– Festival Masimas – Concert GRUPO QUEBRANTE (🐌🐌🐌🐌) – Jamboree Jazz Club – 2018.08.11 (temp. 17/18 – espect.  nº 380)

GRUPO QUEBRANTE (temp. 17/18 – espectacle nº 380)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I en sortir del Teatre Apolo, ens dirigim de nou al Jamboree Jazz Club, per assistir al concert del Grupo Quebrante emmarcat en la programació del Festival MasiMas.

GRUPO QUEBRANTE és una formació nascuda de la unió de quatre músics llatinoamericans establerts a Barcelona, els brasilers Jurandir Santana i Jefferson Otto, el mexicà Mark Aanderud i l’argentí Martín Laportilla.

“Na Beira do Mundo” (Temps Record, 2017) és el primer disc de la formació, gravat el febrer de 2016, que ahir van presentar al Jamboree, un conjunt de composicions originals i arranjaments que busquen explorar en les arrels de la música brasilera i en el jazz.

Jurandir Santana, nascut a Salvador de Bahía, és guitarrista, compositor i director musical. Considerat un dels guitarristes més grans de Brasil amb un estil únic, hi ha dedicat 25 anys de carrera musical a la recerca de la complexitat de la música brasilera i a la seva difusió.

Jefferson Otto, nascut a Curitiba, és bateria i cantant. Va iniciar el seu interès per la percussió amb 13 anys, i després de crear la seva primera banda “Abaixo de Deus” va recórrer un camí de formació autodidàctica actuant amb diferents grups de l’escena musical de la seva ciutat. En 1999 es va graduar en periodisme i l’any 2000 s’insta-la al nostre país, primer a Tenerife i en 2003 a Barcelona. Ha actuat a diferents llocs d’Europa desenvolupant projectes com a músic i com a productor.

Mark Aanderud nascut a Ciutat de Mèxic el 1976, és pianista, compositor i productor. Comença els seus estudis de piano a 8 anys i estudia a l’Acadèmia de Música de Praga i posteriorment estudia jazz i improvisació a la SIM de Nova York. En 1998 crea el Mark Aanderud Trio amb el qual actua a Sud-amèrica, EUA i Europa. Fa dos anys es va establir a Barcelona iniciant diferents projectes incloent el del Grupo Quebrante.

Martin Laportilla és un baixista argentí resident a Barcelona des del 1999. Un dels músics més sol·licitats per la seva qualitat, la seva versatilitat i la gran quantitat d’estils musicals que domina. Actualment forma part de nombrosos projectes.

Grupo Quebrante és doncs un projecte originat a Barcelona en 2013, un grup orientat cap al jazz brasiler amb un so original a partir de les influències i arrels de cada un dels integrants. Com el seu nom assenyala la formació busca trencar els esquemes musicals convencionals amb l’exploració de la música autòctona de Brasil i fent confluir les experiències dins del jazz.

Una altra vegada, una gran nit de música en aquesta acollidora i petita sala al bell mig de la Plaça Reial.

Jurandir Santana – guitarra
Jeffe Otto – batería i veu
Martín Laportilla – baix
Mark Aanderud – piano
Durada: 70 minuts

Deixa un comentari