– Voltar per la Literatura – DEIXA EN PAU EL DIMONI (🐌🐌🐌) de John Verdon – 2018.08.21 (temp. 17/18 – llibre nº 050)

DEIXA EN PAU EL DIMONI de John Verdon (temp. 17/18 – llibre nº 050)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba

Aquest és el quart títol que llegeixo d’aquest autor, la tercera novel·la escrita per ell, després de “Sé el que estàs pensant” (2010), “No abras los ojos” (2011) i “Controlaré tus sueños” (2015), i aquest és, potser, el títol que m’ha agradat més de tots.

Una novel·la que té tots els ingredients per fer-la addictiva, una bona trama, una intriga creixent i uns personatges ben construïts. El protagonista, com a la resta de novel·les de l’autor és Dave Gurney, ara un ex policia que prova d’adaptar-se a la jubilació i pateix les seqüeles físiques de les tres bales que el van ferir en el seu últim cas en actiu.

Una jove periodista, Kim, filla d’una antiga amiga, li demana ajuda per uns reportatges televisius que volen parlar dels familiars de les víctimes d’assassinats. I vol començar el programa amb les víctimes del Bon Pastor, un assassí en sèrie que continua en llibertat. La periodista és també víctima d’assetjament per part de la seva última parella.

Gurney aconsegueix reobrir una investigació ja tancada i ens fa partícips dels seus dubtes, de les seves relacions familiars amb la seva dona Madeleine i el seu fill Kyle i de la seva adaptació a la vida de jubilat. El protagonista presenta una incapacitat evident de gestionar les seves emocions.

Una novel·la que va dosificant les pistes, que sovint ens desconcerten, i que va guanyant en ritme a mesura que avança la lectura. Una novel·la en la línia de les altres de l’autor, que m’ha atrapat.

John P. Verdon és un novel·lista nascut a Nova York l’1 de gener del 1942 que va començar la seva carrera professional com escriptor publicitari, tasca que va abandonar, després de 30 anys, per dedicar-se a la construcció de mobles de fusta.

A la jubilació de la seva dona, es van traslladar a viure a les muntanyes Catskill, i Verdon es va aficionar a la lectura de novel·les negres fins que va decidir escriure la seva primera novel·la, publicada en 2010. Totes les seves obres (i ja en son sis) tenen com a protagonista principal al detectiu David Gurney que presenta algunes semblances vitals amb l’escriptor.

A més de les obres esmentades al començament d’aquest escrit, ha publicat “No confies en Peter Pan” en 2014 i “Arderás en la tormenta” en 2018.

Títol original: Let the devil sleep
Autor: John Verdon
Traducció: Esther Roig i Anna Listerri
Editorial: Proa
Data de publicació: Juny 2012
Pàgines: 480

Deixa un comentari