– Teatre Musical – LES ESTRELLES de BROADWAY en concert  – (🐌🐌🐌🐌+🐚) – VI Festival Jardins de Pedralbes – 2018.06.26  (temp. 17/18 – espectacle  nº 326)

LES ESTRELLES de BROADWAY en concert (temp. 17/18 – espectacle nº 326)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I tal com havíem desitjat, ahir vam poder assistir a l’espectacle de “LES ESTRELLES de BROADWAY en concert” programat dins del VI Festival Jardins de Pedralbes, enguany dirigit, organitzat i produït per Concert Studio.

Amb unes mesures de seguretat més intensificades que en el concert de MARIZA, del passat dia 13, ahir ens van fer deixar l’ampolleta d’aigua perquè no podíem passar ampolles amb tap; la sorpresa va ser que després es podien comprar a l’interior del recinte… (i amb tap), però l’important és que vam tornar a accedir a aquest espai veritablement màgic.

Vam arribar d’hora, i vam tenir sort en ocupar una petita tauleta per poder sopar una mica i esperar relaxadament l’inici del concert. Ahir l’espai era ple de gom a gom, en un ambient festiu que “olora” estiu i vacances. Copsem que, per bona part del públic, és un lloc de trobada i relació on sovint el que menys importa és l’espectacle a veure i observarem com a la platea l’entrada i sortida de gent, durant el concert, és constant.

Un repertori que ens ha semblat molt encertat i quatre magnífics solistes acompanyats d’una, no tan encertada, orquestra.

Arts Symphony Ensemble neix el 2014 com a iniciativa d’alguns membres de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i de l’OBC. Aquest vespre ha comptat amb la direcció musical d’Alfonso Casado, al que hem vist dirigint dos concerts a l’auditori, “Una nit a Broadway amb Andrew Lloyd Webber” aquest passat desembre, i “La màgia de Broadway per Nadal” el 2015. Un director que és una figura representativa del teatre musical i ha dirigit les orquestres de musicals del West End com “Miss Saigon“, “The Phantom of the Opera” o “Les Miserables“.

No sabem si és a causa de la sonoritat de l’espai, a què estava poc assajat, o a què no era la seva nit, la interpretació de l’orquestra no va ser del tot encertada, i fins i tot va arribar a “destarotar” en algunes de les interpretacions dels solistes.

Mariano Detry ha estat, com ho va estar als dos concerts esmentats de l’Auditori, el director artístic de la proposta.

Quatre de les millors veus del panorama actual del teatre musical, han estat els solistes d’aquesta magnífica vetllada: Laura TebbutRob Houchen, Sofia Escobar i Gerónimo Rauch.

Laura Tebbutt (1973), actriu britànica que ha participat en un gran nombre de musicals i és artista habitual de concerts. Va interpretar el paper de Fantine en la celebració especial de 25 aniversari de Les Miserables en el O2 Arena de Londres, gravat en DVD i que nosaltres vam poder veure al cinema.

Rob Houchen (1991), actor britànic que ha interpretat Màrius de “Les Miserables” en el Queen’s Theatre de Londres durant molt de temps. Paral·lelament desenvolupa la seva activitat com a músic i ha publicat nombrosos treballs discogràfics.

Sofía Escobar (1984), soprano i actriu portuguesa coneguda per la seva participació en els musicals del West End de Londres. Ella va interpretar el paper de María en “West Side Story” i el paper de Christine Daaé, el personatge principal en “Phantom of the Opera”.

Gerónimo Rauch (1978) cantant i actor argentí molt conegut i reconegut a casa nostra per la seva participació en “Los Miserables” (Barcelona i Madrid), en “Jesus Christ Superestar” i com a solista en el concert esmentat de l’auditori del passat mes de desembre. També a Londres en “The Phantom of the Opera” i “Les Miserables”.

El repertori ha estat el següent:

 • Overture – West End
 • Something’s coming – West Side Story
 • Tonight – West Side Story
 • A boy like that – West Side Story
 • Being alive – Company
 • Losing my mind – Follies
 • Not a day goes by – Merrily we roll along
 • Medley – Into the wodds/Sweeney Todd
 • Wishing you were somehow here again – Phantom of the opera
 • Music of the night – Phantom of the opera
 • Phantom of the opera – Phantom of the opera
 • Overture – Gypsy
 • Don’t rain on my parade – Funny Girl
 • Anthem – Chess
 • Medley – Evita
 • This is the moment – Jekyll and hyde
 • Defying gravity – Wicked
 • Written in the stars – Aida
 • On my own – Les misérables
 • Heart full of love – Les misérables
 • Bring him home – Les misérables
 • Somewhere – West Side Story

En acabar, ens han regalat dos bisos, Tonight i la repetició de Somewhere.

Un gran concert, una gran nit, una experiència inoblidable. Veure i escoltar les seves interpretacions d’aquets quatre solistes en directe, ha estat un autèntic privilegi.

Deixa un comentari