– 001 – Roda de premsa – Presentació Nova temporada 2018-2019 del Teatre Akadèmia – 2018.08.31 (temp. 18/19 – RdP 001)

Presentació temporada 2018-2019 del Teatre Akadèmia (temp. 18/19 – RdP nº 1)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Primera entrada al Blog de la nova temporada 2018-2019 i ho fem per fer la ressenya de la presentació dels espectacles que podrem veure al Teatre Akadèmia en la temporada que ara s’inicia. Avui he pogut assistir a la presentació …

Per la temporada 2018/19 del Teatre Akadèmia ha programat un total de 9 espectacles: 1 producció pròpia, 5 coproduccions i 3 produccions externes, a més d’un festival de música contemporània “Barcelona Modern” i una nova col·laboració amb el festival Grec de Barcelona, que encara està per definir.

Entre les coproduccions que es podran veure aquesta temporada:

  1. El retorn dIsabella Rossellini amb el seu LINK LINK CIRCUS després de l’èxit de l’estrena a Barcelona i a Nova York. Del 6 al 9 d’octubre, es podrà tornar a veure a la nostra ciutat el seu monòleg animal aquest cop adaptat en francès.
  2. La companyia Projecte Ingenu després d’exhaurir funcions durant dues temporades al teatre amb Yerma, el 19 d’octubre estrenarà una adaptació contemporània del Faust de Goethe. A inFAUST, dirigida per Marc Chornet, el mite de la “set de coneixement” prendrà un sentit nou en l’actual era d’internet.
  3. La companyia Els Pirates Teatre presentarà de nou  NIT DE REIS (o el que vulgueu), estrenat a la Biblioteca de Catalunya fa uns anys en el marc del Festival Shakespeare. Ara portaran a escena una nova versió revisada al Teatre Akadèmia del 12 de desembre al 13 de generAdrià Aubert és el director i també l’encarregat de crear la dramatúrgia a partir de la novena comèdia de Shakespeare.
  4. SARAB, de la Cia A3, obrirà temporada a partir del 14 de setembre, amb aquest text d’Albert Tola dirigit per Andrea Segura. Barcelona, ​​Buenos Aires i Tànger es barregen en un únic espai i es tornen refugis on només la llum i les ombres podran dibuixar el present. Tres dones, tres generacions i tres històries que van de la culpa al plaer i de la modernitat a la postmodernitat.
  5. El Teatre Akademia fa palesa l’ajuda a creadores emergents amb la residència de la companyia guanyadora de l’última edició del Festival Mikro Teatre, La Volcànica, dirigida per la dramaturga, directora i actriu Lara Diez i la coproducció de la seva nova peça, que actualment està en procés de creació. Es podrà veure del 22 de maig al 16 de juny del 2019.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Produccions externes:

  1. DELIRI A DOS, una peça del creador i capdavanter del teatre de l’absurd del segle XX, Eugène Ionesco. Interpretats per Montse Puga i Òscar Intente, els personatges d’aquesta història porten junts des de fa molts anys, envoltats per un món en guerra que a poc a poc va penetrant dins el seu cau. Una peça d’humor alliberador que es podrà veure a l’Akadèmia del 23 de gener al 17 de febrer.
  2. Del 5 al 7 d’abril es podrà veure LA DIVERSA, la proposta de Moreno Bernardi amb paraules d’Alda Merini i interpretada per Laia Casals que navega entre la dansa i la dramatúrgia teatral.
  3. BOMBER(S), que es veurà del 17 d’abril al 12 de maig. El text del dramaturg francès Jean-Benoît Patricot, dirigit per Jordi Vilà i interpretat per Mariantònia Salas i Salvador Miralles, se situa en les fantasies d’una noia que, diuen, s’ha inventat una història d’amor amb un bomber atractiu. (Nota: Nosaltres vam tenir la sort de poder-la veure a Igualada i ens va fascinarAQUÍ podeu veure la nostra opinió).

Producció pròpia del Teatre Akadèmia:

QUÈ VA PASSAR AMB BETTE DAVIS i JOHN CRAWFORD ? , enfrontarà a l’escenari a les actrius Carme Elias i Vicky Peña dirigides pel director artístic del teatre, Guido Torlonia, del 27 de febrer al 31 de març. El text, escrit pel cineasta Jean Marbeouf, trasllada al públic als anys 60’s a través de la tempestuosa relació entre dues de les grans icones femenines del cinema, Bette Davis i John Crawford, fruit del rodatge de la pel·lícula What Ever Happened to Baby Jane?

Us deixo l’àudio de la presentació, malgrat que el so no és gaire bo, a causa del que no van utilitzar micròfons.

Deixa un comentari