– Roda de premsa – BALANÇ GREC 2018 – Palau de la Virreina – 2018.08.01 (temp. 17/18 – RdP 118)

RdP – BALANÇ GREC 2018 (temp. 17/18 – RdP nº 118)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir al Palau de la Virreina es va fer l’última RdP d’aquesta edició del Festival Grec, per fer balanç i presentar números.

La línia principal de programació ha estat la dels “Viatgers de la ruta de la seda“, centrada en espectacles que exploraven el diàleg orient occident. És per això que hi ha hagut diversos artistes asiàtics i coproduccions amb espais de Hong-Kong, Singapur, Corea, Xina, o el Japó. També hi han hagut col·laboracions amb festivals europeus importants com el Kunstenfestival des Arts de Brussel·les, el Festival d’Avinyó o el d’Edimburg.

Ens anuncien que l’any vinent viatjarem a Austràlia.

Si comparem aquesta edició amb la de l’any anterior, s’han reduït el nombre d’espectacles (de 102 a 84), primant la qualitat; potser això ha contribuït a l’augment en les xifres d’ocupació al Grec “Montjuïc” i a la sensació de ‘Festival’, malgrat que hi ha hagut una davallada en l’ocupació del Grec “Ciutat”. S’ha destacat l’alt percentatge d’ocupació al Teatre Grec (90% de mitjana), així com l’alta assistència als espectacles internacionals per sobre d’anys anteriors.

Grec Montjuïc: 45 espectacles – 104 funcions – 61.052 espectadors – 89,04% d’ocupació

Grec Ciutat: 39 espectacles – 295 funcions – 46.399 espectadors – 59,49% d’ocupació

Us deixo el detall per cada un dels espais del GREC MONTJUÏC

… i també el detall del GREC CIUTAT

Com de costum us deixo aquí l’àudio de la Roda de premsa …

Leave a Reply