– Roda de premsa – ASATIA – Sala Atrium – 2018.07.03 (temp. 17/18 – RdP 110)

RdP – ASATIA (temp. 17/18 – RdP nº 110)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

… i del Tantarantana, treient el fetge per la boca, a la Sala Atrium, per assistir a la presentació de ASATIA, del “Colectivo Berenjena”  que amb aquesta proposta van ser els guanyadors del “Primer suport a la investigació i creació col·lectiva teatral de grups joves” amb la beca “LA VAQUITA” que la cia. Vaca 35 va concedir l’any 2017.

De fet, ja ens van parlar  d’aquest projecte Damián Cervantes, director de Vaca 35 d’aquesta proposta a la RdP de “Josefina, la gallina …” fa aproximadament un mes.

Malauradament les convocatòries de RdP del “monstre” Grec, deixa molt en segon pla, qualsevol proposta que presenten els petits teatres de la ciutat, si aquestes no tenen la sort de considerar-se part d’aquest Festival. És per això que mes que una RdP, va ser una xerrada en petit comitè amb Eduardo Orozco i Verónica Bravo, els dos membres del Colectivo Berenjena.

Ens expliquen que ells dos van estudiar plegats a la mateixa escola de Teatre de la ciutat de Mèxic i que en acabar els estudis es van adonar que els dos patien una certa frustració per no poder exercir ràpidament la professió d’actors amb la que tant havien somiat. Van decidir posar remei a aquests situació, i deixar d’esperar que algú els truqués i crear dramàticament una història d’amor per portar-la a escena. La van presentar al concurs de Vaca 35 i aquests van reconèixer la seva gran qualitat, premiant-la.

És així com la varen poder aixecar i estrenar al Teatro del Milagro a la ciutat de Mèxic el desembre del 2016. El seu èxit ha provocat que la proposta des de llavors s’ha representat per dues temporades en aquest teatre i també les sales del “Teatro La capilla” i a “La Teatrería” de la mateixa ciutat. Ara per fi han pogut saltar a Europa i poder-la representar a partir d’avui 4 de juliol a la Sala Atrium de Barcelona.

La protagonitzen ells mateixos, on Verónica interpreta a la violoncel·lista Paula, mentre que Eduardo interpreta fins a 8 personatges diferents que apareixeran al llarg de la representació i que giren al voltant d’ella.

ASATIA és una paraula inventada. ASATIA parla de les pors i el buit que senten els seus autors, en veure que han d’unir els seus esforços, per intentar aconseguir l’èxit a què anhelaven. Un xoc emocional que han viscut en sortir de l’escola d’art. El xoc de no tenir les carreres exitoses que tant anhelàvem i que creien tindrien un cop llicenciats,

Cauen llavors en el compte que aquest problema en realitat deriva d’un dilema molt més profund i complex, inherent a l’ésser humà: la impossibilitat de viure el present; és a dir, des del moment en el que estem anhelant una gran fita, artística o professional, anul·lem els nostres èxits d’avui.

En ASATIA assistirem, a manera d’espies silenciosos, al recorregut vital i íntim de Paula, una violoncel·lista a la recerca de realització personal. A escena l’acompanyarà l‘escriptor que ha decidit explicar la seva història i que s’anirà transformant en aquells personatges que formen part de la seva aventura: els seus pares, un amic, la seva companya de pis i el seu primer amor.

Aquesta nit és el dia d’estrena i es podrà veure a la Sala Atrium per dues setmanes, fins al 15 de juliol.

Us deixo l’àudio del que ens van explicar els seus protagonistes …

Deixa un comentari