– Festival Masimas – Jazz – BLUE NOTE MEMORIAL PERICO SAMBEAT (🐌🐌🐌🐌) – Sala Jamboree – 2018.08.03 (temp. 17/18 – espect.  nÂș 375)

BLUE NOTE MEMORIAL PERICO SAMBEAT (temp. 17/18 – espectacle nÂș 375)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir, dins del San Miguel MasiMas Festival, vam fer cap al Jamboree Live Music per assistir a un concert dirigit pel principal mĂșsic de jazz de la penĂ­nsula, Perico Sambeat.

Perico Sambeat va nĂ©ixer a Godelia (ValĂšncia) el 1962, es va iniciar en la mĂșsica a 6 anys i en 1982 es trasllada a Barcelona per iniciar els seus estudis de mĂșsica de jazz al Taller de MĂșsics de Barcelona. El 1991 es trasllada a New York per ingressar a la New School for Jazz & Contemporany Music on va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambers. Ha participat en festivals i programacions arreu del mĂłn i estĂ  considerat un dels grans mĂșsics de jazz espanyols. Toca preferentment el saxo alt, el saxo soprano i la flauta travessera.

BLUE NOTE MEMORIAL PERICO SAMBEAT va ser un concert on van conjurar l’esperit d’una de les eres daurades del jazz i la mĂșsica de les gravacions de Blue Note dels 60 i 70. Tal com va comentar el mateix Sambeat havien escollit uns temes que estaven en la memĂČria de tots els intervinents en el concert.

L’any 1939 es va crear a Nova York, el segell discogrĂ fic BLUE NOTE RECORDS, dedicat en exclusivitat al jazz. Molts anys desprĂ©s, l’any 1981 es va obrir tambĂ© a Nova York el mĂ­tic club de jazz BLUE NOTE, considerat com un dels escenaris mĂ©s famosos del mĂłn. Nosaltres l’any 2004, vĂ rem tenir l’enorme sort de poder assistir en aquest espai, a un concert en directe de la cantant de jazz Dianne Reeves.

PerĂČ tornem al concert d’ahir …

Els intĂšrprets del concert eren el mateix Perico Sambeat al saxo alt, Eddie Henderson a la trompeta, JesĂșs Santandreu al saxo tenor, Dan Ben Lior a la guitarra, Stephen Keogh a la bateria alternant amb Francesco Petreni, Masa Kamaguchi al baix i Bruce Barth al piano.

Eddie Henderson un dels membres del jazz Messengers of Art Blackey, Ă©s un trompetista estatunidenc de gran prestigi nascut en 1940, ha exercit  paral·lelament la seva professiĂł de metge amb la de mĂșsic. Havia rebut les seves primeres lliçons musicals de la mĂ  de Louis Amstrong.

Jesus Santandreu Ă©s saxofonista tenor i compositor nascut a Carcaixent (ValĂšncia) que compagina la seva feina amb la docĂšncia, en el Conservatori Superior de MĂșsica Joaquin Rodrigo de ValĂšncia.

Dan Ben Lior Ă©s un dels guitarristes de jazz amb major projecciĂł internacional. Arriba a Espanya en 2005 procedent d’Israel i s’instal·la a Granada on toca amb mĂșsics de jazz i flamenc. Des de 2013 resideix a Madrid on col·labora amb Diego El Cigala amb el que ha fet la seva Ășltima gira mundial.

Stephen Keogh Ă©s un baterista irlandĂšs que ha compartit escenari amb grans noms del jazz i estĂ  al davant de la Global Music Foundation, una organitzaciĂł que sense Ă nim de lucre organitza seminaris i festivals de mĂșsica, en diferents ciutats del mĂłn, per a joves estudiants.

Francesco Petreni és baterista, percussionista i compositor nascut a Itàlia, director de Bandao Percussion Orchestra i professor de Jazz en el Conservatori de Livorno. Forma part de la Global Music Foundation.

Masa Kamagouchi va nĂ©ixer en 1966 a Wakkanai (JapĂł) i des dels 14 anys toca el baix elĂšctric. Va estudiar enginyeria a TĂČquio i en 1990 es trasllada a Boston per estudiar al Berklee College of Music, i des de 2006 viu a Barcelona on continua col·laborant amb mĂșsics nord-americans.

Bruce Barth Ă©s un pianista de jazz nascut en 1958 a Pasadena (CalifĂČrnia) que va començar la seva carrera musical als 5 anys.

Va ser una gran nit de jazz, amb mĂșsica plena d’ànima !!!

Avui divendres esperem tornar a gaudir d’un nou concert … Bruce Barth “HistĂČries de Nova York” on tornarem a escoltar a gran part dels mĂșsics del concert d’ahir.

IntĂšrprets: Perico Sambeat, Eddie Henderson, Jesus Santandreu, Dan Ben Lior, Stephen Keogh, Francesco Petreni, Masa Kamaguchi i Bruce Barth.
Durada: 75 minuts

Leave a Reply