– Voltar per la Literatura – A LA DERIVA (🐌🐌🐌🐌) de Xavi Narro – 2018.07.15 (temp. 17/18 – llibre nº 045)

A LA DERIVA de Xavi Narro – (temp. 17/18 – llibre nº 045)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba

Ara fa ja tres anys vaig llegir el primer llibre de Xavi Narro, “Rodamón, una volta al món amb bici” i vaig quedar enamorada de la seva manera d’escriure.

En febrer de 2017 va publicar A LA DERIVA el seu salt, com ell mateix diu, al camp de la ficció.  La seva primera obra de ficció que indica la seva consolidació com a escriptor. Una esbojarrada història plena de drogues i alcohol situada entre Barcelona i Mèxic.

El llibre ens parla d’en Pau i en Plèbot, en Pau està molt a prop dels quaranta anys i condueix una secció pròpia en un programa de televisió. La seva parella l’Alzina està embarassada. No està satisfet ni amb la seva vida professional ni amb la personal. Ell és el narrador de la novel·la.

En Plèbot és molt més jove, i és reconegut per les seves escultures amb impressió en 3D. Prepara una gran exposició mentre ven les seves escultures per internet. És un ídol d’adolescents.

El dia que es coneixen, els canvia tot, s’inicia una relació destructiva, i, enduts per un rampell, en pocs dies se’n van tots dos de viatge a Mèxic, en una fugida endavant. Un viatge esbojarrat on alternaran el luxe i la indigència i conviuran amb les drogues i l’alcohol.

Un llibre amb grans dosis d’humor que conserva la temàtica de viatges en una ruta pel sud de Mèxic dels dos amics, seguint la pista de Citlali, una dona que en Plèbot va conèixer fa uns anys. També s’incorporarà al viatge la Stella, una noia molt jove que vol perdre la virginitat. L’auge i la decadència d’una amistat entre dues persones totalment diferents, antagònics, detestables i entranyables a parts iguals.

Un llibre que m’ha agradat molt, ben escrit, entremaliat i amb totes les trames perfectament lligades, i que tot i ser de ficció, es “nota” inspirat en vivències reals, tot i que com el mateix autor manifesta, no és un llibre autobiogràfic. Amb una construcció de personatges realment increïble, uns personatges prou reals com per fer-los versemblants. Un llibre divertit i sorprenent, totalment recomanable.

Xavi Narro va néixer a Barcelona en 1982 i és llicenciat en Comunicació audiovisual. Va fer de guionista en diferents programes de televisió fins que, el 2012, va deixar la feina al popular programa “Alguna pregunta més? (APM?)” de TV3 per fer la volta a món amb bicicleta. Aquest viatge va ser l’origen del seu primer llibre “Rodamón“. Actualment viu a Collserola.

Títol: A la deriva
Autor: Xavi Narro
Editorial: Edicions B
Data de publicació:  Febrer 2017
Idioma: català – Pàgines: 280

Deixa un comentari