– Festival Masimas – Jazz – BLUE NOTE MEMORIAL PERICO SAMBEAT (🐌🐌🐌🐌) – Sala Jamboree – 2018.08.03 (temp. 17/18 – espect.  nº 375)

BLUE NOTE MEMORIAL PERICO SAMBEAT (temp. 17/18 – espectacle nº 375)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir, dins del San Miguel MasiMas Festival, vam fer cap al Jamboree Live Music per assistir a un concert dirigit pel principal músic de jazz de la península, Perico Sambeat.

Perico Sambeat va néixer a Godelia (València) el 1962, es va iniciar en la música a 6 anys i en 1982 es trasllada a Barcelona per iniciar els seus estudis de música de jazz al Taller de Músics de Barcelona. El 1991 es trasllada a New York per ingressar a la New School for Jazz & Contemporany Music on va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambers. Ha participat en festivals i programacions arreu del món i està considerat un dels grans músics de jazz espanyols. Toca preferentment el saxo alt, el saxo soprano i la flauta travessera.

BLUE NOTE MEMORIAL PERICO SAMBEAT va ser un concert on van conjurar l’esperit d’una de les eres daurades del jazz i la música de les gravacions de Blue Note dels 60 i 70. Tal com va comentar el mateix Sambeat havien escollit uns temes que estaven en la memòria de tots els intervinents en el concert.

L’any 1939 es va crear a Nova York, el segell discogràfic BLUE NOTE RECORDS, dedicat en exclusivitat al jazz. Molts anys després, l’any 1981 es va obrir també a Nova York el mític club de jazz BLUE NOTE, considerat com un dels escenaris més famosos del món. Nosaltres l’any 2004, vàrem tenir l’enorme sort de poder assistir en aquest espai, a un concert en directe de la cantant de jazz Dianne Reeves.

Però tornem al concert d’ahir …

Els intèrprets del concert eren el mateix Perico Sambeat al saxo alt, Eddie Henderson a la trompeta, Jesús Santandreu al saxo tenor, Dan Ben Lior a la guitarra, Stephen Keogh a la bateria alternant amb Francesco Petreni, Masa Kamaguchi al baix i Bruce Barth al piano.

Eddie Henderson un dels membres del jazz Messengers of Art Blackey, és un trompetista estatunidenc de gran prestigi nascut en 1940, ha exercit  paral·lelament la seva professió de metge amb la de músic. Havia rebut les seves primeres lliçons musicals de la mà de Louis Amstrong.

Jesus Santandreu és saxofonista tenor i compositor nascut a Carcaixent (València) que compagina la seva feina amb la docència, en el Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València.

Dan Ben Lior és un dels guitarristes de jazz amb major projecció internacional. Arriba a Espanya en 2005 procedent d’Israel i s’instal·la a Granada on toca amb músics de jazz i flamenc. Des de 2013 resideix a Madrid on col·labora amb Diego El Cigala amb el que ha fet la seva última gira mundial.

Stephen Keogh és un baterista irlandès que ha compartit escenari amb grans noms del jazz i està al davant de la Global Music Foundation, una organització que sense ànim de lucre organitza seminaris i festivals de música, en diferents ciutats del món, per a joves estudiants.

Francesco Petreni és baterista, percussionista i compositor nascut a Itàlia, director de Bandao Percussion Orchestra i professor de Jazz en el Conservatori de Livorno. Forma part de la Global Music Foundation.

Masa Kamagouchi va néixer en 1966 a Wakkanai (Japó) i des dels 14 anys toca el baix elèctric. Va estudiar enginyeria a Tòquio i en 1990 es trasllada a Boston per estudiar al Berklee College of Music, i des de 2006 viu a Barcelona on continua col·laborant amb músics nord-americans.

Bruce Barth és un pianista de jazz nascut en 1958 a Pasadena (Califòrnia) que va començar la seva carrera musical als 5 anys.

Va ser una gran nit de jazz, amb música plena d’ànima !!!

Avui divendres esperem tornar a gaudir d’un nou concert … Bruce Barth “Històries de Nova York” on tornarem a escoltar a gran part dels músics del concert d’ahir.

Intèrprets: Perico Sambeat, Eddie Henderson, Jesus Santandreu, Dan Ben Lior, Stephen Keogh, Francesco Petreni, Masa Kamaguchi i Bruce Barth.
Durada: 75 minuts

Deixa un comentari