara \ Escola Fun Home: Jordi Taixés \ Coach vocal:  Susanna Domènech \Director tècnic: Xavi Costas \ Gerència:  Meritxell Bonet \ Directora de producció: Sol Blasi \ Producció executiva: Toni Luque \ Cap tècnic teatre: Jordi Ballbé
\ Operador de llums: Jordi Farràs \ Microfinista: Víctor Bartolomé \ Premsa: Anna Casasayas i Clara M. Clavell \ Màrqueting i comunicació: Publispec\ Web, grafisme i logo original: Adrià Ramirez i Rul Ramirez \ Disseny gràfic ONYRIC: Kco&Santi  \ Imatge i xarxes socials: Paula Costas i Àgata Casanovas
Una producció de NO DAY BUT TODAY
Idioma: català – Durada: 1 hora 40 minuts

Deixa un comentari