– 008 – Roda de premsa de Presentació temporada 2018-2019 – GRUP FOCUS (Teatres Romea, Goya, La Villarroel i Oniric)- 2018.09.06  (temp. 18/19 – RdP 004)

Presentació temporada 2018-2019 – GRUP FOCUS (temp. 18/19 – RdP nº 4)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

En un ambient de festa i de retrobament de la gent que estimem les Arts Escèniques, aquest passat dijous el GRUP FOCUS va presentar la nova temporada 2018-2019, com de costum a l’antiga fàbrica de cerveses Damm.

Un total de 49 espectacles protagonitzats per més de 200 artistes, pujaran als escenaris del Teatre Romea, el Teatre Goya, La Villarroel  i ONYRIC Teatre Condal durant els pròxims mesos.

Ha estat presentat pel president de Focus, Daniel Martínez de Obregón, i posteriorment ha comptat amb les intervencions dels directors artístics dels respectius teatres del grup: Jordi González (en representació de Carles Canut i que ha presentat la programació del Teatre Romea), Josep Maria Pou (Teatre Goya), Tania Brenlle (La Villarroel) i Daniel Anglès (ONYRIC Teatre Condal).

El Grup Focus destinarà un pressupost de 12,5 milions d’euros a l’activitat escènica de la seva 32a temporada teatral, que inclourà deu produccions pròpies i cinc coproduccions;  a més, cinc produccions de Focus faran temporada a Madrid.

La programació serà la següent:

Teatre ROMEA

 1.  E.V.A.  – Reposició de l’aclamada comèdia de T de Teatre dirigida per Julio Manrique (del 6 de setembre al 14 d’octubre)
 2. L’OMISSIÓ DE LA FAMÍLIA COLEMAN, versió en llengua catalana de l’èxit de Claudio Tolcachir. Una producció de Temporada Alta, interpretat per Marc Rodríguez i Bruna Cusí. (del 26 d’octubre al 9 de desembre)
 3. ADOSSATS – Reposició de la comèdia de Ramon Madaula, dirigida per Jordi Casanovas (del 13 de desembre al 6 de gener)
 4. FEDRA – Un text de Paco Bezerra dirigit per Luis Luque i interpretat per Lolita Flores; una història plena de passió i lluita (del 9 al 20 de gener)
 5. FEDERICO GARCÍA – Reposició d’un éxit de la temporada passada, amb dramatúrgia de Pep Tosar i Evelyn Arévalo (del 22 de gener al 3 de març)
 6. EL DESGUACE DE LAS MUSAS – La Zaranda torna a trepitjar el Romea, amb una obra que rescata la poètica de les varietés i estarà protagonitzada per Gabino Diego (del 6 al 24 de març)
 7. SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS de Miguel Delibes, interpretada per José Sacristán (27 de març al 12 de maig)
 8. LA PARTIDA D’ESCACS de Stefan Zweig amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart, direcció d’Iván Morales i interpretació de Jordi Bosch (del 14 de maig al 16 de juny)
 9. CASA DE NINES, SEGONA PART – Un text de Lucas Hnath a partir del clàssic de Henrik Ibsen. Un muntatge dirigit per Sílvia Munt i interpretat per Emma Vilarasau i Ramon Madaula (a partir del 25 de juny)

Teatre GOYA

 1. SHIRLEY VALENTINE – Un monòleg còmic de Willy Russell que parla de la possibilitat de canvi i del coratge de viure. Una coproducció de Focus i Mola Produccions dirigida per Miquel Gorriz i protagonitzada per Mercè Aránega (del 13 de setembre al 4 de novembre)
 2. ESCAPE ROOM – Una comèdia escrita i dirigida per Joel Joan i Héctor Claramunt en una coproducció d’Arriska i Focus protagonitzada per Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives (del 10 de novembre al 3 de febrer)
 3. L’ÚLTIM ACTE – una relectura de Txékhov en una producció de Focus dirigida per Carles Alfaro interpretada per Francesc Orella, Nina, Cristina Plazas i Bàrbara Granados (del 12 de febrer al 12 de maig)
 4. TODAS LAS NOCHES DE UN DÍA, una obra d’Alberto Conejero sobre l’amor i els seus fantasmes, protagonitzada per Ana Torrent i Carmelo Gómez (del 15 de maig al 16 de juny)

La VILLARROEL

 1. LA CALAVERA DE CONNEMARA – Reposició de la comèdia negra irlandesa d’amor i ossos dirigida per Iván Morales i protagonitzada per Pol López (del 12 de setembre al 28 d’octubre)
 2. OTHELLO, Reposició d’un éxit que es va poder veure a “La Seca, espai Brossa” la temporada passada; es tracta d’una versió contemporània del clàssic de William Shakespeare. Les fake news i la violència de gènere són les protagonistes d’aquest muntatge (del 30 d’octubre a l’11 de novembre)
 3. L’HABITACIÓ DEL COSTAT de Sara Ruhl, una de les veus més poètiques dels darrers temps. Un drama extravagant i divertit sobre el primer vibrador elèctric. Dirigida per Julio Manrique (del 19 de novembre al 3 de febrer)
 4. LA DANSA DE LA VENJANÇA, una producció pròpia de La Villarroel escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Pere Riera. Pablo Derqui i Laia Marull protagonitzaran aquest text colpidor sobre la batalla que s’estableix entre una parella (del 8 de febrer al 31 de març)
 5. LA ZANJA de la companyia Titzina, un muntatge que convida a reflexionar sobre el colonialisme contemporani a partir d’un viatge que s’inicia a l’època de Pizarro el 1532 i arriba fins al Perú actual (del 2 al 22 d’abril)
 6. LES NOIES DE MOSSBANK ROAD – Reposició del gran èxit de la temporada passada. Una enginyosa comèdia sobre l’amistat escrita -Amelia Bullmore-, dirigida -Sílvia Munt- i també protagonitzada per dones -Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura (del 25 d’abril al 22de juny)

Per altra banda el cicle l’Off de La Villarroel proposa quatre propostes:

 1. EL DECLIVE, el darrer treball de Nelson Valente (del 30/10 a l’11 de novembre)
 2.  – A.K.A. (Also Known As) de Daniel J.Meyer (de l’1 al 31 de març)
 3. ABANS també de Daniel J.Meyer (del 4 al 21 d’abril)
 4. IF (L’ÚLTIM DESIG) de la companyia Vero Cendoya (del 7 al 28 de maig)

ONYRIC Teatre Condal

 1. FUN HOME el musical de Broadway firmat per Alison Bechdel guanyador de cinc premis Tony -inclòs el de millor musical-. Un espectacle fràgil i sensible dirigit per Daniel Anglès que gira al voltat de veure als teus pares a través d’ulls adultsn (del 13 de setembre al 4 de novembre)
 2. BROADWAY A CAPELLA – Sense cap instrument musical i jugant únicament amb les veus de tretze coneguts cantants de casa nostre, amb direcció de Gerard Ibàñez (del 17 de desembre al 28 de gener)
 3. 24 HORES DE LA VIDA D’UNA DONA. Sílvia Marsò protagonitzarà un musical de cambra basat en la novel.la de Stefan Zweig, dirigit per Ignacio García i Josep Ferrè (del 7 al 25 de novembre)
 4. 25 IL.LUSIONS. MAG LARI La Reposició de l’èxit de la passada temporada (del 30 de novembre al 3 de febrer)
 5. LES DAMES DEL PERPETU SOCORS, una Musical amb una commovedora història sobre l’amistad escrita pel creador de Billy Elliot ( del 15 de febrer al 26 de maig)

Concerts al ONYRIC 

 1.  – KERRY ELLIS – 8 d’octubre
 2.  – LYDIA FAIRÉN – 12 de novembre
 3.  – ÀNTEROS. CANÇONS D’UN FINAL – 3 de desembre
 4. NIGEL PLANER. HEY TIUS! MOLA! – 15 de gener

Club Onyric
La zona del bar es transforma en el Club Onyric per acollir activitats pensades per a un públic que busca major contacte amb el gènere musical. Al llarg de la temporada s’hi podran veure concerts amb els protagonistes del musical Fun Home, l’espectacle en record a Leonard Bernstein I hate music!, el xou d’improvisació Impro Side StoryRoger Berruezo en concert, l’espectacle personal de Nigel Planer: Hey, tius! Mola!  o el musical de petit format aclamat per la crítica de Londres Paquito Forever

Us deixo l’àudio de la presentació …

Deixa un comentari