– 012 – Fira Tàrrega – Performance – SAUNTERER (🐌🐌🐌) Colectivo Ameno – Col.legi Sant Josep – 2018.09.07 (temp. 18/19 – espect.  nº 006)

Fira Tàrrega – SAUNTERER (temp. 18/19 – espectacle nº 006)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Divendres al matí comencem amb una peça de Colectivo Ameno presentada a la Caravana de Trailers del TNT de Terrassa, al projecte Embrions d’Escena Poblenou,  i finalment estrenada al Festival Grec 2018. Una peça que nosaltres no havíem pogut veure acabada: SAUNTERER.

Un espectacle basat en “el caminar” com un possible acte de resistència, com un dels únics actes de llibertat que ens queden, en la filosofia de Santiago López Petit i en els Pressentiments del grup de pensament crític Espai en Blanc. Una performance itinerant dividida en 5 parts, cadascuna basada en un concepte: l’Anomalia, la Mobilització Global, el Sabotatge, l’Aliança i la Terra de Ningú.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Marc Rodrigo es presenta com el fundador i únic integrant de la companyia Colectivo Ameno, que defineix com una companyia de teatre d’humor, i que s’ha convertit en el seu alter ego.

Aquesta peça creada i interpretada per ell, està dirigida per Maria Stoyanova.

Parteix de la seva experiència personal i ens presenta el projecte com un gest radical d’algú que vol fer del seu voler viure un desafiament col·lectiu. D’algú que vol alliberar-se del que la realitat l’obliga a ésser, que vol deixar de ser la marca en què ens hem convertit. D’algú que vol obrir forats per poder respirar, que vol encendre focs en la nit.

Som capaços de viure un altra vida, una vida que tingui un altra velocitat? Podem deixar de ser i d’actuar com una marca? Podem arribar a ser autors de la nostra vida? Com podem escapar de les nostres vides privades i fer l’experiència d’un nosaltres? Com obrir nous móns?

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un espectacle multidisciplinari que combina la performance, el teatre de carrer, el clown contemporani, la poesia, la filosofia i la política.

El terme Saunterer prové del terme deambular, aplicat a la persona ociosa que a l’edat mitjana demanava almoina amb el pretext de voler viatjar a terra santa. Però també pot provenir de “sans terre”, sense llar, aplicat a aquelles persones que se senten a casa siguin on siguin.

I amb deambular i caminar consisteix aquesta performance.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Hem caminat entre naps i cols, un total de gairebé 5 quilòmetres amb cinc parades que han marcat cada una de les parts. Plantejat com una proposta que ha de servir a l’espectador per pensar en la quotidianitat que ens absorbeix, en l’homogeneïtat que ens iguala, és conceptualment una proposta transgressora però al mateix temps utilitza termes i frases molt escoltades, que particularment ens recordaven molts cursos sobre autoestima, afirmació personal o lideratge, que havíem “patit” en la nostra vida laboral.

Un trajecte que nosaltres considerem que es podria haver fet més curt sense caminar per caminar i amb un punt final una mica més a prop del centre de Tàrrega.

Idea: Marc Rodrigo
Creació: Marc Rodrigo amb la col·laboració de María Stoyanova
Interpretació: Marc Rodrigo
Direcció: María Stoyanova
Fotografía: Natalía Lucía
Idioma: castellà
Durada: 75 minuts + 15 minuts de tornada al centre de Tàrrega

Deixa un comentari