– Roda de premsa – INCONSOLABLE – Teatre Romea – 2018.06.12 (temp. 17/18 – RdP 091)

Roda de premsa – INCONSOLABLE – (temp. 17/18 – RdP nº 91)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Segona RdP d’ahir dimarts…

… aquesta al Teatre Romea per presentar INCONSOLABLE, un text escrit pel filòsof, escriptor i assagista Javier Gomá (Premio Nacional de Literatura en la modalitat d’assaig, 2004) i produïda pel Centro Dramático Nacional.

El vicepresident del Grup Focus, Jordi González, ha iniciat la roda de premsa, comentant que confia plenament en què la següent RdP del Teatre Romea, sigui ja presidida definitivament pel seu director, en Carles Canut, que a hores d’ara està lluitant amb totes les seves forçes per recuperar la salut.

Jordi González – Ernesto Caballero – Javier Gomá i Fernando Cayo

Per altra banda ens comenta que està molt satisfet per poder portar al Romea i per segona vegada en la mateixa temporada al Centro Dramàtico Nacional i en especial per poder portar a Barcelona aquesta proposta que el va captivar quan va tenir la sort de poder-la veure al Teatre Maria Guerrro, la temporada passada.

Es tracta d’un monòleg, però amb una posada en escena espectacular, amb una escenografia creada per Paco Azorín, basada en una tarima que es transforma i pren vida.

Javier Gomá, el dramaturg, ha explicat que aquesta obra és un itinerari del dol dels 40 dies posteriors a la mort del pare del protagonista. Aquest fet tràgic va ser el motiu que va empènyer Gomá a escriure aquest monòleg que es va publicar el 2016 al diari El Mundo.”… fet que va provocar que s’esgotessin tots els exemplars d’aquell diari.

Afirma que: “El que aquesta obra vol explicar és una experiència universal envoltada de la força, grandesa i lluminositat d’allò sublim. És una obra de dol en què l’home, el fill, fa un esforç per convertir aquest dol en una aventura“.

Comenta que ell és partidari del Teatre d’entreteniment, però que si a més a més d’entretenir, commou, llavors pren tot el sentit. És gratificant, afirma, veure com en sortir de la funció, molts espectadors s’emporten deures a casa.

L’obra aspira a fer que l’espectador es vegi reflectit en el personatge del “fill”, una persona que acaba de complir el seu 50 aniversari i que a partir de la mort del seu pare, s’adona que l’important de tot plegat, és la vida que li queda viure d’ara endavant. Vol ser un cant per recuperar l’entusiasme per seguir vivint.

El director del muntatge, Ernesto Caballero, s’ha mostrat molt satisfet de tornar a presentar una obra al Romea, després de l’estada de EL LABERINTO MÁGICO, a principis de temporada, i ha dit que “quan la vaig llegir hi vaig trobar coratge i valor davant la vida. No és un text convencional i no és gens melodramàtic“.

D’altra banda, l’actor protagonista de INCONSOLABLE, Fernando Cayo, ha destacat que a l’obra tracta de com pots recuperar l’entusiasme quan has tingut un cop fort a la vida. “És un monòleg molt habitat on hi apareixen molts personatges. És molt més que un espectacle; aporta molta llum a les nostres vides i és un recorregut que val la pena fer“.

INCONSOLABLEinicia funcions a partir d’avui 13 de juny, al Teatre Romea i s’hi estarà fins al 17 de juny.

Us deixo com de costum, l’àudio de la presentació …

Deixa un comentari