– Teatre Musical – JOHN & JEN (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 2018.06.29 (temp. 17/18 – espectacle  nº 329)

JOHN & JEN (temp. 17/18 – espectacle nº 329)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Divendres vam fer doblet al Teatre Gaudí veient els dos musicals que s’estan representant aquests dies. El primer dels dos va ser JOHN & JEN amb música d’Andrew Lippa i lletra de Tom Greenwald, un musical de petit format.

Un musical ambientat en la canviant societat nord-americana, entre els anys 1950 i 1990, centrant-se en la complexitat de les relacions entre germans i entre pares i fills.

JOHN & JEN està adaptada al català per David Pintó, dirigida per Xavi Duch, al que estem acostumats a veure com a protagonista en nombrosos musicals (“Tick, Tick … boom”, “Sugar”, “Guapos & pobres” …), i sota la direcció musical de Filippo Fanò. La producció porta el segell de La Factory Produccions (Vocal Factory).

This slideshow requires JavaScript.

Basada en el llibre de Tom Greenwald i Andrew Lippa, el musical va ser estrenat a l’off-Broadway al juny de l’any 1995 i se’n va fer una revisió el 2015.

Amb només dos intèrprets a escena, un gran esforç actoral i una gran càrrega de dificultat vocal, Marc Pociello i Anna Valldeneu ens ho han donat tot, ens han emocionat, i ens han fet viure la seva història mostrant entre ells una gran complicitat.

Marc Pociello, actor cantant al que també hem tingut l’oportunitat de veure treballar en nombrosos musicals “Generació de merda“, “Molt soroll per no res” o “El petit príncep” entre d’altres, i que ens va sorprendre molt gratament en la seva faceta “només d’actor” a la proposta “Abans” que vam poder veure al Maldà en 2016.

Anna Valldeneu, cantant, actriu i psicòloga, és vocal coach i professora de veu. Va dirigir els musicals “Cançons per un nou món” i “The wild party” en aquesta mateixa sala. Per nosaltres ha estat la gran sorpresa de la nit, ja que no la coneixíem pas com a actriu i cantant i la seva veu ens ha semblat “brutal”.

This slideshow requires JavaScript.

JOHN & JEN és la història de Jen i la seva relació amb els dos Johns de la seva vida: el seu germà menor, que va morir a la Guerra de Vietnam, obligat a anar pel seu pare, i el seu fill, un noi sobreprotegit que lluita per trobar el seu camí i en el que ella veu al seu germà, al que va no va poder salvar.

Una història que ens porta des de la infantesa de tots dos a l’adolescència, la separació i la mort, per tornar a reviure-ho amb la infantessa i adolescència del fill. Un viatge a través dels anys que ens mostra com algunes decisions poden ser determinants en la nostra vida.

Un musical sobre les connexions, els compromisos i la cura de les ferides del cor. Una petita joia teatral, plena d’intel·ligència, enginy i boniques melodies arranjades per piano, cello i percussió.

Filippo Fanò dirigeix la part musical de l’espectacle amb ell mateix al piano i que compta amb José Manuel Martín a la percussió, Bernat Hernández al contrabaix i Andrea Peirón al violoncel.

Filippo Fanò, és compositor i ha dirigit nombrosos espectacles de teatre musical, entre ells, alguns dels esmentats en aquesta mateixa entrada. Col·labora en diverses formacions musicals que abasten des del jazz a la música experimental/electrònica, i es dedica també al coneixement de llenguatges musicals populars i moderns.

En definitiva, una proposta que ens ha arribat al cor,i que compta amb unes magnífiques veus. Una escenografia minimalista i una acurada posada en escena amb una perfecta sincronització dels temps musicals. Una joia que recomanem a tots els amants dels musicals de petit format.

I des d’aquí, novament volem felicitar a Ever Blanchet, director del Teatre Gaudí, per la seva clara aposta per promoure les comèdies musicals de petit format; una tasca que ha realitzat des de fa moltíssims anys.

Música: Andrew Lippa – Lletra: Tom Greenwald
Adaptació: David Pintó
Direcció: Xavi Duch
Repartiment: Marc Pociello i Anna Valldeneu
Ajudant de direcció/coaching actoral : Jose Perez-Ocaña \ Disseny d’il.luminació: Daniel Gener \ Disseny de so: Enric Vinyeta \ Escenografía i vestuari: Vocal Factory Produccions: Josep Palau\ Tècnic de sala: Andriy Kravchyk \ Disseny de cartel: Zuhait San Buenaventura.
Direcció musical: Filippo Fanò
Músics: Filippo Fanò, José Manuel Martín, Bernat Hernández i Andrea Peirón
Producció executiva: Maria Gabriela Vera i Anna Valldeneu
 Idioma: català – Durada: 90 minuts

Leave a Reply