– Circ – QUAN NO TOCÀVEM DE PEUS A TERRA (🐌🐌🐌+🐚) – La Seca – 2018.07.18 (temp. 17/18 – espect.  nÂș 356)

QUAN NO TOCÀVEM DE PEUS A TERRA (temp. 17/18 – espectacle nÂș 356)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir era doble nit d’estrena a la Seca, “Estrip-Tesi” a la Sala Palau i Fabre, i QUAN NO TOCÀVEM DE PEUS A TERRA de Circ Pistolet a la sala Joan Brossa. Nosaltres vam optar per aquesta segona proposta, un espectacle autobiogrĂ fic de l’amistat de dos amics lliurement adaptada al circ a travĂ©s dels equilibris acrobĂ tics.

TomĂ s CardĂșs i Enric Petit sĂłn els dos artĂ­fexs d’aquest espectacle que mostren a l’escenari una gran complicitat. L’any 1987 es van conĂšixer a l’assaig de canalla de la colla castellera Minyons de Terrassa, i els ensenyen els passos castellers amb l’ajuda d’un tronc de fusta. AllĂ  va començar la seva amistat.

Entren en el mĂłn del circ l’any 1997 i desprĂ©s d’anys de formaciĂł, en 2008, l’Enric crea la companyia Circ Pistolet a la que s’incorpora en TomĂ s l’any segĂŒent. Tots dos participen en la creaciĂł de l’espectacle “Le Grand C” guanyador del Premi Ciutat de Barcelona de Circ l’any 2012.

QUAN NO TOCÀVEM DE PEUS A TERRA gira al voltant de tres eixos principals: els equilibris, l’amistat i la fusta. Aquest espectacle ha estat guardonat amb el premi Zirkolika al millor espectacle de carrer de l’any 2017.

Un espectacle plantejat amb una gran dosi d’humor i una posada en escena dinĂ mica, viva i dotada d’una aparent gran espontaneĂŻtat.

És un viatge al passat, a aquelles tardes d’estiu, plenes de jocs i de bones estones, a vegades rient, a vegades suant, perĂČ sempre gaudint, acompanyades d’emocions genuĂŻnes i de complicitat, buscant l’equilibri frĂ gil entre dues persones.

This slideshow requires JavaScript.

Amb la simplicitat d’uns troncs de fusta i dues planxes tambĂ© de fusta, i l’Ășnica ajuda de les seves mans i els seus cossos, realitzen equilibris “impossibles” realment espectaculars.

Segons comenten, l’espectacle estĂ  pensat per a tots els pĂșblics amb la idea de compartir la importĂ ncia de l’amistat, la competĂšncia sana i les emocions, utilitzant elements senzills per aconseguir no tocar de peus a terra com quan Ă©rem infants i Ă©rem capaços de fer volar la imaginaciĂł.

Veiem les influĂšncies del circ tradicional sota la coneguda fĂłrmula del “mas difĂ­cil todavĂ­a”, l’humor i la frescor tĂ­pics del circ catalĂ  i una posada en escena que beu directament del circ contemporani.

Acompanyats de la mĂșsica de la Companyia ElĂšctrica Dharma i Jordi Molina, ens han ofert un espectacle delicat i potent que ens ha fet gaudir com a infants.

Direcció: Circ Pistolet
AcrĂČbates en pista: TomĂ s CardĂșs i Enric Petit
Mirada externa: José Luís Redondo
Mirada cĂČmplice: Quim GirĂłn
Material de fusta: Cie XY, Josep Maria Carulla
MĂșsica: Companyia ElĂšctrica Dharma, Jordi Molina
Il·luminació: Xavi Valls \ So: Ton Mentruit \ Fotografia: Marta GC
\ Vestuari: Recicling People \ Disseny i vídeo: Dolma Produccions \ Producció: Circ Pistolet
Idioma: catalĂ  – Durada: 60 minuts

2 pensaments a “– Circ – QUAN NO TOCÀVEM DE PEUS A TERRA (🐌🐌🐌+🐚) – La Seca – 2018.07.18 (temp. 17/18 – espect.  nÂș 356)

 1. Imma C.

  “No tocar de peus a terra” no adonar-se de les limitacions de la realitat.
  PerĂČ aquĂ­ sĂ­ el Circ Pistolet sÂŽadona de la realitat i amb els seus equilibris, les seves acrobĂ cies i un mĂ©s difĂ­cil encara, ens deixa amb un somriure als llavis i ens recorda aquells estius de jocs i carrer.
  La veritat és que tenim bones cies. de circ a Catalunya, més visibilitat escÚnica aniria bé.
  Bon estiu!

  Respon

Leave a Reply