– 024 –  Fira Tàrrega – Circ – ESPERA (🐌🐌🐌) – Companyia Circ Eia – Plaça dels Àlbers – 2018.09.09 (temp. 18/19 – espect.  nº 018)

Fira Tàrrega – ESPERA (temp. 18/19 – espectacle nº 018)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

La companyia de circ EIA ens presenta el seu espectacle, ESPERA, que va ser estrenat, en una primera versió, en el Festival Trapezi 2017 que se celebra a Reus.  Un espectacle que demana la participació activa del públic per fomentar que els espectadors formin part de l’espectacle i deixin de mirar-ho des de fora.

Una proposta que vol copsar el que pot passar quan el límit entre l’escenari i el públic desapareix. L’espectacle convertit en una ocasió per compartir una experiència col·lectiva, on ens mirem a la cara amb desconeguts i ens escoltem amb el cos.

La companyia de circ Eia neix en 2009 de la mà de Fabrizio Giannini i Armando Rabanera  i creen el seu primer espectacle “CAPAS“, que nosaltres vam poder veure al TNC, en 2015. A Fira Tàrrega 2016 vam poder veure “INTARSI“.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la seva creació, ESPERACelso Pereira i Francesca Lissia busquen la manera de combinar el llenguatge actual de la investigació acrobàtica amb el llenguatge atemporal de les tradicions i els rituals populars.

La petita plaça dels Albers marcada pel so de les campanes de l’església, és plena. Els dos artistes estan acabant de preparar els elements de l’espectacle, els esquellots de diferents mides, la baldufa i les cordes. Una atmosfera que ens trasllada fora del temps i convida a la relaxació i al deixar-se portar.

La sensibilitat es torna una eina indispensable per aconseguir la confiança de l’espectador. Volem que se senti convidat a compartir i no obligat a participar a alguna cosa que no vol.

El diàleg i la complicitat entre la parella (de fet ho són fora dels escenaris) ens atrapa des del primer moment, el ritme pausat dels seus moviments i un espai sonor de música celta ens ajuda a deixar enrere presses i preocupacions. Es produeix una connexió especial entre ells i nosaltres amb moments màgics d’una gran plasticitat, com el ball de la baldufa en les mans d’en Celso o el moment de deixar anar la corda de la panera que porta al cap la Francesca.

Ha estat una relaxada i màgica proposta.

Idea original, direcció i interpretació : Celso Pereira i Francesca Lissia
Música: Micah Paul Hinson, Kepa Junquera, Chango, Spasiuk, Sondeseu.
Escenografia: Celso Pereira, Francesca Lissia, Campanacci Ditta Sulis \ Vestuari: Olga Arizaga, Fabrizio Giannini
Durada: 40 minuts

Deixa un comentari