– Voltar per la Literatura – LA SINFONÍA DEL TIEMPO de l’Álvaro Arbina (🐌🐌🐌) – 2018.06.03 (temp. 17/18 – llibre nº 039)

LA SINFONÍA DEL TIEMPO de l’Álvaro Arbina – (temp. 17/18 – llibre nº 039)

Per Imma Barba

Aquesta és la segona novel·la del jove escriptor alabès Álvaro Arbina que va entrar en el món literari amb “La mujer del reloj“, llibre que vaig llegir fa un temps, i em va agradar força.

LA SINFONÍA DEL TIEMPO, és una novel·la històrica que comença a Londres el febrer de 1914. Una jove escriptora, Elsa Craig, espera a l’estació de Waterloo. El seu marit, Benjamín, és un pintor impressionista, que va marxar a París per intentar vendre els seus quadres, i no ha tornat. En un intent d’esbrinar el que li ha pogut passar marxa a Paris on ell li ha deixat una nota i un gravat antic. Seguint la pista torna a la costa cantàbrica on viu la seva família, una poderosa família de la indústria basca. Elsa està embarassada. Allí buscarà al seu marit i al seu passat, perquè aquest no és el que sembla

Samuel L. Higgins és un científic d’Oxford, que malgrat el menyspreu de la comunitat educativa, està disposat a desxifrar la simfonia que oculta l’esdevenir de la història.

Ambdues històries conflueixen de forma tràgica i misteriosa, tan misteriosa com l’armari del temps que està a la casa vella de la família i on l’Elsa rep missatges i fotografies del passat.

I seguint la investigació amb l’Elsa, la novel·la salta de Bilbao amb residències de gent ponderosa i les mines, al Londres industrial, de Sudàfrica amb la Guerra dels Boérs a la Cuba colonial i els seus esclaus, o a la Viena de Sigmund Freud.

“La sinfonía del tiempo” és una emocionant història d’amor, una gran saga familiar i una poderosa intriga històrica. Un fascinant viatge als temps de l’acer i el carbó, dels edificis de ferro i cristall, dels avanços industrials i científics, de la desigualtat social i el refinament burgès.

Una novel·la amb una trama molt complexa, que cal llegir amb tranquil·litat, i que compta amb gran detallisme en la descripció de les escenes i dels diferents escenaris.

Un llibre que m’ha agradat llegir.

Álvaro Arbina va néixer a Vitòria el 1990, i és arquitecte. Amb vint-i-quatre anys escriu la seva primera novel·la “La mujer del reloj” (2016), un thriller històric. Deixa la seva feina d’arquitecte per dedicar-se plenament a la literatura, carrera que es consolida amb aquesta segona novel·la.

Títol: La sinfonía del tiempo
Autor: Alvaro Arbina
Editorial: Ediciones B
Data de publicació: març 2018
Idioma: castellà – Pàgines: 560

4 pensaments a “– Voltar per la Literatura – LA SINFONÍA DEL TIEMPO de l’Álvaro Arbina (🐌🐌🐌) – 2018.06.03 (temp. 17/18 – llibre nº 039)

  1. Mª Carmen

    Acabo de terminarlo y me ha gustado mucho. Sigo tus orientaciones de lecturas y ¡aciertas! ¡vaya que sí!
    Besos de la tercera

    Respon

Deixa un comentari