– 049 –  Teatre Musical – FUN HOME (🐌🐌🐌🐌🐌) – Onyric – teatre Condal – 2018.09.24 (temp. 18/19 – espectacle. nÂș 034)

FUN HOME (temp. 18/19 – espectacle nÂș 034)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

DesprĂ©s d’assistir a dues presentacions del projecte en roda de premsa, en 2017 a la Llibreria Documenta i fa una setmana al Teatre Condal, tenĂ­em unes ganes enormes de veure finalment l’espectacle.

I no ens ha decebut gens, …. al contrari, FUN HOME ens ha agradat molt, moltĂ­ssim.

Amb aquesta proposta, Daniel Anglùs ha iniciat la seva etapa com a director artístic del Teatre Condal, ara anomenat ONYRIC Teatre Condal, que s’ha de convertir en “La casa dels musicals” de la mà del Grup Focus.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies d’Àgata Casanovas

FUN HOME Ă©s un musical que va conquerir Broadway guanyant cinc premis Tony. A partir de la novel·la grĂ fica d’Alison Bechdel (PensilvĂ nia 1960), amb mĂșsica de Jeanine Tesori i llibret i lletres de Lisa Kron, arriba ara a Barcelona, adaptada al catalĂ  per Daniel AnglĂšs i Marc GĂłmez.

Quan el seu pare mor inesperadament, l’Alison, una novel·lista grĂ fica, se submergeix en el seu passat per explicar la histĂČria d’aquell home inestable, brillant i Ășnic, amb un temperament i uns secrets que van definir la seva famĂ­lia i la seva vida. Cavalcant entre el passat i el present, l’Alison reviu com jugava de petita a l’empresa familiar, la funerĂ ria Bechdel, com va anar comprenent la seva sexualitat al llarg dels anys i li van anar quedant respostes pendents sobre els desitjos ocults del seu pare. Fun Home Ă©s un musical fresc, honest i original que tracta sobre veure els pares amb ulls d’adult.

L’obra recull tres moments vitals de la vida de l’Alison: la infantesa, paper que a la nostra funciĂł ha interpretat Noa Flores, la joventut interpretada per Clara SolĂ© i la maduresa amb Mariona Castillo. L’Alison adulta condueix tota la histĂČria davant d’un taulell on dibuixa i posa “tĂ­tols” als diferents moments viscuts i que han marcat la seva vida.

Recorda els moments essencials de la seva infantesa, la seva relaciĂł amb el pare, amb la mare i amb els germans. Reviu la seva adolescĂšncia i el seu pas per la universitat. I, reviu l’Ășltima vegada que va parlar amb el seu pare.

La famĂ­lia de l’Alison és doncs, la gran protagonista de la histĂČria, una famĂ­lia integrada per un pare (Daniel AnglĂšs) al que la filla sent lluny i distant, una mare (Pilar Capellades) que viu un matrimoni desafortunat en silenci i els seus dos germans, en Christian (Aleix Colomer) i el petit John (Jan Gavilan). Cal esmentar que en aquesta producciĂł s’alternen tres equips de nens, per qĂŒestions legals.

Hi ha altres personatges importants en el desenvolupament de la trama, la Joan (Julia JovĂš), amiga de la universitat de l’Alison i amb qui descobreix la seva sexualitat i en Roy, en Mark, el Pete o el Bobby, tots ells interpretats per en Marc Andurell, que ens descobreixen l’homosexualitat del pare.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies d’Àgata Casanovas

La direcciĂł artĂ­stica Ă©s de Daniel AnglĂšs (al qui per cert feia temps no veiem damunt d’un escenari) i la direcciĂł musical va a cĂ rrec de Miquel Tejada (aquĂ­ cal destacar el salt qualitatiu experimentat en la sonoritat del teatre). No hem pogut veure en els crĂšdits els noms dels components de l’equip musical que han acompanyat Miquel Tejada. La coreografia de la proposta Ă©s d’Óscar Reyes.

De la mĂ  de Raquel Ibort, Marc Salicru i Marc Udina, una escenografia realment aclaparadora, una paret farcida d’elements decoratius, llibres i mobles i peces mĂČbils que apareixen de la mateixa paret per reproduir l’habitaciĂł d’estudiant de l’Alison, el passadĂ­s de casa seva que conduĂŻa a la seva habitaciĂł, el despatx del pare, el salĂł ….

Un espai on tambĂ© constatem la millora en el sistema d’il·luminaciĂł i so, amb un magnĂ­fic disseny de Xavi Costas i Jordi Ballbé respectivament.

Una proposta magnĂ­fica, amb unes veus que ens arriben a l’Ă nima i ens emocionen, en una histĂČria on es barreja la temporalitat d’una manera totalment comprensible, i on es mostren diferents mirades i formes de viure-ho, sobre el tema de l’homosexualitat.

La veritat Ă©s que es nota l’esforç de mĂ©s d’un any de treball i assajos, perquĂš feia temps que no veiem una producciĂł d’aquestes enormes caracterĂ­stiques, tan rodones i ben acabades. Gallina de piel !!!

Estem contents i esperançats amb l’equip capitanejat per Daniel AnglĂšs i Miquel Tejada, tot veient aquest magnĂ­fic resultat, i tambĂ© convençuts de quÚ el gĂšnere del Teatre Musical a casa nostre, tindrĂ  un gran futur, especialment en aquest nou espai del ONYRIC.

This slideshow requires JavaScript.

MĂșsica: Jeanine Tesori
Llibret i lletres: Lisa Kron
Basat en la novel·la gràfica Alison Bechdel
Direcció: Daniel AnglÚs
Repartiment: Mariona Castillo, Daniel AnglÚs, Pilar Capellades,
Clara SolĂ©, JĂșlia JovĂ©, Marc Andurell,  Noa Flores, Aleix Colomer, Jan Galivan
Coreografia: Óscar Reyes \ DirecciĂł musical: Miquel Tejada \ Productor: Javier PĂ©rez- Tenessa \ AdaptaciĂł en catalĂ : Daniel AnglĂšs i Marc GĂłmez \ Escenografia i vestuari: Raquel Ibort, Marc Salicru, Marc Udina \ Il·luminaciĂł: Xavi Costas\ So: Jordi BallbĂ© \ CaracteritzaciĂł: NĂșria Llunell \ Adjuntes de direcciĂł:  Àgata Casanovas i Mireia Sanmartin \ Adjunt de direcciĂł musical: Gustavo Llull \ Assistent de coreografia: Helena Jara \ Escola Fun Home: Jordi TaixĂ©s \ Coach vocal:  Susanna DomĂšnech \Director tĂšcnic: Xavi Costas \ GerĂšncia:  Meritxell Bonet \ Directora de producciĂł: Sol Blasi \ ProducciĂł executiva: Toni Luque \ Cap tĂšcnic teatre: Jordi BallbĂ©
\ Operador de llums: Jordi FarrĂ s \ Microfinista: VĂ­ctor BartolomĂ© \ Premsa: Anna Casasayas i Clara M. Clavell \ MĂ rqueting i comunicaciĂł: Publispec\ Web, grafisme i logo original: AdriĂ  Ramirez i Rul Ramirez \ Disseny grĂ fic ONYRIC: Kco&Santi  \ Imatge i xarxes socials: Paula Costas i Àgata Casanovas
Una producció de NO DAY BUT TODAY
Idioma: catalĂ  – Durada: 1 hora 40 minuts

Leave a Reply