– 048 – Teatre – QUINA FEINADA ! (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Versus Gl贸ries – 2018.09.23 (temp. 18/19 – espectacle. n潞聽033)

QUINA FEINADA ! (temp. 18/19 – espectacle n潞 033)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Al Versus Gl貌ries han encetat la temporada amb QUINA FEINADA!, l’adaptaci贸 de l’猫xit de l’Off Broadway l鈥檃ny 2016, “Fully Committed”. Aquesta adaptaci贸 est脿 feta i dirigida per Ventura Pons, conegut pels seus treballs al cinema i que feia trenta-set anys que no dirigia cap pe莽a de teatre. Ha comptat amb la col路laboraci贸 de Mingo R脿fols en l鈥檃judantia de direcci贸.

Roger Pera interpreta de forma fren猫tica tot el ventall de personatges que interactuen amb el personatge principal, ell mateix, un actor a “l’atur esc猫nic” que ha de treballar com a telefonista d’un restaurant de renom i se n’ocupa de gestionar totes les reserves.

Un espectacle d’imitacions, on un magn铆fic Roger Pera les va alternant de trucada en trucada, recollint per la l铆nia externa les dels clients que volen fer una reserva amb els requisits m茅s inversemblants, personatges VIP, secretaris de personatges VIP, clients en estat d’hist猫ria, clients japonesos que no parlen cap idioma, clients pesats i exigents, …..

Per la l铆nia vermella at茅n les trucades del xef del restaurant que 茅s m茅s VIP que els clients VIP i exigeix atenci贸 i resposta immediata …. I per l’int猫rfon ha d’atendre les trucades internes d’altres empleats-companys del restaurant. Un acurat disseny d’il路luminaci贸聽de Daniel Gener ajuda a diferenciar els diferents tipus d’interlocuci贸.

Roger Pera es posa a la pell d’aquest agent de reserves agafant el relleu a Jesse Tyler Ferguson聽(el p猫l roig de la s猫rie Modern聽Family), el protagonista novaiorqu猫s d’aquesta pe莽a de聽Becky聽Mode聽estrenada聽a Broadway amb聽Mark聽Setlock, que tamb茅 va col路laborar en la creaci贸 de diversos personatges per a聽l’obra.

Per ell passen totes les trucades, totes les reserves i totes les hist貌ries al llarg d鈥檜n dia fred d鈥檋ivern on ell 茅s tots els personatges.

Una proposta amb un gui贸 adaptat a la nostra realitat, origin脿riament l’acci贸 transcorre a Manhattan, de forma que sembla que estiguem en un restaurant de Barcelona i amb un Roger Pera que, en聽el聽vessant personal de l’obra,est脿 pendent de les trucades relacionades amb un c脿sting que est脿 realitzant al Teatre Nacional de Catalunya, i de les trucades del seu pare.

Una persona atrapada en una feina que no el deixa respirar, per貌 que vol fer b茅, mentre diposita les seves il路lusions en obtenir un paper d’actor al聽TNC.

Extraordin脿ria la interpretaci贸 de Roger Pera, 煤nic actor sobre l’escenari, que desplega els seus dots d’imitaci贸 (incloent-hi la del seu pare, Joan Pera), mantenint un ritme i una energia “fora mides” durant els 90 minuts de la pe莽a.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Una acurada escenografia de Jordi Bulbuena que representa perfectament la situaci贸 ca貌tica de la feina de la persona que ha d’atendre totes les trucades i resoldre tots els imprevistos d’un restaurant de luxe.

Un treball d鈥檕rfebreria actoral i un esfor莽 vocal sense precedents que ens deixar脿 bocabadats, ens far脿 riure i ens emocionar脿.

Com sabeu, nosaltres no freq眉entem massa els teatres per veure “mon貌legs c貌mics”, per貌 aquesta vegada hem de recon猫ixer que hem gaudit i rigut molt铆ssim en veure aquesta com猫dia, que Roger Pera ens ha fet sentir molt propera, amb una interpretaci贸 “fora mides”.

Molt recomanable!!!

Text original: Becky Mode
Versi贸 i direcci贸: Ventura Pons
Int猫rpret: Roger Pera
Ajudant de direcci贸: Mingo R脿fols \ Producci贸: Blai Pera i Sala Versus Gl貌ries \ Escenograf铆a: Jordi Bulbena \ Disseny de llums: Daniel Gener \ Disseny de so: Pep Sala \聽 Disseny grafic: Dani Ballesteros \ Vestuari: Top Hat Produccions
Idioma: catal脿 –聽Durada: 90 minuts

Deixa un comentari