– Festival Masimas – Concert – SMACK BIG DAB (🐌🐌🐌🐌) – Jamboree Jazz Club – 2018.08.14 (temp. 17/18 – espect.  nº 382)

SMACK BIG DAB (temp. 17/18 – espectacle nº 382)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Nova nit de música al Jamboree Jazz Club dins del Festival MasiMas. Quinze músics que formen la SMACK BIG DAB, en el petit escenari de la sala, ens han ofert una obra descrita com a quasi simfònica.

Un grup que va començar la seva formació en 2014, en crear un quintet de joves músics, els “Smacks 5“, promogut pel bateria Joan Casares i el trompetista Oriol Vallès amb la idea de poder tocar música de creació pròpia.

La formació es va ampliar a set, els “Smacks 7”, fa una mica més d’un any, i ha evolucionat de tal manera que ara ja en són quinze els instrumentistes de la banda, la SMACK BIG DAB, que, encapçalats pel Joan Casares i l’Oriol Vallès, està integrada per Lluc Casares al saxo, Jöel Gonzalez al piano, Pau Sala al contrabaix, Joan Mar Sauqué, Pol Omedes i Òscar Latorre a les trompetes, Albert Costa i Alba Pujol al trombó, Joan Codina al trombó baix, Irene Reig al saxo alt, Héctor Floría al saxo tenor, Pau Vidal al saxo tenor i flauta, i Pere Miró al saxo baríton.

Una formació on primen la música pròpia i la llibertat interpretativa.

Notes fortes i fluixes, ràpides i lentes se succeeixen sense cap sentit. Afortunadament, els seus compositors han sabut albirar una mica d’ordre dins d’aquest caos i ha preparat una colossal obra, quasi simfònica, que fa trontollar els pilars del Jamboree.

Joan Casares va créixer en el si d’una família musical tocant de forma autodidàctica fins als 16 anys, quan es prepara per entrar a l’Esmuc. Ha ampliat la seva formació a Nova York, Amsterdam i Philadelphia on ha pogut tocar amb músics de nom internacional. Co-lidera amb el trompetista Oriol Vallès la banda Smack Dab, la qual ha enregistrat tres discs de música 100% original. També està al capdavant de la banda TRO, amb Pere Miró i Xavi Castillo i encapçala el trio que té amb el saxofonista Lluc Casares, “el Casares Brothers Trio”.

Oriol Vallès va néixer a Terrassa el 1993 i ha viscut envoltat de música, estudiant al Conservatori de Terrassa consolidant la seva passió per la trompeta. Va continuar els seus estudis a l’Esmuc  completant la seva formació a Brussel·les. Actualment co-lidera la Smack Dab i toca amb la “Zebrass”, una street band de festes majors a l’estiu i fires a l’hivern, amb un repertori integrat per èxits discotequers, i temes de soul i funk.

La Smack Dab es va donar a conèixer com a projecte final d’aquests dos músics a l’Escola Superior de Música de Catalunya, obtenint la Matrícula d’Honor i guanyant també les Ajudes Injuve per a Joves creadors en 2015. El primer disc del quintet, publicat al setembre de 2015, serveix com a presentació del projecte. A partir d’aquí l’evolució del grup ha estat espectacular.

Vam gaudir d’un gran i sorprenent concert on els instrumentistes de la banda, ens hi han transmès una enorme vitalitat i ganes de tocar i tocar.

Joan Casares bateria i arranjaments \ Oriol Vallès trompeta i arranjaments \ Lluc Casares saxo i arranjaments \ Jöel Gonzalez piano i arranjaments \ Pau Sala contrabaix \ Joan Mar Sauqué trompeta \ Pol Omedes trompeta \Òscar Latorre trompeta \
Albert Costa trombó \ Alba Pujol trombó \ Joan Codina trombó baix \ Irene Reig  saxo alt \ Héctor Floría saxo tenor\ Pau Vidal  saxo tenor i flauta \ Pere Miró saxo baritone
Durada: 80 minuts

Leave a Reply