– 019 – Fira Tàrrega – Teatre – CORREO (🐌🐌🐌+🐚) – Proyecto Correo – Cal Trepat – 2018.09.08 (temp. 18/19 – espect.  nº 013)

Fira Tàrrega – CORREO (temp. 18/19 – espectacle nº 013)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I en sortir de les Sitges anem passejant tranquil·lament fins al centre, pensant que tenim temps suficient fins a l’inici de la propera obra, fins i tot fem una parada a prendre un cafè. La sorpresa és que quan arribem a les portes del Teatre Ateneu ens adonem que ho hem agendat malament i que  CORREO es representa a Cal Trepat.

Ho donem per perdut perquè no tenim temps d’arribar; en sortir al carrer tenim un cop de sort perquè ens trobem a un amic, en Jordi Muntada, un excompany de feina que té arrels profundes a Tàrrega i s’ofereix a portar-nos en cotxe. Falten deu minuts però ell coneix perfectament la manera de poder arribar ràpidament…. i ho aconseguim, perquè arribem segons abans que comenci l’espectacle. Gràcies Jordi !!!

CORREO és un viatge atemporal i analògic, una proposta de la companyia xilena Proyecto Correo dirigida per Paula Aros Gho.

Fotografia de Jorge Sanchez

L’espectacle està estructurat en tres parts ben diferenciades, a la primera part els espectadors escrivim una frase amb la finalitat de crear una carta col·lectiva dirigida, a la nostra funció, al president Puigdemont. A la segona part els espectadors ens escrivim una carta a nosaltres mateixos a un any vista (amb el compromís de la companyia de què serà enviada), i a la tercera part rebem una carta escrita per un altre espectador.

Un espectacle que vol provocar la reflexió sobre la comunicació, la immediatesa actual i el concepte de l’espera, i vol defensar que les cartes tenen el poder de modificar el curs de la història.

Un grup d’estudiosos, Muriel Miranda, Carolina Díaz, Daniela Jofré, Sergio GilabertPatricio Yovane, ha passat cinc anys recopilant i analitzant cartes escrites per grans personatges de la història universal. Són integrants del AMMCH “Archivo mundial de misivas de Chile”, i ens deixen entrar a les seves oficines per tal de participar en una de les seves sessions de treball i revisitar les cartes que guarden.

CORREO és un espectacle de participació comunitària a l’espai públic que planteja precisament la relació entre el públic i el privat a través de la valorització d’un objecte que comunament pertany al món íntim: la carta.

La companyia adapta l’obra segons el lloc on s’ha de representar, sempre en espais públics o en espais privats que han caigut en desús.

En aquesta ocasió, un espai escènic adequadíssim i una posada en escena que ha comptat amb elements i mobiliari del museu de la fàbrica Trepat, que amb un acurat vestuari ha donat versemblança a tot plegat.

En sortir, a córrer … plou ….

Per sort va estar únicament un ensurt i no ens arribem a mullar; serien les úniques gotes que van caure durant tot el cap de setmana. Sant Pere sembla que també és teatraire de soca-rel i ha volgut respectar la Fira de Tàrrega.

Direcció: Paula Aros Gho
Intèrprets: Muriel Miranda, Carolina Díaz, Daniela Jofré, Sergio Gilabert, Patricio Yovane
Música: Daniel Marabolí
Idioma: castellà
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari