– Voltar per la Literatura – NIEBLA EN T脕NGER de Cristina L贸pez Barrio (馃悓馃悓馃悓) – 2018.05.29 (temp. 17/18 – llibre n潞 037)

NIEBLA EN T脕NGER de Cristina L贸pez Barrio –聽(temp. 17/18 – llibre n潞 037)

Per Imma Barba

Un llibre que va acabar finalista del Premi Planeta 2017 i que de nou la meva neboda m鈥檋a facilitat. Una hist貌ria d鈥檃mor i misteri que t茅 lloc en una ciutat m脿gica on passat i present conviuen. I la protagonista porta el cognom Gasc贸n …..

El 24 de desembre de 1951 Paul Dingle va desapar猫ixer en el port de T脿nger sense que s’arrib茅s a saber qu猫 va ser d’ell. Seixanta-quatre anys despr茅s, Flora Gasc贸n sospita que 茅s el mateix home amb el qual ha tingut una aventura a Madrid i del que s’ha enamorat. El nexe entre ells: Niebla en T脿nger, la novel路la que Paul tenia sobre la seva tauleta de nit.

Ella decideix viatjar a T脿nger per parlar amb l’autora de la novel路la, Bella Nur, i esbrinar on pot trobar el seu amant. Porta un penjoll que va caure accidentalment de la cartera de Paul Dingle. Una fugida de la seva rutina domestica amb un marit que veu la televisi贸 i de la seva rutina laboral de traductora d’instruccions d’electrodom猫stics.

Una novel路la que barreja realitat i fantasia, que ens parla de la recerca d’identitat de la protagonista que decideix emprendre aquesta aventura en un moment conf煤s de la seva vida. Est脿 vivint la vida que la seva mare i el seu marit desitgen, per貌 茅s la vida que ella vol viure?

Dues narracions simult脿nies, una novel路la dins d’una altra. La hist貌ria de Flora en 2015 es retroalimenta de la novel路la Niebla en T脿nger que ella va llegint, i on la protagonista, Marina, tamb茅 va perdre el seu amant Paul聽Dingle聽la nit de Nadal del 1951. Els personatges es barregen. S’intercalen cap铆tols de la recerca de Flora narrats en tercera persona, amb els cap铆tols de la聽novel路la聽que est脿 llegint narrats en primera persona.

La literatura 茅s tamb茅 protagonista del llibre i les referencies s贸n constants: el Quixot, Pen猫lope, els contes tradicionals del Rif i “La decad猫ncia de la mentida” d’Oscar Wilde. Una reflexi贸 sobre el paper de la literatura a les nostres vides.

Un amant fuga莽. Una ciutat m脿gica. Un misteri oblidat en el vent.

NIEBLA EN T脕NGER聽 m’ha semblat una novel路la 脿gil que integra diferents g猫neres literaris i conjuga perfectament dues hist貌ries que conflueixen en un 煤nic final.

Cristina L贸pez聽Barrio聽va n茅ixer a Madrid en 1970, i 茅s una advocada enamorada de la literatura, que despr茅s de treballar durant tretze anys en un bufet d’advocats, va decidir deixar-ho per dedicar-se en exclusivitat a la literatura.

En 2009 va publicar la聽novel路la聽juvenil聽El hombre que se mareaba con la rotaci贸n de la聽Tierra聽i es va donar a con猫ixer amb La casa聽de los amores聽imposibles聽(2010), un 猫xit editorial que va vendre m茅s de 100.000 exemplars en vint-i-dos pa茂sos.

Ha publicat tamb茅 el llibre de relats El reloj聽del mundo聽(2012) i les聽novel路les El cielo en un infierno聽cabe聽(2013) i聽Tierra聽de聽brumas聽(2015).

T铆tol: Niebla en T谩nger
Autora: Cristina L贸pez Barrio
Editorial: Planeta
Data de publicaci贸: Novembre 2017
Idioma: castell脿 – P脿gines: 318

2 pensaments a “– Voltar per la Literatura – NIEBLA EN T脕NGER de Cristina L贸pez Barrio (馃悓馃悓馃悓) – 2018.05.29 (temp. 17/18 – llibre n潞 037)

 1. M陋 Carmen

  Esta novela la le铆 hace un par de semanas y, aunque est谩 bien, no me entusiasm贸. Quiz谩s tiene un desarrollo bastante previsible. Pero 隆se deja leer!
  M谩s besos de la tercera

  Respon
  1. Imma Barba

   Yo es que sigo con mi teor铆a de los premios literarios. Tienes raz贸n, esta bien pero demasiado evidente todo. M谩s besos de la primera.

   Respon

Deixa un comentari