– Roda de premsa – LA RESPOSTA – Teatre Goya – 2018.06.19 (temp. 17/18 – RdP 094)

RdP – LA RESPOSTA – (temp. 17/18 – RdP nº 94)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona RdP d’ahir, també d’un espectacle inclòs en la programació del Festival Grec 2018. Del Palau de La Virreina al Teatre Goya, caminant depresa per arribar a l’hora convinguda i poder fer la fotografia de família a la porta del Teatre.

El director artístic del Teatre Goya, Josep Maria Pou ens fa la presentació d’aquesta nova producció, LA RESPOSTA, un text de Brian Friel que dirigirà novament Sílvia Munt, tot recordant l’èxit que va obtenir en aquesta mateixa sala “EL PREU” durant el Festival Grec del 2016 i que també va dirigir ella.

Francesc Casadesús, director artístic del Festival Grec, ha explicat que va confiar plenament amb la Sílvia, perquè es va adonar que ella estava perdudament enamorada d’aquesta obra i el va convèncer d’incloure-la a la programació, malgrat que el tema no té res a veure amb el guió genèric de “viatge cap a l’Orient”, que ell havia volgut imprimir en aquesta edició del Grec.

Sílvia Munt, tenia des de fa temps aquest text de Brian Friel al calaix i sempre havia somiat de posar-lo en escena, malgrat que era difícil, ja que requeria la participació d’almenys 7 actors a l’escenari. Quan li van confirmar que la podria portar a terme de seguida es va posar en contacte amb l’Emma Vilarasau, que va acceptar ràpidament.

Brian Friel, és un dels dramaturgs més prestigiosos de la seva generació, i se’l considerava el Txèkhov irlandès; en aquesta obra examina la complexitat de les relacions humanes. Segons la Sílvia Munt, LA RESPOSTA és la culminació d’un home al qual no s’havia homenatjat prou i que descriu les preguntes més importants que ens fem cada dia, com ara qui som, qui voldríem ser o com suportem l’existència quan passem un moment dramàtic a la nostra vida.

El text tracta també de les relacions d’amor imperfectes que l’autor descriu creant una sèrie d’atmosferes que transmeten a l’espectador sobretot “sinceritat”.

El muntatge compta amb un repartiment de luxe: Emma Vilarasau, David Selvas, Àngels Gonyalons, Àlex Casanovas, Eduard Buch, Carme Fortuny i Ferran Rañé.

Durant la presentació han parlat gairebé tots els participants, directora, actors i també en Josep Domènech, que ha tornat a confiar amb la Sílvia i a produït la proposta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Hi Ha hagut un moment força emotiu en què l’Emma Vilarasau i la Sílvia Munt s’han desfet en elogis cap a l’actriu Carme Fortuny, que torna als escenaris després de molt de temps de no fer-ho; elogis que han fet humitejar els ulls de l’actriu i emocionar a tots els presents.

No és una obra en què passin grans coses“, ha declarat Emma Vilarasau. “Veiem els seus protagonistes per la finestra durant un dia, des de l’hora de dinar fins al capvespre En realitat l’obra descriu “una espera“, ha afegit l’actriu, que interpreta una pianista que va ser una jove prodigi i que ara únicament està preocupada per arribar a final de mes.

David Selvas, que es posa a la pell d’un reconegut novel·lista que fa temps que no escriu Segons l’actor, “Friel construeix uns personatges que es refugien del dolor“.

Tom i Daisy Connoly estan esperant la visita de David Knight, un agent literari nord-americà que està estudiant l’obra literària de Tom per si la pot vendre a la Universitat de Texas; un esdeveniment que els permetria aconseguir l’anhelada seguretat econòmica. Durant el cap de setmana els Connoly també reben dues visites més: la dels pares de la Daisy i la d’un amic escriptor i la seva dona. En aquest entramat de relacions humanes i familiars també hi ha la Bridget, la filla discapacitada mental que, amb la seva absència, endureix el drama. Una història que conduirà l’espectador a un laberint de sentiments, ironia i drama.

LA RESPOSTA és una producció de Bitò i del Festival Grec, que iniciarà funcions prèvies el 27 de juny, malgrat que l’estrena oficial  de l’espectacle serà el 5 de juliol.   Es podrà veure al Teatre Goya fins al 12 d’agost.

Us deixo aquí l’àudio del que es va dir a la presentació …

Deixa un comentari