– 021 – Fira Tàrrega – Teatre – MEXICATAS (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Cor de Maguey – Teatre Ateneu – 2018.09.08 (temp. 18/19 – espect.  nº 015)

Fira Tàrrega – MEXICATAS (temp. 18/19 – espectacle nº 015)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I de la relaxació de la passejada per la Via Verda en un grup reduït, passem a la gentada que omple la plaça del Carme per anar al Teatre Ateneu on seguim amb Mèxic i la companyia Cor de Maguey per veure Mexicatas. Un teatre Ateneu expectant ple de gom a gom.

La companyia Cor de Maguey està integrada per vuit actrius mexicanes llicenciades a la mateixa escola de teatre de Ciutat de Mèxic. Cadascuna hi ha arribat a Catalunya per diferents motius i en diferents moments, i també per diferents motius decideixen quedar-se. Elles són Merlene Avendaño, Lupe Cano, Esmeralda Elizalde, Ariadna Ferreira, Mónica Mar, Thania Paulinni, Marisol Salcedo i Nadia Zúñiga. La més jove trenta-un, la més gran quaranta-dos.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Sota la direcció d’Antonio Calvo i la dramatúrgia de Sergi Belbel, MEXICATAS presenta dotze escenes independents en què aquestes actrius intenten comprendre i explicar com veuen Mèxic des de fora i com veuen Espanya i Catalunya des de dins. Així neix Mexicatas, de “sentir-nos d’aquí i d’allà, i de no pertànyer a cap dels dos llocs”.

Amb un humor especial que en molts moments ha fet esclatar grans riallades, unes gotes de drama, algunes cançons i un gran desplegament d’energia, aquestes vuit dones ens han explicat les seves experiències i ens han parlat de memòria històrica, de política, … especialment del procés català, de les vocals neutres, de l’equivoc significat d’algunes paraules, del que els hi fa por ….

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amb total absència d’escenografia … només el vestuari, les cadires i algun element d’attrezzo donen color a cadascuna de les escenes. L’energia encomanadissa i el magnífic treball de les actrius fa la resta.

En paraules de Sergi Belbel “Aires, aromes, sorolls i espècies profundament mexicanes barrejades amb la suau brisa humida, enganxosa i traïdora de la mediterrània.”

Com molta gent de la platea, vam haver de sortir uuns minuts abans del final per poder anar al Col·legi Sant Josep on, encara no ho sabíem, ens esperava una gran decepció.

MEXICATAS farà temporada al “Escenari Joan Brossa” del 7 de novembre al 2 de desembre. Repetirem !!!

Dramatúrgia: Sergi Belbel
Direcció: Antonio Calvo
Actrius: Merlene Avendaño, Lupe Cano, Esmeralda Elizalde, Ariadna Ferreira, Mónica Mar, Thania Paulinni, Marisol Salcedo, Nadia Zúñiga.
Disseny de so: Jordi Bonet \ Disseny de llum: Kiko Planas  \ Tècnic en gira: Guillem Rodríguez \ Producció i distribució: Arnau Vinós
Idioma: castellà
Durada: 105 minuts

2 pensaments a “– 021 – Fira Tàrrega – Teatre – MEXICATAS (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Cor de Maguey – Teatre Ateneu – 2018.09.08 (temp. 18/19 – espect.  nº 015)

  1. Imma C.

    Hola Voltaires! Com esteu?
    M´han parlat bé de Mexicatas, i dic a veure si a Voltar i Voltar ja l´han vist, ja que la van fer a Tàrrega, i exacte: us va agradar molt, ben aviat cap a la Seca Brossa.

    Respon

Deixa un comentari