– Voltar per la Literatura – DEIXA EN PAU EL DIMONI (🐌🐌🐌) de John Verdon – 2018.08.21 (temp. 17/18 – llibre nÂș 050)

DEIXA EN PAU EL DIMONI de John Verdon (temp. 17/18 – llibre nÂș 050)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba

Aquest Ă©s el quart tĂ­tol que llegeixo d’aquest autor, la tercera novel·la escrita per ell, desprĂ©s de “SĂ© el que estĂ s pensant” (2010), “No abras los ojos” (2011) i “ControlarĂ© tus sueños” (2015), i aquest Ă©s, potser, el tĂ­tol que m’ha agradat mĂ©s de tots.

Una novel·la que tĂ© tots els ingredients per fer-la addictiva, una bona trama, una intriga creixent i uns personatges ben construĂŻts. El protagonista, com a la resta de novel·les de l’autor Ă©s Dave Gurney, ara un ex policia que prova d’adaptar-se a la jubilaciĂł i pateix les seqĂŒeles fĂ­siques de les tres bales que el van ferir en el seu Ășltim cas en actiu.

Una jove periodista, Kim, filla d’una antiga amiga, li demana ajuda per uns reportatges televisius que volen parlar dels familiars de les vĂ­ctimes d’assassinats. I vol començar el programa amb les vĂ­ctimes del Bon Pastor, un assassĂ­ en sĂšrie que continua en llibertat. La periodista Ă©s tambĂ© vĂ­ctima d’assetjament per part de la seva Ășltima parella.

Gurney aconsegueix reobrir una investigaciĂł ja tancada i ens fa partĂ­cips dels seus dubtes, de les seves relacions familiars amb la seva dona Madeleine i el seu fill Kyle i de la seva adaptaciĂł a la vida de jubilat. El protagonista presenta una incapacitat evident de gestionar les seves emocions.

Una novel·la que va dosificant les pistes, que sovint ens desconcerten, i que va guanyant en ritme a mesura que avança la lectura. Una novel·la en la lĂ­nia de les altres de l’autor, que m’ha atrapat.

John P. Verdon Ă©s un novel·lista nascut a Nova York l’1 de gener del 1942 que va començar la seva carrera professional com escriptor publicitari, tasca que va abandonar, desprĂ©s de 30 anys, per dedicar-se a la construcciĂł de mobles de fusta.

A la jubilaciĂł de la seva dona, es van traslladar a viure a les muntanyes Catskill, i Verdon es va aficionar a la lectura de novel·les negres fins que va decidir escriure la seva primera novel·la, publicada en 2010. Totes les seves obres (i ja en son sis) tenen com a protagonista principal al detectiu David Gurney que presenta algunes semblances vitals amb l’escriptor.

A mĂ©s de les obres esmentades al començament d’aquest escrit, ha publicat “No confies en Peter Pan” en 2014 i “ArderĂĄs en la tormenta” en 2018.

TĂ­tol original: Let the devil sleep
Autor: John Verdon
TraducciĂł: Esther Roig i Anna Listerri
Editorial: Proa
Data de publicaciĂł: Juny 2012
PĂ gines: 480

Leave a Reply