– Roda de premsa – HUMANS – Teatre Romea – 2018.06.20 (temp. 17/18 – RdP 096)

RdP – HUMANS – (temp. 17/18 – RdP nº 96)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona RdP d’ahir dimecres; aquesta al Teatre Romea per presentar HUMANS una altra proposta que forma part de la programació del Festival Grec de Barcelona i que dirigeix en Mario Gas.

El vicepresident del Grup Focus, Jordi González, i el director del Festival Grec de Barcelona Francesc Casadesús, han iniciat la roda de premsa. Casadesús ha destacat que per ell és un goig tornar a tenir el Mario dirigint un espectacle dins del festival.

Es tracta d’un text del dramaturg Stephen Karam, que ha estat guardonat amb quatre premis Tony 2016, incloent-hi la de millor obra. Es presenta aquí en versió de llengua catalana. Es tracta d’una comèdia dramàtica escrita l’any 2015 que va ser estrenada al Off Broadway el mateix any, fent el salt a Broadway l’any següent.

Tres generacions d’una família d’origen irlandès resident als Estats Units es reuneixen
per celebrar el dia d’Acció de Gràcies a l’apartament de Chinatown d’una de les filles,
trencant la tradició de sopar a la casa familiar de Pennsilvània. Els membres de la família Blake començaran a airejar els seus secrets més ben guardats tot just quan comenci el sopar, es barallaran a l’hora de les postres i al final del dia, estaran cansats de la batalla.

Mario Gas el primer que ha comentat, és que està molt satisfet de poder col·laborar per quarta vegada amb el Grup Focus. Afirma que el text de HUMANS està inscrit dins del Teatre realista nord-americà, malgrat que creu que potser també beu del Teatre europeu contemporani.

En l’argument de l’obra no surten pas grans problemes, ja que sembla d’entrada que no passa res, però ben aviat ens adonarem que van apareixent problemes familiars que poden acabant explotant; uns personatges d’una família vinguda a menys, que s’estimen, però que com tothom guarden amagades les seves misèries.

Malgrat que l’acció transcorre a Nova York i no s’ha volgut fer una versió adaptada a la nostra cultura, segurament ens veurem reflectits en les actituds i problemes d’aquestes persones, reunides per celebrar el dia d’acció de gràcies, però que nosaltres el podríem extrapolar a qualsevol de les nostres festivitats importants.

Els sis actors protagonistes són: Jordi Bosch (Erik Blake, el patriarca de la familia), Lluïsa Castell (Deirdre, la dòna de l’Erik),  Maife Gil (Fiona, l’àvia), Miranda Gas (Brigid, la filla), Candela Serrat (Aimée, l’altre filla)… i Jordi Andújar (el xicot de la Brigid).

El muntatge inicia funcions el 28 de juny al Teatre Romea i s’hi estarà fins al 5 d’agost. L’estrena oficial serà el dimarts 3 de juliol.

Us deixo l’àudio del que es va dir a la presentació d’aquesta proposta …

Deixa un comentari