– 026 – Fira Tàrrega – Dansa – HUNTING FOR THE UNICORN – Bezki Parker and Vero Cendoya (🐌🐌🐌) – 2018.09.09 – Plaça Comediants  (temp. 18/19 – espect.  nº 020)

Fira Tàrrega – HUNTING FOR THE UNICORN (temp. 18/19 – espectacle nº 020)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Encara sota l’amenaça de pluja que no ens abandonarà en tota la tarda, fem cua per entrar a la petita Plaça dels Comediants on Becki Parker & Vero Cendoya ens oferiran la peça HUNTING FOR THE UNICORN, a propòsit de l’autisme.

La tradició de col·laboració en projectes artístics de la Stockton International Riverside Festival (UK) i Fira Tàrrega han propiciat la creació d’aquest deliciós espectacle. En aquesta ocasió han convidat TIN Arts, una organització anglesa especialitzada en la professionalització d’artistes amb altres capacitats, en el món de la dansa i les arts de carrer.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Al voltant del tema de l’autisme s’ha construït aquesta proposta amb Becki Parker, com a persona amb autisme, i Vero Cendoya.

Prenent com a punt en comú la faula de l’existència de l’unicorn, les dues artistes han elaborat dos “solos” mostrant la visió de cada una d’elles respecte a l’autisme i respecte a la figura de l’unicorn. La proposta comença amb elles dues a escena, Vero Cendoya va deixant a terra uns quadrats de colors que Becki Parker va trepitjant endavant i endarrere.

Després Vero Cendoya abandona l’escena i Becki Parker ens ofereix el seu solo amb un somriure permanent als llavis, una dansa que és barreja de gimnàstica i dansa clàssica mentre una veu gravada ens parla del seu pas per l’escola i els problemes derivats del seu autisme. (Ens han facilitat un full amb la traducció). L’unicorn és per a ella l’autisme, el do que li ha estat concedit i que ha après a acceptar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Vero Cendoya torna a escena i balla asseguda a un banc, al costat del seu unicorn. Repetició de moviments que pretenen recordar que tots podem patir, o a lo millor patim, malalties mentals. Una delícia.

Després de la representació, va haver-hi una interessant post funció amb elles dues i Martin Wilson que ha estat el coordinador de la proposta, i que ens expliquen el procés de creació de la peça i on observem l’enorme complicitat que s’ha establert entre elles.

Us deixem aquí sota l’àudio d’aquesta post funció …

Intèrprets: Becki Parker i Vero Cendoya
Producció: TIN Arts, Fani Benages
Idioma: anglès
Durada: 30 minuts

Deixa un comentari