– Teatre Musical – TOT EL QUE NO ENS VAM DIR (🐌🐌🐌+🐚) – El MaldĂ  – 2018.06.03 (temp. 17/18 – espectacle  nÂș 289)

TOT EL QUE NO ENS VAM DIR (temp. 17/18 – espec. nÂș 289)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir diumenge a la tarda, vam anar a El MaldĂ  per poder veure aquest musical de petit format que l’altre dia ens van presentar en roda de premsa.

Es tracta d’un musical de nova creaciĂł amb lletra i direcciĂł d’AlĂ­cia Serrat, per ella el segon projecte d’aquestes caracterĂ­stiques desprĂ©s de “PER SI NO ENS TORNEM A VEURE” que vam poder gaudir en aquesta mateixa sala l’agost passat.

Segons va comentar la mateixa AlĂ­cia, aquest TOT EL QUE NO ENS VAM DIR, és el segon espectacle d’una trilogia que versa sobre el tema universal de l’amor des de diferents punts de vista. Aquesta vegada ha comptat amb Miquel Tejada com a compositor i director musical de la proposta.

Daniel AnglĂšs és el productor artĂ­stic de la producciĂł de l’escola AULES que estĂ  protagonitzada per cinc joves actors: Carles AlarcĂłn, VĂ­ctor Arbelo, SĂČnia Catot, Clara Solé i Estel Tort.

A l’anterior producciĂł parlaven de l’amor ideal, l’amor romĂ ntic; aquesta vegada parla dels amors que fan mal. PerĂČ no Ă©s un espectacle escrit des del rancor. L’obra estĂ  situada el desembre del 1999, al punt del canvi de mil·lenni, i Ă©s l’Anna (Clara SolĂ©) qui ens explica com se li va “trencar el cor”. Atrapada entre dos amors, el Rai (Carles AlarcĂłn) i el VĂ­ctor (VĂ­ctor Arbelo).

Mentre alguns es preparen per a les possibilitats que ofereix el canvi de mil·lenni i d’altres pensen que el mĂłn estĂ  a punt d’acabar, un grup d’alumnes de la Facultat de Filosofia es reuneixen per fer un treball d’ùtica. L’Ășnica condiciĂł que els ha posat la seva professora, Ă©s que han d’estar d’acord en les respostes, fet que els portarĂ  a qĂŒestionar-se des de diferents punts de vista la seva prĂČpia moral.

Dues alumnes mĂ©s conformen el grup que s’enfronta al treball d’Ăštica, i que queda encallat en la resposta a la pregunta: tu creus que tots els components del grup de treball sĂłn bones persones?

La Marina (Estel Tort) Ă©s la companya lliure de lligams, l’amiga que escolta pacientment a la Cris (Sonia Catot), la mĂ©s innocent o immadura del grup.

Aquesta Ă©s una histĂČria que parla sobre l’amor i els seus lĂ­mits, sobre l’amistat i els secrets i parla tambĂ© sobre aquelles coses que no som capaços de dir.

Una proposta que juga amb els salts temporals i estĂ  explicada a partir dels records de l’Anna, que, dinou anys desprĂ©s, pensa que es va equivocar perquĂš no va dir quan tocava, tot el que pensava, tot el que temia, tot el que somiava. Se n’adona que en aquell moment se li va trencar el cor, perĂČ ara, el record de la ruptura no li fa mal.

Una posada en escena molt senzilla al voltant d’una taula d’estudi compartida, i on tots van desgranant pensaments i experiĂšncies viscudes qĂŒestionant els seus actes. Deu cançons originals, d’estil pop, compostes especialment per aquesta peça i que destaquen per la seva força perquĂš sĂłn cançons que parlen, cançons que expliquen.

Ens han agradat força les interpretacions dels 5 actors/cantants, malgrat que hem de dir que en algun cas hi trobem una manca de vocalitzaciĂł, que fa que no s’entengui clarament les lletres de les cançons. De totes maneres no estem segurs de quĂš es tracti d’un problema d’ells o bĂ© que, com acostuma a passar en representacions de teatre musical i especialment al principi, costa d’adequar l’oĂŻda.

Una petita histĂČria amb una posada en escena fresca i unes il·lusionades interpretacions, acompanyades al piano en directe pel mateix Miquel Tejada.

Un petit gran musical que paga la pena veure.

Llibret, lletres i direcciĂł: AlĂ­cia Serrat
MĂșsica i direcciĂł musical: Miquel Tejada
Repartiment: Carles AlarcĂłn, VĂ­ctor Arbelo, SĂČnia Catot, Clara SolĂ© i Estel Tort
Vestuari: Raquel Ibort i Marc Udina \ Escenografía: Toni Luque \ Ajudant d’escenografía: Clara Solù \ Disseny d’il.luminació: Adrià Rico \ Direcció de producció: Mireia Vericat \ Imatge gràfica: Zuhait San Buenaventura \ Edició gràfica i fotografía: Agata Casanovas \ Producció artística: Daniel Anglùs
Idioma: catalĂ  – Durada: 70 minuts

Leave a Reply