– Roda de premsa – LES CIGONYES VENEN DE TAILÀNDIA – El Maldà – 2018.06.12 (temp. 17/18 – RdP 092)

RdP – LES CIGONYES VENEN DE TAILÀNDIA – (temp. 17/18 – RdP nº 92)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir al matí nova RdP per presentar la darrera proposta que es podrà veure a El Maldà aquesta temporada.

Es tracta de LES CIGONYES VENEN DE TAILÀNDIA, el quart projecte de la jove companyia Els McGregor Teatre.

Aquesta companyia fins ara havia apostat pels texts clàssics i pensaven que potser era el moment per treballar amb una proposta d’un autor contemporani; és per això que es van posar en contacte amb Blanca Bardagil, perquè els escrivís amb tota llibertat un text per la seva nova proposta escènica.

Xavier Alomà – Laura Riera – Blanca Bardagil – Lara Correa – Boris Cartes – Adrià Aubert

Blanca va acceptar i va treballar el text tota sola, i sobre el que a ella li venia de gust; els membres de la companyia, en llegir-ho, els va semblar que era perfecte per ells i de seguida es van posar a treballar sota la direcció de la dramaturga. Els cinc ens comenten que ha estat un plaer treballar plegats i que a mesura que anaven assajant, si algun dels quatre actors o inclús la mateixa Blanca, veien que alguna cosa no acabava de funcionar com esperaven, no hi ha hagut cap problema en modificar-ho.

Blanca Bardagil comenta que les Sales petites, són realment les que aposten per la dramatúrgia contemporània de casa nostre i gràcies a Sales com El Maldà, autors joves tenen l’oportunitat de mostrar el seu treball. De fet ella ha pogut estrenar un altra proposta a El Maldà, “LLIBRES PER CREMAR“, aquesta mateixa temporada.

L’obra ens explica la història de 4 personatges que decideixen emprendre un aparent innocent joc de veritats i mentides que acabarà per canviar les seves vides.

La Rita és la germana de la Sandra. La Sandra és la parella d’en Jordi. Tots tres celebren que la Rita aviat serà mare i, entre brindis i rialles, juguen a un joc: cadascú ha de dir dues mentides i una veritat, i la resta ha d’endevinar quina de les tres coses és certa. Aquest joc aparentment innocent precipitarà els esdeveniments, i amb l’arribada d’en Guillem i la relació que hi tenen cadascun d’ells, ja no hi haurà marxa enrere.

Es fa difícil definir si la proposta pertany a un gènere determinat. Comenten que creuen que la història que presenten comença en clau de comèdia, però que es va convertint en un thriller de forma accelerada, amb un final de regust potser àcid o inclús amarg.

Comenten també, que ells creuen que “ser mare” per moltes dones és important, però malauradament en l’actualitat no tothom pot decidir lliurement com arribar a ser-ho. La proposta escènica tracta precisament d’això, de l’elecció de formar una família i la valentia de tirar-la endavant tota sola, o bé amb el suport d’altres figures, però en cap cas al costat de la figura paterna.

La llibertat només és possible si, com a persones, podem prendre decisions sense cap condicionant: ni social ni de gènere.

L’estrena serà el pròxim dimarts 19 de juny i es podrà veure a El Maldà fins al 8 de juliol.

Us deixo l’àudio del que es va dir en aquesta presentació …

Deixa un comentari