– 005 – Roda de premsa de Presentació temporada 2018-2019 de “Escenari Joan Brossa” (nou nom de La Seca, espai Brossa) – 2018.09.04 (temp. 18/19 – RdP 002)

Presentació temporada 2018-2019 del “Escenari Joan Brossa” (temp. 18/19 – RdP nº 2)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir al matí la Sala Palau i Fabre de “La Seca, espai Brossa” estava a “petar”, totalment plena de periodistes, públic i majoritariament pels protagonistes (artistes i directors dels espectacles presentats), per tal de conèixer de primera mà la programació de la temporada que ara comença.

Abans que cada un dels responsables dels espectacles presentats, expliquessin detalladament  el seu projecte, en la que va resultar una Roda de Premsa excessivament llarga,  van fer parlaments preliminars, el director executiu de l’espai, Jesús Julve “Hausson”, el director artístic Ferran Madico i el president de la Fundació Joan Brossa, Vicenç Altaió.

Cal remarcar l’absència destacada del que fins ara ha estat l’ànima d’aquest teatre,  Hermann Bonnin, absència de la que no es va fer cap referència durant la presentació.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tot just començar en Jesús Julve, ens ha sorprès amb l’anunci oficial, que l’espai que fins ara hem conegut com “La Seca, espai Brossa”, canvia de nom per anomenar-se “Escenari Joan Brossa“, coincidint amb el centenari del naixement del poeta i la celebració el 2019 de l’Any Joan Brossa

Un canvi relacionat amb el naixement d’un nou Espai a la ciutat de Barcelona, l’Espai Joan Brossa, ubicat en el conjunt arquitectònic de La Seca, on conviuran la Fundació Joan Brossa i l’Escenari Joan Brossa, ambdós comunicats, però amb entrades per diferents carrers.

A fi de facilitar el diàleg i la coordinació dels dos espais, Jesús Julve a partir d’ara serà també patró de la Fundació i Ferran Madico s’integrarà en el Comitè d’Estudis Joan Brossa.

La programació d’aquesta nova temporada 2018-2019 a l’Escenari Joan Brossa es farà sota el lema de ETERNAMENT REVOLTATS. En aquest espai es desenvoluparà la primera de les 5 branques conceptuals, és a dir la “Difusió” o exhibició d’una programació estable.

Les altres branques, Divulgació, Investigació, Pensament i Creació es desenvoluparan sota el paraigua de la nova CÀTEDRA BROSSA.

La PROGRAMACIÓ s’articula sobre 3 itineraris: Mirada de Dona, Emocions en escena i Memòria i revolta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els espectacles que es podran veure són els següents:

 1. VEUS DE TXERNÒBIL, creació col·lectiva de la Cia. Potcuia, amb direcció de Joan Cusó –  (del 5 al 30 de setembre 2018)
 2. CAROLA, adaptació de la Cia. Q-Ars teatre, a partir de la novel·la “Feliçment, jo sóc una dona” de Maria Aurèlia Capmany. Direcció de Francesca Piñón i interpretació d’Anna Güell (del 12 de setembre al 7 d’octubre 2018)
 3. SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU, nova revisió de l’espectacle de la Cia. Els Pirates Teatre. Aquest espectacle ha estat programat a petició dels espectadors. (del 3 al 28 d’octubre 2018)
 4. BLANCA DESVELADA, amb dramatúrgia i interpretació d’Alejandra Jiménez Gascón i direcció de Montse Bonet. Aquest espectacle, a l’igual de l’anterior ha estat programat a petició dels espectadors. Nosaltres la vàrem veure el març del 2105 al teatre La Vilella (del 10 d’octubre al 4 de novembre 2018)
 5. – CIELO TV (col·laboració amb el Festival Loop Barcelona) idea i direcció de David G. Torres i Marc Caellas (30 i 31 d’octubre 2018)
 6.  – ... DISCO!!! LA DIOSA DEL TRAP MATARÁ LA INDUSTRIA DEL …  (col·laboració amb el Festival Loop Barcelona) idea i direcció d’Isaki Lacuesta (2 i 3 novembre 2018)
 7. – MEXICATAS de la Cia Cor de Maguey, amb dramatúrgia de Sergi Belbel i direcció d’Antonio Calvo. Aquest espectacle el veurem aquest cap de setmana a Fira Tàrrega (del 7 de novembre al 2 de desembre)
 8. BOLLYWOOD, BOMBAY, BARCELONA de la Cia Dúo Fàcil i Liquido Teatro, amb dramatúrgia de Marc Rosich i direcció de Juanjo Cuesta-Dueñas (del 8 de novembre al 2 de desembre)
 9. TOP MAGIC, idea i direcció de Hausson, que celebra amb aquest nou espectacle, el Premi Nacional de Cultura 2108 que recentment se li va atorgar – Producció d’aquest teatre (del 12 de desembre al 6 de gener 2019)
 10. ROIG PÈL-BOIG de Mimaia Teatre. Espectacle que nosaltres el vàrem poder veure a la Mostra d’Igualada d’enguany. Direcció i dramatúrgia de Dora Cantero (del 13 de desembre al 6 de gener 2019)
 11. AL SOSTRE de Nigel Planer, direcció d’Israel Solà i interpretació de Pau Ferran i Oriol Grau (del 9 de gener al 3 de febrer 2019)
 12. MALEÏDA TARDOR de la Cia Subterránea (del país valencià) – Direcció de Paco Zarzoso (del 10 al 20 de gener 2019)
 13. – CARINYO de la Cia Pérez&Disla (del país valencià) – Direcció de Jaume Pérez (del 23 de gener al 3 de febrer 2019)
 14. JAN/A de la Cia Projecte Ingenu amb Co-producció d’Escenari Joan Brossa. “Teatre de Don Joan” de Josep Palau i Fabre, adaptació d’Anna Maria Ricart i direcció de Marc Chornet Artells (del 6 de febrer al 10 de març 2019)
 15. SOLO PER A PAQUITA de la Cia Perlimplín que ha adaptat l’original d’Ernesto Caballero. Direcció de Genoveva Pellicer i interpretació d’Anna Sabaté (del 13 de febrer al 3 de març 2019)
 16. TERCETS (dues peces breus de Joan Oliver, “Tercet” i “Gairebé un acte”) – Direcció d’Artur Trias (del 13 al 31 de març 2019)
 17. LABERINTS DE L’STRIPTEASE de Joan BrossaProducció de la casa. Una mirada fresca sobre l’univers Brossià, sobre la carnalitat, i sobre les caigudes de les màscares, sobre despullar-se en tots els sentits…  (del 19 d’abril al 12 de maig 2019)
 18. JUDES TRAÏT de Gerard Bidegain que també la dirigeix, amb la interpretació de David de Julio. Va ser estrenada el 3 de novembre a Esparreguera. Una nova mirada de la figura de l’apòstol “traïdor” Judes Iscariot, un personatge necessari per construir un relat, que potser no és com ens ho van explicar (de l’11 al 28 d’abril 2019)
 19. MILI KK (Cicle de Teatre Verbatim). Dramatúrgia de Jumon Erra i Marc Angelet que al mateix temps la dirigeix. Coproducció amb Temporada Alta 2018 (del 8 al 19 de maig 2019).
 20. ELS DINERS (Cicle de Teatre Verbatim). Creació de Núria Lloansi, Juan Navarro i Marta Galán Sala, que també la dirigeix (del 22 de maig al 2 de juny 2019)
 21. RICARD III de la Cia. Nomiarts. Adaptació de l’obra de William Shakespeare, amb direcció i dramatúrgia de Raimon Molins (del 15 de maig al 2 de juny)
 22. APOCALYPSE UPLOADED – LA TRANSHUMANITZACIÓ DE LES ABELLES de la Cia Laminimal teatre. Dramatúrgia d’Albert Pijuan i direcció de Daniela De Vecchi (del 5 al 16 de juny 2019)
 23. L’ESFONDRAMENT DE LA CASA USHER, a partir d’un conte d’Edgar Allan Poe. Dramatúrgia i direcció de Pablo Ley i interpretació de Núria Montes. Nosaltres la vàrem veure el novembre del 2017 al Teatre Eòlia. (del 6 al 22 de juny 2019)
 24. MÀTRIA  de Carla Rovira Pitarch. Nosaltres la vàrem veure a Fira de Tàrrega 2017  (del 19 al 30 de juny 2019)

A banda d’aquests espectacles, com ja de costum continuarà la difusió de la màgia a través d’espectacles de reconeguts mags internacionals en els “Dimarts Màgics“.

Per altra banda ens han informat que enguany haurà una oferta molt més amplia d’abonaments perquè els espectadors s’animin a assistir habitualment a l’Escenari Joan Brossa.

Com de costum us deixo l’àudio de la Roda de premsa …

Deixa un comentari