– Festival Masimas – Concert – SMACK BIG DAB (🐌🐌🐌🐌) – Jamboree Jazz Club – 2018.08.14 (temp. 17/18 – espect.  nÂș 382)

SMACK BIG DAB (temp. 17/18 – espectacle nÂș 382)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Nova nit de mĂșsica al Jamboree Jazz Club dins del Festival MasiMas. Quinze mĂșsics que formen la SMACK BIG DAB, en el petit escenari de la sala, ens han ofert una obra descrita com a quasi simfĂČnica.

Un grup que va començar la seva formaciĂł en 2014, en crear un quintet de joves mĂșsics, els “Smacks 5“, promogut pel bateria Joan Casares i el trompetista Oriol VallĂšs amb la idea de poder tocar mĂșsica de creaciĂł prĂČpia.

La formaciĂł es va ampliar a set, els “Smacks 7”, fa una mica mĂ©s d’un any, i ha evolucionat de tal manera que ara ja en sĂłn quinze els instrumentistes de la banda, la SMACK BIG DAB, que, encapçalats pel Joan Casares i l’Oriol VallĂšs, estĂ  integrada per Lluc Casares al saxo, Jöel Gonzalez al piano, Pau Sala al contrabaix, Joan Mar SauquĂ©, Pol Omedes i Òscar Latorre a les trompetes, Albert Costa i Alba Pujol al trombĂł, Joan Codina al trombĂł baix, Irene Reig al saxo alt, HĂ©ctor FlorĂ­a al saxo tenor, Pau Vidal al saxo tenor i flauta, i Pere MirĂł al saxo barĂ­ton.

Una formaciĂł on primen la mĂșsica prĂČpia i la llibertat interpretativa.

Notes fortes i fluixes, rĂ pides i lentes se succeeixen sense cap sentit. Afortunadament, els seus compositors han sabut albirar una mica d’ordre dins d’aquest caos i ha preparat una colossal obra, quasi simfĂČnica, que fa trontollar els pilars del Jamboree.

Joan Casares va crĂ©ixer en el si d’una famĂ­lia musical tocant de forma autodidĂ ctica fins als 16 anys, quan es prepara per entrar a l’Esmuc. Ha ampliat la seva formaciĂł a Nova York, Amsterdam i Philadelphia on ha pogut tocar amb mĂșsics de nom internacional. Co-lidera amb el trompetista Oriol VallĂšs la banda Smack Dab, la qual ha enregistrat tres discs de mĂșsica 100% original. TambĂ© estĂ  al capdavant de la banda TRO, amb Pere MirĂł i Xavi Castillo i encapçala el trio que tĂ© amb el saxofonista Lluc Casares, “el Casares Brothers Trio”.

Oriol VallĂšs va nĂ©ixer a Terrassa el 1993 i ha viscut envoltat de mĂșsica, estudiant al Conservatori de Terrassa consolidant la seva passiĂł per la trompeta. Va continuar els seus estudis a l’Esmuc  completant la seva formaciĂł a Brussel·les. Actualment co-lidera la Smack Dab i toca amb la “Zebrass”, una street band de festes majors a l’estiu i fires a l’hivern, amb un repertori integrat per Ăšxits discotequers, i temes de soul i funk.

La Smack Dab es va donar a conĂšixer com a projecte final d’aquests dos mĂșsics a l’Escola Superior de MĂșsica de Catalunya, obtenint la MatrĂ­cula d’Honor i guanyant tambĂ© les Ajudes Injuve per a Joves creadors en 2015. El primer disc del quintet, publicat al setembre de 2015, serveix com a presentaciĂł del projecte. A partir d’aquĂ­ l’evoluciĂł del grup ha estat espectacular.

Vam gaudir d’un gran i sorprenent concert on els instrumentistes de la banda, ens hi han transmĂšs una enorme vitalitat i ganes de tocar i tocar.

Joan Casares bateria i arranjaments \ Oriol VallĂšs trompeta i arranjaments \ Lluc Casares saxo i arranjaments \ Jöel Gonzalez piano i arranjaments \ Pau Sala contrabaix \ Joan Mar SauquĂ© trompeta \ Pol Omedes trompeta \Òscar Latorre trompeta \
Albert Costa trombó \ Alba Pujol trombó \ Joan Codina trombó baix \ Irene Reig  saxo alt \ Héctor Floría saxo tenor\ Pau Vidal  saxo tenor i flauta \ Pere Miró saxo baritone
Durada: 80 minuts

Deixa un comentari