– 044 – Teatre – LA CAJA de Mai Rojas (🐌🐌🐌🐌) – Almeria Teatre – 2018.09.21 (temp. 18/19 – espectacle nº 030)

LA CAJA de Mai Rojas (temp. 18/19 – espectacle nº 030)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir divendres, tot tornant d’uns dies de relaxament i de platja a S’Agaró i amb molta il·lusió, vam fer cap al Teatre Almeria, ja que volíem veure “LA CAJA”, l’última proposta de Mai Rojas i “Los Escultores del Aire“….. i és que a Mai Rojas el considerem molt més que un artista, un amic, del que hem vist tots els seus espectacles.

LA CAJA és una producció íntima, personal, plena de poesia. Un espectacle de teatre físic i dansa amb música en directe, on cinc personatges ens transporten a un món d’emocions.

Aquest és el cinquè muntatge de la companyia creada per Mai Rojas en 2013. Nascut a Costa Rica l’any 1980, la va crear, amb artistes com ell, provinents del Cirque du Soleil, especialitzada en teatre físic, utilitza el llenguatge del mim corporal com a base de creació dels seus espectacles. Los Escultores del Aire és una companyia internacional que té la seva seu a Barcelona, i presenta els seus espectacles arreu del món; de fet la setmana passada van estar presentant aquest espectacle a Polònia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els anteriors espectacles han estat: “La leyenda del fauno y el viaje que ens va descobrir a Mai Rojas l’any 2015 a la Sala Fénix, Cada recuerdo tiene su canción que vam veure en el Tantarantana l’any 2016, Game Over a la Sala Badabadoc la temporada passada i Tuberías resultat del treball conjunt amb la companyia Todozancos i que nosaltres vam poder veure al Tantarantana també la temporada passada.

LA CAJA ens presenta un grup de metges que intenten trobar la cura a una malaltia, la del Martínez que pateix un estrany trastorn psíquic derivat d’un fort trauma que va viure en el mar.

Van passant els dies i el pacient viu immers en la seva rutina, parar el despertador, llevar-se, esmorzar, rentar-se les dents, anar a treballar, anar a teràpia, …. Però cada vegada li és més present el seu món imaginari. La frontera entre la realitat i la ficció es va desdibuixant, es torna cada vegada, més ambigua.

Ell treballa en una empresa de paqueteria i ha rebut una capsa per a ell, que no gosa obrir. Aquesta capsa el porta a anar i tornar de records fins a perdre el sentit de la realitat. S’ha d’enfrontar amb allò que li fa mal, allò que el neguiteja, allò que viu en els seus records. Ha d’obrir la caixa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Junts, anirem descobrint que no tot és el que sembla. Dins d’una capsa està la cura per al seu mal. Però, què hi ha dins la capsa? Per què costa tant d’obrir-la?

Tots tenim una Caixa on guardem allò que volem oblidar. S’atrevirà Martínez a obrir la seva?

Es tracta d’un espectacle que amaga una gran metàfora i que hi és present a la dramatúrgia i en la posada en escena. Dirigida pel mateix Mai Rojas, que interpreta el paper de Martínez, compta amb la col·laboració en la direcció adjunta d’Andrés Velásquez, i amb les interpretacions d’Adán Aguilar, Marc Lorenzo, Raffaella Crapio i Adriana Segurado.

La música és en directe i es obra de Matías Muñoz i Edurne Arizu. Tots dos incorporen els seus instruments i la seva veu en aquest espectacle ple de poesia i tendresa.

Una proposta amb molts mesos de feina darrere, que ha resultat visualment magnífica, que estarà fins diumenge al Teatre Almeria. També es podrà veure el dia 28 de setembre al Centre Cultural Can Clariana i el 5 d’octubre al Centre Cívic la Barraca, tots dos a Barcelona, des d’on viatjarà a Canàries al Festival Internacional de Mim.

Direcció: Mai Rojas
Direcció adjunta: Andrés Velásquez
Repartiment: Mai Rojas, Adán Aguilar, Marc Lorenzo, Raffaella Crapio, Adriana Segurado
Composición musical: Matías Muñoz, Edurne Arizu
Tècnic de llum i so: Roger Casanovas \ Disseny d’il.luminació: Pati Cortés \ Disseny d’escenografia i vestuari :  Sarah Bernardy \ Producció:  ME Entertainment and Arts SL
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.