– RdP – Festival Grec – CAROUSEL EN CONCERT – Palau de la Virreina i CCCB – 2018.07.24 (temp. 17/18 – RdP 116)

RdP – CAROUSEL EN CONCERT (temp. 17/18 – RdP nº 116)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona roda de premsa d’ahir i gairebé sense bellugar-se de lloc, per presentar un dels esdeveniments més esperats i desitjats d’aquesta edició del Festival Grec.

Enguany el Festival Grec, fa un pas important en el tema del gènere dels Musicals, abandonant el format de cada any en què s’interpretaven diferents temes de Musicals diferents i per primera vegada aposta per abordar un Musical en la seva integritat malgrat que aquesta sigui una adaptació en format concert.

Una RdP molt especial, per presentar CAROUSEL EN CONCERT, que vaig poder viure en dos espais diferents; la primera part al Palau de la Virreina, on van parlar els seus principals protagonistes: Daniel Anglès (direcció), Xavier Torres (direcció musical) i una part important dels intèrprets que podrem veure a l’escenari del Teatre Grec: Miquel Fernández en el paper de Billy Bigeloc, Diana Roig interpretant a Julie Jordan, Anna Moliner com a Carrie Pipperidge, Ivan Labanda com a Enoch Snow i Nina en la interpretació de Nettie Fowler.

Malgrat que aquests són els principals protagonistes, també actuaran actors molt coneguts com són: Fèlix Herzorg (narrador), Ciscu Cruz, Mireia SanmartínBeth Andrews, Jaume Costas, Joan Mas, Anna Pomar, Clara Solé i els ballarins: Beatriz Macías, Cristina Miralles, Toni Luque i Oscar Reyes.

Gairebé una cinquantena de músics englobats dins de l’orquestra Pops Symphony i quaranta cantants del Cor Aules, porten a escena i per primera vegada a Barcelona, un títol mític en la història del Musical, una partitura romàntica i apassionada convertida en un espectacle de gran format en versió concert.

Daniel Anglès i Xavier Torres, afirmen que parlar de CAROUSEL són paraules majors, ja que es tracta d’una peça clau en la història del gènere i considerat per molts el millor musical mai escrit; un títol que torna una vegada i una altra a les cartelleres de Broadway i al West End.

No s’ha volgut tallar ni un bocí de l’orquestració original i aquest és un fet importantíssim perquè la podrem escoltar tal com es va crear en el seu dia.

Per primera vegada s’estrena oficialment un musical de Rodgers & Hammerstein en català.

A la roda de premsa, s’ha fet notar expressament que si el Festival Grec no hagués apostat per portar-la a terme, hauria estat molt difícil haver-la pogut representar, ja que el teatre públic de casa nostre te les seves portes absolutament tancades al gènere del Teatre Musical. Una llàstima que els molts seguidors d’aquest gènere es vegin obligats a comprar un bitllet d’avió per poder veure a Londres aquest tipus de proposta.

Després d’assolir un èxit sense precedents amb “Oklahoma!”, la parella artística formada pel llibretista Oscar Hammerstein i el compositor Richard Rodgers va estrenar a Broadway el 1945 aquest segon treball conjunt, que adaptava una història de l’autor hongarès Ferenc Molnárc sobre un firaire enamorat d’una jove treballadora.

Tots dos acaben vivint junts, però l’escàndol que suposa un amor que en aquell temps es considerava immoral, fa que tots dos perdin la feina; com la noia està embarassada, el protagonista Billy Bigeloc, per tal d’assegurar un futur a la noia i a la criatura que espera, s’embarca en un robatori de conseqüències tràgiques. Tot plegat és una història d’amor i de segones oportunitats plena de temes clàssics en la història dels musicals, com If i loved you … o … You’il never walk alone.

Us deixo l’àudio del que es va dir a la Roda de premsa …

En acabar els parlaments, alguns de nosaltres vam voler desplaçar-nos fins a l’auditori del CCCB per veure una part dels assajos que en aquells moments estaven realitzant el director musical Xavier Torres amb l’orquestra Pops Symphony, una formació de gairebé una cinquantena de músics. Una orquestra nascuda l’any 2.011 que aposta per apropar la música contemporània al gran públic i que està formada per músics molt joves que van acabar els seus estudis musicals fa 4 o 5 anys i que tenen una energia inqüestionable.

Es tracta d’una producció de Grec 2018 Festival de Barcelona i EM+P Produccions i en la que també han col·laborat el Gran Teatre del Liceu, el CCCBDagoll Dagom, Focus, Escola Aules i La Brutal.

CAROUSEL de cargols

2 pensaments a “– RdP – Festival Grec – CAROUSEL EN CONCERT – Palau de la Virreina i CCCB – 2018.07.24 (temp. 17/18 – RdP 116)

  1. Retroenllaç: – 085 – Teatre – DE PERRAS Y CRIADAS – (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Sala Pangolí – 18/02/2022 |

  2. Retroenllaç: – 087 (22/23) – Teatre – PAZZO (🐌🐌🐌🐌🐌) – Sala Versus Glòries – 16/02/2023 |

Leave a Reply