– 035 –  Concert – CLARA PEYA en concert (🐌🐌🐌🐌🐌) – Sala Beckett – 2018.09.14 (temp. 18/19 – espectacle  nº 024)

CLARA PEYA (temp. 18/19 – espectacle nº 023)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Divendres 13 de setembre, dia de l’apertura de temporada a la Sala Beckett, expectació i alegria continguda al mateix temps, retrobaments, curtes xerrades i un esdeveniment especial, un concert de Clara Peya proposat per a l’ocasió.

Lluny de les etiquetes, de voler encaixar en un estil, de voler ser definit amb paraules que limiten, aquest concert (si és que es pot definir així) obre nous espais on la música et condueix, es troba amb altres expressions, amb altres personalitats, amb altres sonoritats, amb altres veus. Una obsessió: les tecles que més enllà de generar sons, conviden a l’espectador a entrar en aquest univers que ens apropa a algunes de les propostes de la nova temporada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Clara Peya, nascuda a Palafrugell en 1986 és pianista i compositora. Cofundadora de la companyia de teatre, dansa i música en directe Les Impuxibles, de la qual nosaltres hem pogut gaudir dels espectacles “Aüc: el so de les esquerdes” i “Limbo”. Al mes de març presentaran a la sala de dalt la peça “Suite Toc núm 6” amb Judit Pujol i María Velasco.

Ha presentat set discos sota el seu nom on han col·laborat  músics com Silvia Perez Cruz, Judit Neddermann, Pau Figueras, Ferran Savall o Adrià Plana entre d’altres.

Compositora de diverses músiques per espectacles com “Montag 451“, “Una habitació buida” al Teatre Eòlia, “Medusa” al TNC, “Mares i filles” i “Homes foscos” a El Maldà, així com la banda sonora per a l’adaptació de “Jane Eyre” dirigida per Carme Portaceli o la música de “Renard o El llibre de les bèsties” dirigida per Marc Rosich, ambdues estrenades al Teatre Lliure.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A través de la seva música s’explica, es transforma “fent la meva música sóc molt feliç i interpretant-la també. Quan toco em transporto i m’encanta“.

Una música que sembla fluir i és fàcil d’escoltar encara que es pot copsar la dificultat de la interpretació. Tres pianos a l’escenari i la col·laboració de Guillem Albà (amb qui prepara l’espectacle “Pluja” que es presentarà a la sala de dalt de la Beckett al mes de desembre) i que ens ha deixat enamorats del titella que l’acompanyava, Aida Oset amb la seva veu i Judit Colomer.

La Clara és capaç de seguir interpretant la seva música al piano, inclús mentre se li renta el cap amb sabó i se li aclareix amb aigua… i tot això en viu i en directe. Té una capacitat especial per crear i interpretar musicalment les seves propostes escèniques, que van molt més enllà d’un concert, perquè crea una atmosfera i una posada en escena diferent, en una barreja d’arts escèniques que, almenys a nosaltres ens hipnotitza.

Un gran concert, una apertura de temporada de les que deixen petjada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Intèrpret: Clara Peya
Amb la col·laboració de Guillem Albà, Judit Colomer i Aida Oset
Durada: 60 minuts

2 pensaments a “– 035 –  Concert – CLARA PEYA en concert (🐌🐌🐌🐌🐌) – Sala Beckett – 2018.09.14 (temp. 18/19 – espectacle  nº 024)

 1. Imma C.

  Hola,
  mireu quina casualitat vam veure la Clara Peya el dia abans dijous al MMVV en la pre-estrena del seu últim disc “Estómac”. L´he vist acompanyant actrius a Mares i filles o presentant els seus discos i és un no parar d´energia
  Si entres en la seva ona sonora i et deixes portar pots quedar hinoptitzat com dieu.
  En general l´acompanyen boniques veus, com a compositora i pianista.
  El programa definia el concert com jazz-pop electrònic

  Respon
  1. Imma Barba

   Realment la Clara Peya transmet energia pels quatre costats, té una capacitat creadora realment increïble. A nosaltres ens dóna molta positivitat la seva música i veure-la interpretar és un autèntic privilegi. El Guillem Albà amb el seu titella ens va enamorar i la veu de l’Aida Oset és màgica. Gràcies.

   Respon

Deixa un comentari