– Teatre – OVELLES (🐌🐌🐌🐌🐌) – Sala FlyHard – 2018.06.11 (temp. 17/18 – espectacle nÂș 311)

OVELLES (temp. 17/18 – espectacle nÂș 311)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir dilluns vam fer cap a la Sala Flyhard aprofitant justament aixĂČ, que era dilluns i Ă©s una de les poques sales de Barcelona que ofereixen programaciĂł.

OVELLES Ă©s un espectacle escrit i dirigit per Carmen MarfĂ  i Yago Alonso que ens parla de tres germans que viuen a Barcelona, i d’una herĂšncia. Tots tres tenen una bona formaciĂł. Tots tres tenen feina. I, com ens passa a la majoria de nosaltres, amb la vida atrafegada que imposa la ciutat, els tres germans no troben gaires moments per estar junts i la comunicaciĂł entre ells Ă©s la justa.

Es troben a casa del VĂ­ctor perquĂš han rebut una singular herĂšncia d’un tiet que vivia en un poble de la provĂ­ncia de Terol: 512 ovelles i un gos d’atura que es diu “Pili”.

Albert Triola és VĂ­ctor, el germĂ  gran. És arquitecte, fa deu mesos que ha trencat amb la seva parella i encara no s’ha refet emocionalment. Vol fer un canvi a la seva vida i es planteja ser guionista.

Gemma MartĂ­nez Ă©s l’Alba, treballa en precari, estĂ  casada i tĂ© un fill de divuit mesos.

Biel Duran Ă©s l’Arnau, no tĂ© lligams i treballa fent el que li agrada, d’informĂ tic. Viu en un pis compartit i tĂ© un bon sou.

L’Alba i l’Arnau sĂłn bessons. L’Alba mostra mĂ©s complicitat amb el VĂ­ctor. L’Arnau i el VĂ­ctor sĂłn la cara i la creu.

I ara, tots tres, s’han de plantejar com tenir cura d’aquestes ovelles. I es plantegen tres alternatives, cuidar-les, vendre-les o sacrificar-les.

Aviat s’adonaran que el que semblava un regal caigut del cel pot capgirar la seva realitat. Aferrats a unes vides que no els satisfan, s’enfrontaran a una decisiĂł que posarĂ  a prova la seva relaciĂł de germans.

Una posada en escena tan realista, que t’aixecaries a servir-te un got de vi o a picar uns quants quicos, i fins i tot intentaries aportar alguna soluciĂł al conflicte que aquesta herĂšncia els ha plantejat.

Tot es desenvolupa en clau d’humor, perĂČ de mica en mica anem descobrint que no tot Ă©s tan bonic com sembla, ni l’herĂšncia, ni les seves vides. Un text absolutament rodĂł amb una precisa planificaciĂł de les pauses, de les mirades, dels gestos i que ens obliguen a anar mĂ©s enllĂ  de la rialla. Una reflexiĂł sobre una generaciĂł molt marcada per la crisi i molt decebuda amb la vida que viuen.

De com fer front a la decepciĂł i de la permanent necessitat de reinventar-nos. PerquĂš, realment, voler Ă©s poder?

Un text, una direcció i unes interpretacions excel·lents dels tres actors que ens han fet gaudir de valent a la Sala Flyhard.

PerĂČ en sortir amb un somriure al rostre i ho comentes, t’adones que el text parla de molts temes de la nostra quotidianitat i de problemes sense resoldre que veiem molt propers … l’estabilitat de la parella, la precarietat del mĂłn laboral, de l’homosexualitat, de la diferĂšncia de vida a ciutat o a plena natura, de la distĂ ncia que ens separa amb la gent que estimes i que no coneixes prou bĂ©, de les herĂšncies, de les enveges entre germans, de la diferĂšncia de carĂ cter entre membres d’una mateixa famĂ­lia, de la trĂ gica solitud compartida, de les falses aparences, en resum de la vida … i potser per tot aixĂČ, encara t’agrada mĂ©s.

Text i direcciĂł: Carmen MarfĂ  i Yago Alonso
IntĂšrprets: Biel Duran, Gemma MartĂ­nez i Albert Triola
EscenografĂ­a: Elisenda PĂ©rez \ Disseny d’il.luminaciĂł i espai sonor: Xavi GardĂ©s \ Vestuari: CARLOTAOMS \ Imatge cartell i espectacle: Roser Blanch \ ProducciĂł executiva: Sergio Matamala, Clara Cols i Roser Blanch \ ComunicaciĂł: Clara Cols  
Idioma: catalĂ 
Durada: 75 minuts

Quant a Miquel Gascon

ViatgermanĂ­ac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al mĂ xim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, mĂșsica, ĂČpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interÚs l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'estĂ  connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.