– 006 – Roda de premsa de Presentació temporada 2018-2019 de la Sala Fènix – 2018.09.05  (temp. 18/19 – RdP 003)

Presentació temporada 2018-2019 a la Sala Fènix (temp. 18/19 – RdP nº 3)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquesta setmana és una cursa esbojarrada de Rodes de Premsa d’Arts Escèniques. Avui per posar un exemple, jo estava convocat a tres, i gairebé a la mateixa hora, cosa que francament no puc arribar a entendre. Per quina raó els teatres no es poden posar d’acord prèviament ???

He preferit donar veu a una Sala petita, precisament perquè aquestes no tenen els mitjans econòmics per fer arribar la seva programació als espectadors, com si ho tenen els grans teatres privats i públics. Avui he assistit doncs a la presentació de la programació de la nova temporada a la Sala Fènix.

Es tracta d’una Sala petita que inicia demà la seva sisena temporada al barri del Raval de Barcelona, situada entre el Paral·lel i la rambla del Raval. Una sala que nosaltres acostumem a visitar sovint i que està especialitzada en teatre de màscares, de gest, de titelles i també de cabaret o de la commedia dell’arte. També està especialitzada en teatre familiar amb espectacles que ofereixen els caps de setmana.

Aquesta temporada passada nosaltres vàrem poder veure en aquest petit espai fins a 9 espectacles.

La parell formada per Felipe Cabezas i Isabella Pintani, dirigeixen la seva petita sala amb gran esforç i avui han començat aquesta RdP preguntant-se en veu alta el perquè les institucions de casa nostra, no els hi dóna el suport econòmic necessari per poder portar a terme dignament la seva tasca artística?.

De totes maneres ells aquesta vegada estan força satisfets del resultat de les gestions amb l’ajuntament de Barcelona, que els ha doblat la petita subvenció atorgada l’any passat. En canvi el departament de Cultura de la Generalitat fins ara els ha ignorat.

També volen fer una reflexió en veu alta, de difícil resposta … perquè les seves produccions són programades a l’estranger amb gran èxit (fa poc han viatjat a Corea i a Itàlia i aviat ho faran a Alemània) i en canvi tots els esforços per tal que les seves produccions siguin vistes a altres espais de la nostra ciutat, de Catalunya o d’Espanya són infructuosos ?.

La passada temporada van tenir 11.000 espectadors, 7.000 dels quals de públic familiar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Comencen la seva sisena temporada amb el cicle DÓNA’M VEU / DÓNA AMB VEU, que havien pensat que podria durar aproximadament 1 mes, però que en veure la qualitat dels espectacles que se’ls oferien, van ampliar a 3 mesos.

Els 8 espectacles que es podran veure en aquest cicle són:

 1. CÁNDIDA d’Anna Tamayo (del 6 al 23 de setembre)
 2. NO ES PAÍS PARA NEGRAS de Silvia Albert Sopale (del 27 al 30 de setembre)
 3. FRIDA KAHLO, VIVA LA VIDA amb Marisol Salcedo. El gran éxit de la passada temporada, que nosaltres vàrem veure l’agost del 2017 en aquesta mateixa Sala. (del 4 al 14 de d’octubre)
 4. MIRTA EN ESPERA d’Ángela Palacios.  Una magnífica proposta que vàrem poder veure al maig del 2016 al Cafè Teatre Llantiol. (del 18 al 28 d’octubre)
 5. TRILOGIA de la Cia. Adri Mascort (de l’1 al 4 de novembre)
 6.  – MI VECINDARIO de Mari Luz Dominguez (del 8 al 18 de novembre)
 7. CABARET LECOQ especial “Dona’m veu” on totes les participants seran dònes, espectacle dirigit per Elena Visus (del 22 al 25 de novembre)
 8.  – CONSTELACIONES (VOCES DE MUJER) Cicle de poesia femenina, a càrrec de Colectivo Quattrocento (els dilluns 17 de setembre i 19 de novembre)
 • La programació principal continuarà amb la reposició d’una producció de la casa que la temporada passada va tenir un gran èxit … EL BUFÓN DEL REY LEAR de Felipe Cabezas. Nosaltres la vàrem poder veure el desembre passat en aquesta mateixa Sala. (del 6 de desembre 2018 al 10 de febrer del 2019)
 • PULCINELLA ENCADENADO  de la Cia Lazzi Comici (del 14 al 17 de febrer)
 • EL FANTASMA DE CANTERVILLE de Waltre Cots (els dilluns de febrer)
 • Una nova producció de la casa, MONEY, dirigida per Jordi Pérez (La Vilella) i protagonitzat per Albert Requena i Felipe Cabezas (del 21 de febrer al 28 d’abril… amb posibilitats de  prorròga.
 • els messos de juny i juliol es podrà veure la 4ª edició del Cicle “Somriures”, basada en comedia gestual i clown físisc.

Per altra banda s’oferirà novament el que anomenen “TEENFRIDAY”, un  projecte dirigit a joves del Raval entre 15 i 18 anys amb diferents activitats gratuïtes com tallers, assaigs i espectacles de teatre.

Cada mes es realitzarà una trobada durant 1 divendres a la tarda de portes obertes i tallers. En aquestes trobades pretenem obrir les portes de la Sala Fènix perquè els joves es familiaritzin amb el nostre espai, explicant-los el tipus de teatre que produïm i programem (màscares, objectes, ombres, titelles …)

A més, per incentivar i potenciar encara més el gust pel teatre, un divendres al mes els joves  seran convidats a assistir de forma gratuïta com a públic a una representació de l’espectacle que està en programació. Aquest dia la venda normal d’entrades per a l’espectacle es tancarà per al públic general, perquè la funció es reservarà per a públic “Teen Friday”.

Com cada any la Sala Fènix proposa 2 línies d’espectacles per a públic familiar:

– diumenges als matins, amb dobles funcions a les 11 i 12:30 amb espectacles pensats per a un públic de famílies amb nens i nenes molt petits (de 0 a 3 anys)

– dissabtes i diumenges a la tarda (17h)  amb espectacles recomanats a partir de 3 anys.

Com de costum us deixem l’àudio d’aquesta Roda de premsa …

Deixa un comentari