– Teatre – BLINK (🐌🐌🐌) – Àtic22 del Tantarantana – 2018.06.14 (temp. 17/18 – espectacle  nÂș 314)

BLINK (temp. 17/18 – espectacle nÂș 314)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

BLINK (parpelleig), Ă©s un text de l’escriptor i dramaturg britĂ nic Phil Porter (1977) que parla d’una relaciĂł de parella a travĂ©s d’una pantalla d’un monitor de bebĂš. Aquesta obra va estrenar-se el 2012 al Soho Theatre de Londres. Ara tenim l’oportunitat de veure-la a l’Àtic22 del Tantarantana fins al 24 de juny.

Una peça traduĂŻda per Pau Jimfer, dirigida per Joan XancĂł, i interpretada per Jaume ForĂ©s i Mar SolĂ , integrants de la companyia La Carbonara Teatre. Segons llegim a la seva web, es tracta d’una companyia emergent focalitzada en les noves dramatĂșrgies.

BLINK Ă©s una histĂČria d’amor de dues persones que sĂłn incapaços de comunicar-se cara a cara, una relaciĂł que s’estableix a partir del voyeurisme. Una histĂČria que explica com a vegades pot ser mĂ©s senzill tenir una relaciĂł a travĂ©s d’una pantalla que a la vida real.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Ens mostra les dificultats de comunicaciĂł en una societat hipercomunicada.

Ella Ă©s Sophie, una noia que te cura del seu pare, malalt terminal, que viu al pis de sota. Compra un monitor de bebĂš per poder controlar el seu estat. Perd al seu pare i la feina quasi al mateix temps. A ella li diuen que l’acomiaden perquĂš Ă©s invisible als ulls dels altres. Es tanca a casa. Lloga el pis de sota.

Ell Ă©s Jonah, un noi provinent del mĂłn rural que en morir la seva mare decideix establir-se a Londres. No connecta amb ningĂș, tan sols es relaciona amb una guineu sarnosa que cada nit va al seu pati a menjar. Ha llogat el pis de sota.

Ell rep un sobre tancat, amb un monitor de bebĂš, i es dedica a observar una noia.

Ella ha enviat el monitor de bebĂš, i, li agrada saber-se observada.

Tot es complica quan ell s’assabenta que estĂ  observant la seva veĂŻna i continua seguint els seus moviments al carrer. Ella n’Ă©s conscient.

Blink  Ă©s  un  conte  d’amor  disfuncional  protagonitzat  pel  Jonah  i  la  Sophie.  No  us  espereu  una  histĂČria  protagonitzada  pels  dos  herois  que  ens  presentaven  a  l’escola,  no  hi  trobareu  prĂ­nceps  ni  princeses. NomĂ©s  dos  individus  solitaris  i  molt  reals  immersos  a  la  ciutat  de  Londres.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Planteja la gran paradoxa que gira al voltant de les dificultats per establir lligams i comunicar-se en una societat farcida de xarxes socials, i alta tecnologia, que justament haurien de facilitar-les.

Ell és Jaume Forés. Ella és Mar Solà.

Unes bones interpretacions on tots dos treballen de costat perĂČ prĂ cticament ni es miren, ni parlen. Amb una escenografia prĂ cticament inexistent, ell i ella ens expliquen la seva particular histĂČria d’amor directament a nosaltres. Dues persones solitĂ ries i introvertides que fan del voyeurisme la seva forma d’estimar. Dues persones que fan les mateixes coses, al mateix temps, perĂČ mantenint la distancia.

Ell observa.

Ella vol ser observada.

Una interessant proposta, malgrat que potser hem notat llunyĂ  el seu text, i no pas per la situaciĂł fĂ­sica dels dos protagonistes a la ciutat de Londres, ni pel tema de la incomunicaciĂł fĂ­sica, si no segurament perquĂš estĂ  tractat en forma de “relat”, on cada un d’ells ens expliquen, en forma de pensaments, la seva visiĂł dels fets i sense gairebĂ© existir diĂ leg entre ells.

AixĂ­ i tot, creiem que es tracta d’un tema interessant que en molts moments atrapa, malgrat el seu regust amarg.

Autor: Phil Porter
TraducciĂł: Pau Jimfer
DirecciĂł: Joan XancĂł
IntÚrprets: Jaume Forés i Mar Solà
Ajudant de direcció: Marta Gaston \ Escenografía: Ivet Garriga, Xevi Oró \ Il.luminació: Marc Camprodon \ Producció: Clara Giménez \ Fotografía: Montse Giralt
Idioma: catalĂ 
Durada: 70 minuts

Deixa un comentari