– Festival Masimas – Jazz – BRUCE BARTH – HISTÒRIES DE NOVA YORK (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Sala Jamboree – 2018.08.04 (temp. 17/18 – espect.  nº 376)

BRUCE BARTH – HISTÒRIES DE NOVA YORK (temp. 17/18 – espectacle nº 376)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I tal com vam comentar a la nostra ressenya de divendres, dissabte tornem al Jamboree Live Music per un nou concert del San Miguel MasiMas Festival, aquest cop liderat per Bruce Barth.

Bruce Barth és sense dubte un dels grans pianistes de jazz dels nostres temps. Profundament arrelat en la tradició del jazz, la seva música reflecteix la profunditat i amplitud de la seva vida i experiències musicals. Ha tingut llargues col·laboracions amb Tony Bennett, Terell Stafford, Luciana Souza, Stanley Turrentine, Steve Wilson i David Sánchez i va ser un membre del Quintet de Terence Blanchard. El 1992, Bruce va tocar el piano a la pantalla de Spike Lee a Malcom X.

En el concert d’aquest dissabte HISTÒRIES DE NOVA YORK aglutina cançons de la seva ciutat natal Nova York per formats de trio, quartet i quintet.

A les peces musicals per trio ha estat acompanyat de Masa Kamaguchi, al baix, que ha tingut un protagonisme molt especial durant tota la sessió i també per part de Stephen Keogh a la bateria.

A les versions de quartet s’ha afegit Dan Ben Lior a la guitarra, i la bateria ha quedat en mans de Francesco Petreni.

Gairebé en les acaballes del concret s’ha incorporat Perico Sambeat al saxo alt, per poder interpretar una peça musical per a quintet.

També ha intervingut René Marie, una de les veus del jazz arrelada a les tradicions establertes per Ella Fitzgerald, Dinah Washington i que avui diumenge oferirà un concert a la mateixa sala.

René Marie Stevens, coneguda com René Marie va néixer en 1955 a Warrenton (EEUU) és compositora i vocalista.

Si esteu interessats en escoltar aquesta música, us deixo aquí sota l’àudio una bona part d’aquest extraordinari concert …

De nou un gran concert ple d’ànima que ens ha fet vibrar, potser encara mes que el dia anterior.

Intèrprets: Bruce Barth, Masa Kamaguchi, Stephen Keogh, Francesco Petreni, Perico Sambeat, Dan Ben Lior.
Veu: René Marie
Durada: 75 minuts  

Deixa un comentari